Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • bio olej kokosowy na zimno tłoczony 1000 ml - olmuhle solling w sklepie internetowym Fresh & Eco

    Powiększ zdjęcie

    84,99 zł
    89,00 zł

    [.OLMUHLE SOLLING]

    Kategoria: ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Oleje, oliwy, octy > Oleje i oliwy > Oleje kokosoweWysyłka: od ręki

    OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil"  to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce.... Pełen opis produktu 'bio olej kokosowy na zimno tłoczony 1000 ml - olmuhle solling' »

    OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil"  to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Nasz olej to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Nasz produkt zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o bio olej kokosowy na zimno tłoczony 1000 ml - olmuhle solling

  • [.OLMUHLE SOLLING]

    Kategoria: ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Oleje, oliwy, octy > Oleje i oliwy > Oleje kokosoweWysyłka: od ręki

    OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil" Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne... Pełen opis produktu 'bio olej kokosowy na zimno tłoczony 500 ml - olmuhle solling' »

    OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil" Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce.Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy.Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o bio olej kokosowy na zimno tłoczony 500 ml - olmuhle solling

  • [.OLMUHLE SOLLING]

    Kategoria: ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Oleje, oliwy, octy > Oleje i oliwy > Oleje kokosoweWysyłka: od ręki

    OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil" Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne... Pełen opis produktu 'bio olej kokosowy na zimno tłoczony 250 ml - olmuhle solling' »

    OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil" Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce.Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy.Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o bio olej kokosowy na zimno tłoczony 250 ml - olmuhle solling

  • [.OLMUHLE SOLLING]

    Kategoria: ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Oleje, oliwy, octy > Oleje i oliwy > Oleje kokosoweWysyłka: od ręki

      OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil " Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne... Pełen opis produktu 'bio olej kokosowy na zimno tłoczony 30 ml - olmuhle solling' »

     OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil " Olej kokosowy to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce.Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy.Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o bio olej kokosowy na zimno tłoczony 30 ml - olmuhle solling

  • ZESTAW - 3x bio olej kokosowy na zimno tłoczony 1000 ml - olmuhle solling w sklepie internetowym Fresh & Eco

    Powiększ zdjęcie

    249,00 zł
    278,10 zł

    [.OLMUHLE SOLLING]

    Kategoria: ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Oleje, oliwy, octy > Oleje i oliwy > Oleje kokosoweWysyłka: od ręki

    OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil"  to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce.... Pełen opis produktu 'ZESTAW - 3x bio olej kokosowy na zimno tłoczony 1000 ml - olmuhle solling' »

    OLEJ KOKOSOWY BIO 100 % tłoczony na zimno " virgin coconut oil"  to tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Nasz olej to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Nasz produkt zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje się w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o ZESTAW - 3x bio olej kokosowy na zimno tłoczony 1000 ml - olmuhle solling

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Żywność naturalna/OLEJE, OLIWY & OCTY/Oleje & OliwyWysyłka: do 3 dni
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o OLMUHLE SOLLING bio olej KOKOSOWY 500ml

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Żywność naturalna/OLEJE, OLIWY & OCTY/Oleje & OliwyWysyłka: do 3 dni
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o OLMUHLE SOLLING bio olej KOKOSOWY 250ml

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Żywność naturalna/OLEJE, OLIWY & OCTY/Oleje & OliwyWysyłka: do 3 dni
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o OLMUHLE SOLLING bio olej KOKOSOWY 30ml

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Żywność naturalna/OLEJE, OLIWY & OCTY/Oleje & OliwyWysyłka: do 3 dni
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o OLMUHLE SOLLING bio olej KOKOSOWY 1l

  • [Olmuhle Solling / Magazyn NMAC]

    Kategoria: ZYWNOSC BIO > Ölmühle Solling GmbH

    BIO OLEJ KOKOSOWY   na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“   Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno.   Pojemność: 500 ml   Pochodzenie surowca:... Pełen opis produktu 'BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 500 ml' »

    BIO OLEJ KOKOSOWY  na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“ Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno. Pojemność: 500 ml Pochodzenie surowca: Sri Lanka   Producent: Ölmühle Solling GmbH, Niemcy Wartości odżywcze:Wartość energetyczna...................3700 kJ / 900 kcal         Tłuszcz.......................................................100 gw tym Kwasy tłuszczowe nasycone...................92 gKwasy tłuszczowe jednonienasycone...6,5 gKwasy tłuszczowe wielonienasycone...1,5 gWęglowodany.............................................0gw tym cukry................................................0 gBiałko...........................................................0 gSól................................................................0 g  Organiczny olej kokosowy dla przyjemności i witalnościÖlmühle Solling oferuje wyłącznie najwyższą jakość, tzw. „Virgin Coconut Oil“. Olej jest tłoczony mechanicznie z w pełni dojrzałych orzechów kokosowych, produkowany tak, by zachował swoje wartości odżywcze oraz oczywiście jest niewybielany i nierafinowany. Dlatego jego zaletami jest nie tylko subtelna nuta kokosowa, lecz również wartości odżywcze. Dostarcza m.in. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, jak kwas laurynowy, rzadki mikroelement selen, antyoksydanty i jest wolny od cholesterolu oraz kwasów tłuszczowych trans.Dlaczego tak wiele wiemy o kokosie?Gudrun i Werner Baensch, założyciele i właściciele Ölmühle Solling, długo pracowali jako wolontariusze w Ameryce Południowej, na Karaibach i w Sri Lance. Tam tradycyjnie kokos odgrywa dużą rolę w gospodarce i odżywianiu. Już od 2006 roku wspierają współpracę z 280 rolnikami w Sri Lance. Orzechy kokosowe z ich ekologicznych plantacji są na miejscu przerabiane na organiczny olej kokosowy w najlepszej, naturalnej jakości. Dzięki tej współpracy poprawiły się warunki życia rolników i ich rodzin.Organiczny olej kokosowy ze znakiem bio   Ten organiczny olej kokosowy jest  zimnotłoczony z w pełni dojrzałego miąższu  owocowego. Dzięki temu cenne składniki  pozostają w oleju kokosowym. Jest odpowiedni  nie tylko do smażenia i pieczenia w wysokich  temperaturach, lecz to także idealna  alternatywa dla masła czy margaryny!Organiczny i ekologiczny olej kokosowyOd 10 lat Ölmühle Solling pracuje nad rozwojem wysokowartościowych artykułów spożywczych z orzechów kokosowych. Współpraca z Coconut Research Institute (CRI) w Sri Lance w 2002 roku rozwinęła nową i oszczędną metodę uzyskania organicznego oleju kokosowego z kokosów, którą następnie w sierpniu 2004 roku przedstawiono szerokiej publiczności na międzynarodowej konferencji CRI. Dzięki temu powstał „Extra Virgin Coconut Oil“, w skrócie „VCO“ i od tamtej pory z sukcesem gości w naszych kuchniach.Uwaga: Olej kokosowy staje się płynny przy 24°C. Poniżej tej temperatury ma stałą konsystencję.Olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy jest czystym, naturalnym olejem roślinnym idealnym do kuchni orientalnej i przyrządzanej w woku. Olej kokosowy może być wszechstronnie wykorzystywany. Jego naturalny skład sprawia, że jest trwały i bardzo odporny na wysokie temperatury, co zapobiega powstawaniu kwasów tłuszczowych trans podczas smażenia czy pieczenia. Ponieważ nie pryska i nie przypala się, jest to idealny olej do smażenia, frytowania i pieczenia.Organiczny olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy dodaje potrawom łagodnego kokosowego zapachu i aromatu oraz poprawia smak dań zarówno wegetariańskich, jak również mięsnych i rybnych smakołyków kulinarnych. Łagodny, charakterystyczny orzechowy smak oleju kokosowego pasuje do wielu dań na zimno, ciepło i na gorąco, stając się gwiazdą w naszej kuchni.Olej kokosowy jest także dobrym wyborem jako alternatywa masła i margaryny, ponieważ prawie nie zawiera (jak wszystkie oleje i tłuszcze roślinne) cholesterolu i kwasów tłuszczowych trans. Kto lubi delikatny smak kokosu, temu kromki chleba posmarowane tłuszczem kokosowym prawdopodobnie lepiej zasmakują niż te posmarowanie masłem albo smalcem. Kanapka kokosowa z chleba pełnoziarnistego i ze szczyptą soli stanie się hitem podczas każdej przekąski.Ölmühle Solling inicjują, wspierają i wspomagają naukowe badania i rozwój roślinnych olejów i tłuszczów w różnorodnych dziedzinach żywienia, jak i ich zastosowanie oraz działanie na ludzki organizm.Uzyskane rezultaty i rekomendacje zostaną opublikowane w fachowych publikacjach i posłużą gruntownej informacji dla konsumenta na temat tłuszczy i olejów.  Wprawdzie olej kokosowy zawiera wiele nasyconych kwasów tłuszczowych,  ale one powstają w dużej mierze z średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, tak zwanych MCT (middle chain triglycerides). Kwas laurynowy stanowi prawie połowę kwasów tłuszczowych w oleju kokosowym. Jest również najlepiej strawnym spośród wszystkich nasyconych kwasów tłuszczowych oraz pełnowartościowym i pożywnym składnikiem mleka matki.Ponieważ olej kokosowy nie zawiera wszystkich tłuszczy potrzebnych organizmowi, w kuchni powinno się stosować różne oleje. U nas znajdą Państwo naprawdę duży wybór pełnowartościowych bio olejów roślinnych do każdego gustu i celu. Jak produkuje się organiczny olej/tłuszcz kokosowy?   Organiczny olej kokosowy powstaje z w pełni dojrzałych i świeżo zebranych  orzechów kokosowych za pomocą  specjalnej i pracochłonnej metody  produkcji. Ta metoda wyraźnie różni się od  produkcji pozostałych tłuszczów  kokosowych dostępnych w handlu.  Najłatwiej odróżnić je tym, że tylko  wysokowartościowy, organiczny olej  kokosowy może mieć znak bio. Ekstrakcyjne i chemicznie rafinowane tłuszcze kokosowe nie posiadają znaku bio. Rafinowany tłuszcz kokosowy jest ekstrahowany z kopry za pomocą rozpuszczalników organicznych (heksan/benzyna), neutralizowany ługiem sojowym, jak i poddany działaniu kwasu fosforowego, ziemi bielącej i węgla aktywnego, a na końcu jeszcze poddany procesowi dezodoryzacji i utwardzania. Naturalne składniki odżywcze, łącznie z zapachem i smakiem, witaminami i wtórnymi składnikami roślinnymi są usuwane podczas procesu rafinacji.Kopra jest wysuszonym miąższem orzechów kokosowych, z którego jest uzyskiwany olej kokosowy. Żeby uzyskać koprę, jeden dzień podgrzewa się i suszy rozłupane kokosy, przez co łatwiej usunąć (skurczony) miążs z łupiny.Zastosowanie Organicznego oleju kokosowego   Do smażenia, pieczenia, frytowania i duszenia albo nawet do smarowania chleba.  Nasze organiczne oleje kokosowe są  wszechstronną alternatywą oleju, smalcu,  masła i margaryny oraz dodatkowo nadają  potrawom subtelnej nuty kokosowej.  Organiczny olej kokosowy jest w postaci stałej, a w wyższych temperaturach w postaci płynnej. Nie trzeba go przechowywać  w lodówce!Południowa Azja, region Południowego Pacyfiku jest ojczyzną palm kokosowych, które od pokoleń należą do najważniejszych roślin użytkowych mieszkańców tych terenów. Żywność, przedmioty użytkowe i nawet kosmetyki są produkowane z „drzewa życia“ (tree of life). Od tysiącleci mieszkańcy krajów tropikalnych spożywają regularnie orzechy kokosowe i gotują na pełnowartościowym oleju kokosowym. W połączeniu z warzywami, ryżem, rybą i owocami zyskują z tak zdrowego sposobu żywienia. U nas kokos długo był uważany jako niezdrowy, ponieważ zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe. Ale dziś wiadomo, że kokos właściwie jest niebezpieczny dla zdrowia tylko wtedy, gdy spadnie komuś na głowę.Dojrzały, biały miąższ kokosu zawiera wiele wody i tłuszczu, mało białka i odrobinę cukru. Do tego zawiera również składniki mineralne jak potas, fosfor, wapń czy witaminę E.Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszcowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego. Kwas laurynowy znajduje się również w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 500 ml

  • [Olmuhle Solling / Magazyn NMAC]

    Kategoria: ZYWNOSC BIO > Ölmühle Solling GmbH

    Pakiet 6x30ml BIO OLEJ KOKOSOWY   na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“   Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno.   Pojemność: 30 ml Pochodzenie... Pełen opis produktu 'Pakiet 6x30ml BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony' »

    Pakiet 6x30mlBIO OLEJ KOKOSOWY  na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“ Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno. Pojemność: 30 mlPochodzenie surowca:  Sri Lanka  Producent: Ölmühle Solling GmbH, Niemcy Wartości odżywcze:Wartość energetyczna...................3700 kJ / 900 kcal         Tłuszcz.......................................................100 gw tym Kwasy tłuszczowe nasycone...................92 gKwasy tłuszczowe jednonienasycone...6,5 gKwasy tłuszczowe wielonienasycone...1,5 gWęglowodany.............................................0gw tym cukry................................................0 gBiałko...........................................................0 gSól................................................................0 g  Organiczny olej kokosowy dla przyjemności i witalnościÖlmühle Solling oferuje wyłącznie najwyższą jakość, tzw. „Virgin Coconut Oil“. Olej jest tłoczony mechanicznie z w pełni dojrzałych orzechów kokosowych, produkowany tak, by zachował swoje wartości odżywcze oraz oczywiście jest niewybielany i nierafinowany. Dlatego jego zaletami jest nie tylko subtelna nuta kokosowa, lecz również wartości odżywcze. Dostarcza m.in. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, jak kwas laurynowy, rzadki mikroelement selen, antyoksydanty i jest wolny od cholesterolu oraz kwasów tłuszczowych trans.Dlaczego tak wiele wiemy o kokosie?Gudrun i Werner Baensch, założyciele i właściciele Ölmühle Solling, długo pracowali jako wolontariusze w Ameryce Południowej, na Karaibach i w Sri Lance. Tam tradycyjnie kokos odgrywa dużą rolę w gospodarce i odżywianiu. Już od 2006 roku wspierają współpracę z 280 rolnikami w Sri Lance. Orzechy kokosowe z ich ekologicznych plantacji są na miejscu przerabiane na organiczny olej kokosowy w najlepszej, naturalnej jakości. Dzięki tej współpracy poprawiły się warunki życia rolników i ich rodzin.Organiczny olej kokosowy ze znakiem bio   Ten organiczny olej kokosowy jest  zimnotłoczony z w pełni dojrzałego miąższu  owocowego. Dzięki temu cenne składniki  pozostają w oleju kokosowym. Jest odpowiedni  nie tylko do smażenia i pieczenia w wysokich  temperaturach, lecz to także idealna  alternatywa dla masła czy margaryny!Organiczny i ekologiczny olej kokosowyOd 10 lat Ölmühle Solling pracuje nad rozwojem wysokowartościowych artykułów spożywczych z orzechów kokosowych. Współpraca z Coconut Research Institute (CRI) w Sri Lance w 2002 roku rozwinęła nową i oszczędną metodę uzyskania organicznego oleju kokosowego z kokosów, którą następnie w sierpniu 2004 roku przedstawiono szerokiej publiczności na międzynarodowej konferencji CRI. Dzięki temu powstał „Extra Virgin Coconut Oil“, w skrócie „VCO“ i od tamtej pory z sukcesem gości w naszych kuchniach.Uwaga: Olej kokosowy staje się płynny przy 24°C. Poniżej tej temperatury ma stałą konsystencję.Olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy jest czystym, naturalnym olejem roślinnym idealnym do kuchni orientalnej i przyrządzanej w woku. Olej kokosowy może być wszechstronnie wykorzystywany. Jego naturalny skład sprawia, że jest trwały i bardzo odporny na wysokie temperatury, co zapobiega powstawaniu kwasów tłuszczowych trans podczas smażenia czy pieczenia. Ponieważ nie pryska i nie przypala się, jest to idealny olej do smażenia, frytowania i pieczenia.Organiczny olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy dodaje potrawom łagodnego kokosowego zapachu i aromatu oraz poprawia smak dań zarówno wegetariańskich, jak również mięsnych i rybnych smakołyków kulinarnych. Łagodny, charakterystyczny orzechowy smak oleju kokosowego pasuje do wielu dań na zimno, ciepło i na gorąco, stając się gwiazdą w naszej kuchni.Olej kokosowy jest także dobrym wyborem jako alternatywa masła i margaryny, ponieważ prawie nie zawiera (jak wszystkie oleje i tłuszcze roślinne) cholesterolu i kwasów tłuszczowych trans. Kto lubi delikatny smak kokosu, temu kromki chleba posmarowane tłuszczem kokosowym prawdopodobnie lepiej zasmakują niż te posmarowanie masłem albo smalcem. Kanapka kokosowa z chleba pełnoziarnistego i ze szczyptą soli stanie się hitem podczas każdej przekąski.Ölmühle Solling inicjują, wspierają i wspomagają naukowe badania i rozwój roślinnych olejów i tłuszczów w różnorodnych dziedzinach żywienia, jak i ich zastosowanie oraz działanie na ludzki organizm.Uzyskane rezultaty i rekomendacje zostaną opublikowane w fachowych publikacjach i posłużą gruntownej informacji dla konsumenta na temat tłuszczy i olejów.  Wprawdzie olej kokosowy zawiera wiele nasyconych kwasów tłuszczowych,  ale one powstają w dużej mierze z średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, tak zwanych MCT (middle chain triglycerides). Kwas laurynowy stanowi prawie połowę kwasów tłuszczowych w oleju kokosowym. Jest również najlepiej strawnym spośród wszystkich nasyconych kwasów tłuszczowych oraz pełnowartościowym i pożywnym składnikiem mleka matki.Ponieważ olej kokosowy nie zawiera wszystkich tłuszczy potrzebnych organizmowi, w kuchni powinno się stosować różne oleje. U nas znajdą Państwo naprawdę duży wybór pełnowartościowych bio olejów roślinnych do każdego gustu i celu. Jak produkuje się organiczny olej/tłuszcz kokosowy?   Organiczny olej kokosowy powstaje z w pełni dojrzałych i świeżo zebranych  orzechów kokosowych za pomocą  specjalnej i pracochłonnej metody  produkcji. Ta metoda wyraźnie różni się od  produkcji pozostałych tłuszczów  kokosowych dostępnych w handlu.  Najłatwiej odróżnić je tym, że tylko  wysokowartościowy, organiczny olej  kokosowy może mieć znak bio. Ekstrakcyjne i chemicznie rafinowane tłuszcze kokosowe nie posiadają znaku bio. Rafinowany tłuszcz kokosowy jest ekstrahowany z kopry za pomocą rozpuszczalników organicznych (heksan/benzyna), neutralizowany ługiem sojowym, jak i poddany działaniu kwasu fosforowego, ziemi bielącej i węgla aktywnego, a na końcu jeszcze poddany procesowi dezodoryzacji i utwardzania. Naturalne składniki odżywcze, łącznie z zapachem i smakiem, witaminami i wtórnymi składnikami roślinnymi są usuwane podczas procesu rafinacji.Kopra jest wysuszonym miąższem orzechów kokosowych, z którego jest uzyskiwany olej kokosowy. Żeby uzyskać koprę, jeden dzień podgrzewa się i suszy rozłupane kokosy, przez co łatwiej usunąć (skurczony) miążs z łupiny.Zastosowanie Organicznego oleju kokosowego   Do smażenia, pieczenia, frytowania i duszenia albo nawet do smarowania chleba.  Nasze organiczne oleje kokosowe są  wszechstronną alternatywą oleju, smalcu,  masła i margaryny oraz dodatkowo nadają  potrawom subtelnej nuty kokosowej.  Organiczny olej kokosowy jest w postaci stałej, a w wyższych temperaturach w postaci płynnej. Nie trzeba go przechowywać  w lodówce!Południowa Azja, region Południowego Pacyfiku jest ojczyzną palm kokosowych, które od pokoleń należą do najważniejszych roślin użytkowych mieszkańców tych terenów. Żywność, przedmioty użytkowe i nawet kosmetyki są produkowane z „drzewa życia“ (tree of life). Od tysiącleci mieszkańcy krajów tropikalnych spożywają regularnie orzechy kokosowe i gotują na pełnowartościowym oleju kokosowym. W połączeniu z warzywami, ryżem, rybą i owocami zyskują z tak zdrowego sposobu żywienia. U nas kokos długo był uważany jako niezdrowy, ponieważ zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe. Ale dziś wiadomo, że kokos właściwie jest niebezpieczny dla zdrowia tylko wtedy, gdy spadnie komuś na głowę.Dojrzały, biały miąższ kokosu zawiera wiele wody i tłuszczu, mało białka i odrobinę cukru. Do tego zawiera również składniki mineralne jak potas, fosfor, wapń czy witaminę E.Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszcowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego. Kwas laurynowy znajduje się również w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Pakiet 6x30ml BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony

  • [Olmuhle Solling / Magazyn NMAC]

    Kategoria: ZYWNOSC BIO > Ölmühle Solling GmbH

    BIO OLEJ KOKOSOWY   na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“   Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno.   Pojemność: 500 ml   Pochodzenie surowca:... Pełen opis produktu 'BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 500ml' »

    BIO OLEJ KOKOSOWY  na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“ Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno. Pojemność: 500 ml Pochodzenie surowca: Sri Lanka   Producent: Ölmühle Solling GmbH, Niemcy Wartości odżywcze:Wartość energetyczna...................3700 kJ / 900 kcal         Tłuszcz.......................................................100 gw tym Kwasy tłuszczowe nasycone...................92 gKwasy tłuszczowe jednonienasycone...6,5 gKwasy tłuszczowe wielonienasycone...1,5 gWęglowodany.............................................0gw tym cukry................................................0 gBiałko...........................................................0 gSól................................................................0 g  Organiczny olej kokosowy dla przyjemności i witalnościÖlmühle Solling oferuje wyłącznie najwyższą jakość, tzw. „Virgin Coconut Oil“. Olej jest tłoczony mechanicznie z w pełni dojrzałych orzechów kokosowych, produkowany tak, by zachował swoje wartości odżywcze oraz oczywiście jest niewybielany i nierafinowany. Dlatego jego zaletami jest nie tylko subtelna nuta kokosowa, lecz również wartości odżywcze. Dostarcza m.in. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, jak kwas laurynowy, rzadki mikroelement selen, antyoksydanty i jest wolny od cholesterolu oraz kwasów tłuszczowych trans.Dlaczego tak wiele wiemy o kokosie?Gudrun i Werner Baensch, założyciele i właściciele Ölmühle Solling, długo pracowali jako wolontariusze w Ameryce Południowej, na Karaibach i w Sri Lance. Tam tradycyjnie kokos odgrywa dużą rolę w gospodarce i odżywianiu. Już od 2006 roku wspierają współpracę z 280 rolnikami w Sri Lance. Orzechy kokosowe z ich ekologicznych plantacji są na miejscu przerabiane na organiczny olej kokosowy w najlepszej, naturalnej jakości. Dzięki tej współpracy poprawiły się warunki życia rolników i ich rodzin.Organiczny olej kokosowy ze znakiem bio   Ten organiczny olej kokosowy jest  zimnotłoczony z w pełni dojrzałego miąższu  owocowego. Dzięki temu cenne składniki  pozostają w oleju kokosowym. Jest odpowiedni  nie tylko do smażenia i pieczenia w wysokich  temperaturach, lecz to także idealna  alternatywa dla masła czy margaryny!Organiczny i ekologiczny olej kokosowyOd 10 lat Ölmühle Solling pracuje nad rozwojem wysokowartościowych artykułów spożywczych z orzechów kokosowych. Współpraca z Coconut Research Institute (CRI) w Sri Lance w 2002 roku rozwinęła nową i oszczędną metodę uzyskania organicznego oleju kokosowego z kokosów, którą następnie w sierpniu 2004 roku przedstawiono szerokiej publiczności na międzynarodowej konferencji CRI. Dzięki temu powstał „Extra Virgin Coconut Oil“, w skrócie „VCO“ i od tamtej pory z sukcesem gości w naszych kuchniach.Uwaga: Olej kokosowy staje się płynny przy 24°C. Poniżej tej temperatury ma stałą konsystencję.Olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy jest czystym, naturalnym olejem roślinnym idealnym do kuchni orientalnej i przyrządzanej w woku. Olej kokosowy może być wszechstronnie wykorzystywany. Jego naturalny skład sprawia, że jest trwały i bardzo odporny na wysokie temperatury, co zapobiega powstawaniu kwasów tłuszczowych trans podczas smażenia czy pieczenia. Ponieważ nie pryska i nie przypala się, jest to idealny olej do smażenia, frytowania i pieczenia.Organiczny olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy dodaje potrawom łagodnego kokosowego zapachu i aromatu oraz poprawia smak dań zarówno wegetariańskich, jak również mięsnych i rybnych smakołyków kulinarnych. Łagodny, charakterystyczny orzechowy smak oleju kokosowego pasuje do wielu dań na zimno, ciepło i na gorąco, stając się gwiazdą w naszej kuchni.Olej kokosowy jest także dobrym wyborem jako alternatywa masła i margaryny, ponieważ prawie nie zawiera (jak wszystkie oleje i tłuszcze roślinne) cholesterolu i kwasów tłuszczowych trans. Kto lubi delikatny smak kokosu, temu kromki chleba posmarowane tłuszczem kokosowym prawdopodobnie lepiej zasmakują niż te posmarowanie masłem albo smalcem. Kanapka kokosowa z chleba pełnoziarnistego i ze szczyptą soli stanie się hitem podczas każdej przekąski.Ölmühle Solling inicjują, wspierają i wspomagają naukowe badania i rozwój roślinnych olejów i tłuszczów w różnorodnych dziedzinach żywienia, jak i ich zastosowanie oraz działanie na ludzki organizm.Uzyskane rezultaty i rekomendacje zostaną opublikowane w fachowych publikacjach i posłużą gruntownej informacji dla konsumenta na temat tłuszczy i olejów.  Wprawdzie olej kokosowy zawiera wiele nasyconych kwasów tłuszczowych,  ale one powstają w dużej mierze z średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, tak zwanych MCT (middle chain triglycerides). Kwas laurynowy stanowi prawie połowę kwasów tłuszczowych w oleju kokosowym. Jest również najlepiej strawnym spośród wszystkich nasyconych kwasów tłuszczowych oraz pełnowartościowym i pożywnym składnikiem mleka matki.Ponieważ olej kokosowy nie zawiera wszystkich tłuszczy potrzebnych organizmowi, w kuchni powinno się stosować różne oleje. U nas znajdą Państwo naprawdę duży wybór pełnowartościowych bio olejów roślinnych do każdego gustu i celu. Jak produkuje się organiczny olej/tłuszcz kokosowy?   Organiczny olej kokosowy powstaje z w pełni dojrzałych i świeżo zebranych  orzechów kokosowych za pomocą  specjalnej i pracochłonnej metody  produkcji. Ta metoda wyraźnie różni się od  produkcji pozostałych tłuszczów  kokosowych dostępnych w handlu.  Najłatwiej odróżnić je tym, że tylko  wysokowartościowy, organiczny olej  kokosowy może mieć znak bio. Ekstrakcyjne i chemicznie rafinowane tłuszcze kokosowe nie posiadają znaku bio. Rafinowany tłuszcz kokosowy jest ekstrahowany z kopry za pomocą rozpuszczalników organicznych (heksan/benzyna), neutralizowany ługiem sojowym, jak i poddany działaniu kwasu fosforowego, ziemi bielącej i węgla aktywnego, a na końcu jeszcze poddany procesowi dezodoryzacji i utwardzania. Naturalne składniki odżywcze, łącznie z zapachem i smakiem, witaminami i wtórnymi składnikami roślinnymi są usuwane podczas procesu rafinacji.Kopra jest wysuszonym miąższem orzechów kokosowych, z którego jest uzyskiwany olej kokosowy. Żeby uzyskać koprę, jeden dzień podgrzewa się i suszy rozłupane kokosy, przez co łatwiej usunąć (skurczony) miążs z łupiny.Zastosowanie Organicznego oleju kokosowego   Do smażenia, pieczenia, frytowania i duszenia albo nawet do smarowania chleba.  Nasze organiczne oleje kokosowe są  wszechstronną alternatywą oleju, smalcu,  masła i margaryny oraz dodatkowo nadają  potrawom subtelnej nuty kokosowej.  Organiczny olej kokosowy jest w postaci stałej, a w wyższych temperaturach w postaci płynnej. Nie trzeba go przechowywać  w lodówce!Południowa Azja, region Południowego Pacyfiku jest ojczyzną palm kokosowych, które od pokoleń należą do najważniejszych roślin użytkowych mieszkańców tych terenów. Żywność, przedmioty użytkowe i nawet kosmetyki są produkowane z „drzewa życia“ (tree of life). Od tysiącleci mieszkańcy krajów tropikalnych spożywają regularnie orzechy kokosowe i gotują na pełnowartościowym oleju kokosowym. W połączeniu z warzywami, ryżem, rybą i owocami zyskują z tak zdrowego sposobu żywienia. U nas kokos długo był uważany jako niezdrowy, ponieważ zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe. Ale dziś wiadomo, że kokos właściwie jest niebezpieczny dla zdrowia tylko wtedy, gdy spadnie komuś na głowę.Dojrzały, biały miąższ kokosu zawiera wiele wody i tłuszczu, mało białka i odrobinę cukru. Do tego zawiera również składniki mineralne jak potas, fosfor, wapń czy witaminę E.Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszcowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego. Kwas laurynowy znajduje się również w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 500ml

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Zdrowie i uroda / Suplementy diety / Zioła i wyciągi roślinne
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BIO Olej Kokosowy 250 ml

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Zdrowie i uroda / Suplementy diety / Zioła i wyciągi roślinne
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BIO Olej Kokosowy 500 ml

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Home > Home/ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA/Oleje Jadalne

    Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej... Pełen opis produktu 'Naturalny Olej Kokosowy 250g' »

    Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje sięw mleku matki. Olej kokosowy tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Naturalny Olej Kokosowy 250g

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Home > Home/ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA/Oleje Jadalne

    Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej... Pełen opis produktu 'Naturalny Olej Kokosowy 1000g' »

    Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje sięw mleku matki. Olej kokosowy tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Naturalny Olej Kokosowy 1000g

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Home > Home/ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA/Oleje Jadalne

    Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej... Pełen opis produktu 'Naturalny Olej Kokosowy 30g' »

    Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje sięw mleku matki. Olej kokosowy tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Naturalny Olej Kokosowy 30g

  • [Olmuhle Solling]

    Kategoria: Home > Home/ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA/Oleje Jadalne

    Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej... Pełen opis produktu 'Naturalny Olej Kokosowy 500g' »

    Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszczowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego, który w podobnych proporcjach znajduje sięw mleku matki. Olej kokosowy tajemnica zdrowia i szczupłej sylwetki. Zdrowe naturalne tłuszcze są tak samo ważne w naszej diecie jak warzywa i owoce. Swe niezwykłe właściwości zawdzięcza on specyficznemu połączeniu kwasów tłuszczowych z innymi wartościowymi składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Naturalny Olej Kokosowy 500g

  • [Olmuhle Solling / Magazyn NMAC]

    Kategoria: ZYWNOSC BIO > Ölmühle Solling GmbH

    BIO OLEJ KOKOSOWY   na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“ Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno.   Pojemność: 250 ml   Pochodzenie surowca:   Sri... Pełen opis produktu 'BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 250ml' »

    BIO OLEJ KOKOSOWY  na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno. Pojemność: 250 ml Pochodzenie surowca:  Sri Lanka   Producent:Ölmühle Solling GmbH, Niemcy Wartości odżywcze:Wartość energetyczna...................3700 kJ / 900 kcal Tłuszcz.......................................................100 gw tym Kwasy tłuszczowe nasycone...................92 gKwasy tłuszczowe jednonienasycone...6,5 gKwasy tłuszczowe wielonienasycone...1,5 gWęglowodany.............................................0gw tym cukry................................................0 gBiałko...........................................................0 gSól................................................................0 g  Organiczny olej kokosowy dla przyjemności i witalnościÖlmühle Solling oferuje wyłącznie najwyższą jakość, tzw. „Virgin Coconut Oil“. Olej jest tłoczony mechanicznie z w pełni dojrzałych orzechów kokosowych, produkowany tak, by zachował swoje wartości odżywcze oraz oczywiście jest niewybielany i nierafinowany. Dlatego jego zaletami jest nie tylko subtelna nuta kokosowa, lecz również wartości odżywcze. Dostarcza m.in. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, jak kwas laurynowy, rzadki mikroelement selen, antyoksydanty i jest wolny od cholesterolu oraz kwasów tłuszczowych trans.Dlaczego tak wiele wiemy o kokosie?Gudrun i Werner Baensch, założyciele i właściciele Ölmühle Solling, długo pracowali jako wolontariusze w Ameryce Południowej, na Karaibach i w Sri Lance. Tam tradycyjnie kokos odgrywa dużą rolę w gospodarce i odżywianiu. Już od 2006 roku wspierają współpracę z 280 rolnikami w Sri Lance. Orzechy kokosowe z ich ekologicznych plantacji są na miejscu przerabiane na organiczny olej kokosowy w najlepszej, naturalnej jakości. Dzięki tej współpracy poprawiły się warunki życia rolników i ich rodzin.Organiczny olej kokosowy ze znakiem bio   Ten organiczny olej kokosowy jest  zimnotłoczony z w pełni dojrzałego miąższu  owocowego. Dzięki temu cenne składniki  pozostają w oleju kokosowym. Jest odpowiedni  nie tylko do smażenia i pieczenia w wysokich  temperaturach, lecz to także idealna  alternatywa dla masła czy margaryny!Organiczny i ekologiczny olej kokosowyOd 10 lat Ölmühle Solling pracuje nad rozwojem wysokowartościowych artykułów spożywczych z orzechów kokosowych. Współpraca z Coconut Research Institute (CRI) w Sri Lance w 2002 roku rozwinęła nową i oszczędną metodę uzyskania organicznego oleju kokosowego z kokosów, którą następnie w sierpniu 2004 roku przedstawiono szerokiej publiczności na międzynarodowej konferencji CRI. Dzięki temu powstał „Extra Virgin Coconut Oil“, w skrócie „VCO“ i od tamtej pory z sukcesem gości w naszych kuchniach.Uwaga: Olej kokosowy staje się płynny przy 24°C. Poniżej tej temperatury ma stałą konsystencję.Olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy jest czystym, naturalnym olejem roślinnym idealnym do kuchni orientalnej i przyrządzanej w woku. Olej kokosowy może być wszechstronnie wykorzystywany. Jego naturalny skład sprawia, że jest trwały i bardzo odporny na wysokie temperatury, co zapobiega powstawaniu kwasów tłuszczowych trans podczas smażenia czy pieczenia. Ponieważ nie pryska i nie przypala się, jest to idealny olej do smażenia, frytowania i pieczenia.Organiczny olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy dodaje potrawom łagodnego kokosowego zapachu i aromatu oraz poprawia smak dań zarówno wegetariańskich, jak również mięsnych i rybnych smakołyków kulinarnych. Łagodny, charakterystyczny orzechowy smak oleju kokosowego pasuje do wielu dań na zimno, ciepło i na gorąco, stając się gwiazdą w naszej kuchni.Olej kokosowy jest także dobrym wyborem jako alternatywa masła i margaryny, ponieważ prawie nie zawiera (jak wszystkie oleje i tłuszcze roślinne) cholesterolu i kwasów tłuszczowych trans. Kto lubi delikatny smak kokosu, temu kromki chleba posmarowane tłuszczem kokosowym prawdopodobnie lepiej zasmakują niż te posmarowanie masłem albo smalcem. Kanapka kokosowa z chleba pełnoziarnistego i ze szczyptą soli stanie się hitem podczas każdej przekąski.Ölmühle Solling inicjują, wspierają i wspomagają naukowe badania i rozwój roślinnych olejów i tłuszczów w różnorodnych dziedzinach żywienia, jak i ich zastosowanie oraz działanie na ludzki organizm.Uzyskane rezultaty i rekomendacje zostaną opublikowane w fachowych publikacjach i posłużą gruntownej informacji dla konsumenta na temat tłuszczy i olejów.  Wprawdzie olej kokosowy zawiera wiele nasyconych kwasów tłuszczowych,  ale one powstają w dużej mierze z średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, tak zwanych MCT (middle chain triglycerides). Kwas laurynowy stanowi prawie połowę kwasów tłuszczowych w oleju kokosowym. Jest również najlepiej strawnym spośród wszystkich nasyconych kwasów tłuszczowych oraz pełnowartościowym i pożywnym składnikiem mleka matki.Ponieważ olej kokosowy nie zawiera wszystkich tłuszczy potrzebnych organizmowi, w kuchni powinno się stosować różne oleje. U nas znajdą Państwo naprawdę duży wybór pełnowartościowych bio olejów roślinnych do każdego gustu i celu. Jak produkuje się organiczny olej/tłuszcz kokosowy?   Organiczny olej kokosowy powstaje z w pełni dojrzałych i świeżo zebranych  orzechów kokosowych za pomocą  specjalnej i pracochłonnej metody  produkcji. Ta metoda wyraźnie różni się od  produkcji pozostałych tłuszczów  kokosowych dostępnych w handlu.  Najłatwiej odróżnić je tym, że tylko  wysokowartościowy, organiczny olej  kokosowy może mieć znak bio. Ekstrakcyjne i chemicznie rafinowane tłuszcze kokosowe nie posiadają znaku bio. Rafinowany tłuszcz kokosowy jest ekstrahowany z kopry za pomocą rozpuszczalników organicznych (heksan/benzyna), neutralizowany ługiem sojowym, jak i poddany działaniu kwasu fosforowego, ziemi bielącej i węgla aktywnego, a na końcu jeszcze poddany procesowi dezodoryzacji i utwardzania. Naturalne składniki odżywcze, łącznie z zapachem i smakiem, witaminami i wtórnymi składnikami roślinnymi są usuwane podczas procesu rafinacji.Kopra jest wysuszonym miąższem orzechów kokosowych, z którego jest uzyskiwany olej kokosowy. Żeby uzyskać koprę, jeden dzień podgrzewa się i suszy rozłupane kokosy, przez co łatwiej usunąć (skurczony) miążs z łupiny.Zastosowanie Organicznego oleju kokosowego   Do smażenia, pieczenia, frytowania i duszenia albo nawet do smarowania chleba.  Nasze organiczne oleje kokosowe są  wszechstronną alternatywą oleju, smalcu,  masła i margaryny oraz dodatkowo nadają  potrawom subtelnej nuty kokosowej.  Organiczny olej kokosowy jest w postaci stałej, a w wyższych temperaturach w postaci płynnej. Nie trzeba go przechowywać  w lodówce!Południowa Azja, region Południowego Pacyfiku jest ojczyzną palm kokosowych, które od pokoleń należą do najważniejszych roślin użytkowych mieszkańców tych terenów. Żywność, przedmioty użytkowe i nawet kosmetyki są produkowane z „drzewa życia“ (tree of life). Od tysiącleci mieszkańcy krajów tropikalnych spożywają regularnie orzechy kokosowe i gotują na pełnowartościowym oleju kokosowym. W połączeniu z warzywami, ryżem, rybą i owocami zyskują z tak zdrowego sposobu żywienia. U nas kokos długo był uważany jako niezdrowy, ponieważ zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe. Ale dziś wiadomo, że kokos właściwie jest niebezpieczny dla zdrowia tylko wtedy, gdy spadnie komuś na głowę.Dojrzały, biały miąższ kokosu zawiera wiele wody i tłuszczu, mało białka i odrobinę cukru. Do tego zawiera również składniki mineralne jak potas, fosfor, wapń czy witaminę E.Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszcowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego. Kwas laurynowy znajduje się również w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o BIO Olej Kokosowy na zimno tłoczony 250ml

  • [Olmuhle Solling / Magazyn NMAC]

    Kategoria: ZYWNOSC BIO > Ölmühle Solling GmbH

    Pakiet 6x1000ml BIO OLEJ KOKOSOWY na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“   Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno. Pojemność: 1000 ml Pochodzenie... Pełen opis produktu 'Olej Kokosowy Tłoczony na Zimno OLMUHLE 1L' »

    Pakiet 6x1000mlBIO OLEJ KOKOSOWY na zimno tloczony „extra virgin coconut oil“ Składniki: 100 % bio olej kokosowy tłoczony na zimno.Pojemność: 1000 mlPochodzenie surowca: Sri Lanka  Producent: Ölmühle Solling GmbH, NiemcyWartości odżywcze:Wartość energetyczna...................3700 kJ / 900 kcal         Tłuszcz.......................................................100 gw tym Kwasy tłuszczowe nasycone...................92 gKwasy tłuszczowe jednonienasycone...6,5 gKwasy tłuszczowe wielonienasycone...1,5 gWęglowodany.............................................0gw tym cukry................................................0 gBiałko...........................................................0 gSól................................................................0 g Organiczny olej kokosowy dla przyjemności i witalnościÖlmühle Solling oferuje wyłącznie najwyższą jakość, tzw. „Virgin Coconut Oil“. Olej jest tłoczony mechanicznie z w pełni dojrzałych orzechów kokosowych, produkowany tak, by zachował swoje wartości odżywcze oraz oczywiście jest niewybielany i nierafinowany. Dlatego jego zaletami jest nie tylko subtelna nuta kokosowa, lecz również wartości odżywcze. Dostarcza m.in. średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, jak kwas laurynowy, rzadki mikroelement selen, antyoksydanty i jest wolny od cholesterolu oraz kwasów tłuszczowych trans.Dlaczego tak wiele wiemy o kokosie?Gudrun i Werner Baensch, założyciele i właściciele Ölmühle Solling, długo pracowali jako wolontariusze w Ameryce Południowej, na Karaibach i w Sri Lance. Tam tradycyjnie kokos odgrywa dużą rolę w gospodarce i odżywianiu. Już od 2006 roku wspierają współpracę z 280 rolnikami w Sri Lance. Orzechy kokosowe z ich ekologicznych plantacji są na miejscu przerabiane na organiczny olej kokosowy w najlepszej, naturalnej jakości. Dzięki tej współpracy poprawiły się warunki życia rolników i ich rodzin.Organiczny olej kokosowy ze znakiem bio   Ten organiczny olej kokosowy jest  zimnotłoczony z w pełni dojrzałego miąższu  owocowego. Dzięki temu cenne składniki  pozostają w oleju kokosowym. Jest odpowiedni  nie tylko do smażenia i pieczenia w wysokich  temperaturach, lecz to także idealna  alternatywa dla masła czy margaryny!Organiczny i ekologiczny olej kokosowyOd 10 lat Ölmühle Solling pracuje nad rozwojem wysokowartościowych artykułów spożywczych z orzechów kokosowych. Współpraca z Coconut Research Institute (CRI) w Sri Lance w 2002 roku rozwinęła nową i oszczędną metodę uzyskania organicznego oleju kokosowego z kokosów, którą następnie w sierpniu 2004 roku przedstawiono szerokiej publiczności na międzynarodowej konferencji CRI. Dzięki temu powstał „Extra Virgin Coconut Oil“, w skrócie „VCO“ i od tamtej pory z sukcesem gości w naszych kuchniach.Uwaga: Olej kokosowy staje się płynny przy 24°C. Poniżej tej temperatury ma stałą konsystencję.Olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy jest czystym, naturalnym olejem roślinnym idealnym do kuchni orientalnej i przyrządzanej w woku. Olej kokosowy może być wszechstronnie wykorzystywany. Jego naturalny skład sprawia, że jest trwały i bardzo odporny na wysokie temperatury, co zapobiega powstawaniu kwasów tłuszczowych trans podczas smażenia czy pieczenia. Ponieważ nie pryska i nie przypala się, jest to idealny olej do smażenia, frytowania i pieczenia.Organiczny olej kokosowy lub też tłuszcz kokosowy dodaje potrawom łagodnego kokosowego zapachu i aromatu oraz poprawia smak dań zarówno wegetariańskich, jak również mięsnych i rybnych smakołyków kulinarnych. Łagodny, charakterystyczny orzechowy smak oleju kokosowego pasuje do wielu dań na zimno, ciepło i na gorąco, stając się gwiazdą w naszej kuchni.Olej kokosowy jest także dobrym wyborem jako alternatywa masła i margaryny, ponieważ prawie nie zawiera (jak wszystkie oleje i tłuszcze roślinne) cholesterolu i kwasów tłuszczowych trans. Kto lubi delikatny smak kokosu, temu kromki chleba posmarowane tłuszczem kokosowym prawdopodobnie lepiej zasmakują niż te posmarowanie masłem albo smalcem. Kanapka kokosowa z chleba pełnoziarnistego i ze szczyptą soli stanie się hitem podczas każdej przekąski.Ölmühle Solling inicjują, wspierają i wspomagają naukowe badania i rozwój roślinnych olejów i tłuszczów w różnorodnych dziedzinach żywienia, jak i ich zastosowanie oraz działanie na ludzki organizm.Uzyskane rezultaty i rekomendacje zostaną opublikowane w fachowych publikacjach i posłużą gruntownej informacji dla konsumenta na temat tłuszczy i olejów.  Wprawdzie olej kokosowy zawiera wiele nasyconych kwasów tłuszczowych,  ale one powstają w dużej mierze z średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, tak zwanych MCT (middle chain triglycerides). Kwas laurynowy stanowi prawie połowę kwasów tłuszczowych w oleju kokosowym. Jest również najlepiej strawnym spośród wszystkich nasyconych kwasów tłuszczowych oraz pełnowartościowym i pożywnym składnikiem mleka matki.Ponieważ olej kokosowy nie zawiera wszystkich tłuszczy potrzebnych organizmowi, w kuchni powinno się stosować różne oleje. U nas znajdą Państwo naprawdę duży wybór pełnowartościowych bio olejów roślinnych do każdego gustu i celu. Jak produkuje się organiczny olej/tłuszcz kokosowy?   Organiczny olej kokosowy powstaje z w pełni dojrzałych i świeżo zebranych  orzechów kokosowych za pomocą  specjalnej i pracochłonnej metody  produkcji. Ta metoda wyraźnie różni się od  produkcji pozostałych tłuszczów  kokosowych dostępnych w handlu.  Najłatwiej odróżnić je tym, że tylko  wysokowartościowy, organiczny olej  kokosowy może mieć znak bio. Ekstrakcyjne i chemicznie rafinowane tłuszcze kokosowe nie posiadają znaku bio. Rafinowany tłuszcz kokosowy jest ekstrahowany z kopry za pomocą rozpuszczalników organicznych (heksan/benzyna), neutralizowany ługiem sojowym, jak i poddany działaniu kwasu fosforowego, ziemi bielącej i węgla aktywnego, a na końcu jeszcze poddany procesowi dezodoryzacji i utwardzania. Naturalne składniki odżywcze, łącznie z zapachem i smakiem, witaminami i wtórnymi składnikami roślinnymi są usuwane podczas procesu rafinacji.Kopra jest wysuszonym miąższem orzechów kokosowych, z którego jest uzyskiwany olej kokosowy. Żeby uzyskać koprę, jeden dzień podgrzewa się i suszy rozłupane kokosy, przez co łatwiej usunąć (skurczony) miążs z łupiny.Zastosowanie Organicznego oleju kokosowego   Do smażenia, pieczenia, frytowania i duszenia albo nawet do smarowania chleba.  Nasze organiczne oleje kokosowe są  wszechstronną alternatywą oleju, smalcu,  masła i margaryny oraz dodatkowo nadają  potrawom subtelnej nuty kokosowej.  Organiczny olej kokosowy jest w postaci stałej, a w wyższych temperaturach w postaci płynnej. Nie trzeba go przechowywać  w lodówce!Południowa Azja, region Południowego Pacyfiku jest ojczyzną palm kokosowych, które od pokoleń należą do najważniejszych roślin użytkowych mieszkańców tych terenów. Żywność, przedmioty użytkowe i nawet kosmetyki są produkowane z „drzewa życia“ (tree of life). Od tysiącleci mieszkańcy krajów tropikalnych spożywają regularnie orzechy kokosowe i gotują na pełnowartościowym oleju kokosowym. W połączeniu z warzywami, ryżem, rybą i owocami zyskują z tak zdrowego sposobu żywienia. U nas kokos długo był uważany jako niezdrowy, ponieważ zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe. Ale dziś wiadomo, że kokos właściwie jest niebezpieczny dla zdrowia tylko wtedy, gdy spadnie komuś na głowę.Dojrzały, biały miąższ kokosu zawiera wiele wody i tłuszczu, mało białka i odrobinę cukru. Do tego zawiera również składniki mineralne jak potas, fosfor, wapń czy witaminę E.Olej kokosowy to prawdziwa studnia bogactwa nasyconych kwasów tłuszcowych: kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy. Olej kokosowy zawiera około 50 % kwasu laurynowego. Kwas laurynowy znajduje się również w mleku matki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Olej Kokosowy Tłoczony na Zimno OLMUHLE 1L


Lekiznatury.pl

Zioła, mieszanki ziołowe oraz suplementy diety.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 17.06.2010
kawon, flos, etja, dary natury, herba - flos, sanbios, iris cosmetic, sylveco, olmuhle solling, colfarm
Produkty w ofercie: 383
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

CzaryMary.pl

Książki z dziedziny ezoteryki i rozwoju duchowego oraz samodoskonalenia.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 21.04.2006
ciszak, sotis, magoiagni, khadi, cosmoveda, victor 11, pphu victor 11, hesh, eco cosmetics, dabur
Produkty w ofercie: 10993
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Multistore24.pl

Biżuteria, kosmetyki oraz suplementy diety.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.01.2014
domi, milo, levenhuk, yango, tmc, brak producenta, endoca i inne firmy, pharmovit, marco polo, cmcp
Produkty w ofercie: 5715
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

ESTETICO

Naturalne kosmetyki do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 31.10.2014
fresano, couleur caramel, pupuŚ, so bio, olvita, organics nowość, alce nero, bio planet - seria niebieska, lavera, edl etamine du lys
Produkty w ofercie: 4857
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 4857
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Fresh & Eco

Zdrowa żywność.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.02.2014
dary natury - herbatki bio, .symbio, alce nero (włoskie produkty), bio planet - seria niebieska (ryże, kasze, ziarna), dary natury - przyprawy i zioła bio, dary natury - inne bio, lebensbaum (przyprawy, herbaty, kawy), bio raj (konfekcjonowane)
Produkty w ofercie: 3530
Promocje: 64
Wysyłka do 3 dni: 3317
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0