[AUROSPIRUL]
Kategoria: Suplementy diety > Preparaty roślinne i ziołowe > spirulina, chlorella w proszku i tabletkachWysyłka: do 3 dni
odkwasza go. Dodaje sił witalnych, poprawia kondycję
psychofizyczną. Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i
niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie
i ...
Pełen opis produktu 'Aurospirul Spirulina Z Amlą 100 Kap. Odkwasza' »
AUROSPIRUL SPIRULINA Z AMLĄ 100 KAPSUŁEK
Amla (Emblica officinalis) to najbogatsze naturalne źródło witaminy
C, tanin i polifenoli.
Od stuleci stosowana jest w medycynie ajurwedyjskiej jako
środek na długowieczność.
Znacznie poprawia ogólną odporność organizmu i przyspiesza jego
regenerację.
Posiada właściwości odtruwające. Wpływa na kontrolę poziomu
cukru i cholesterolu we krwi.
Polecana przy cukrzycy i chorobach serca.
Amla – najbogatsze naturalne źródło witaminy C.100 g Amli zawiera
około 1200 mg witaminy C – 30 razy więcej niż w pomarańczach.Jest
uważana za jeden z najsilniejszych odmładzaczy.
Ma właściwości antyoksydacyjne, pomaga zwalczać wolne rodniki. Amla
równoważy wydzielanie soku żołądkowego przez co pomaga organizmowi
lepiej trawić jedzenie i poprawia metabolizm. Odżywia mózg,
wspomaga serce, wzmacnia płuca, wypłukuje toksyny i metale ciężkie,
zwiększa witalność, wzmacnia wzrok i poprawia napięcie mięśni.Ten
owoc zwany także indyjskim agrestem kryje w sobie 5 smaków
(cierpki, gorzki, kwaśny, ostry i lekko słodki). Jest bogaty m.in.
w wapń, fosfor, żelazo oraz aminokwasy.Amla zwiększa syntezę
białek, co czyni ją idealnym uzupełnieniem spiruliny a duża ilość
witaminy C przyspiesza przyswajanie minerałów takich jak
żelazo.Witamina C odgrywa niezwykle istotną rolę w funkcjonowaniu
ludzkiego organizmu. Minimalne zapotrzebowanie na tę witaminę
wynosi ok.80 mg na dobę i dotyczy osób zdrowych. Jej niedobór
objawia się m.in. zmęczeniem, zmniejszeniem odporności na infekcje,
krwawieniem dziąseł. W przypadku infekcji, schorzeń górnych dróg
oddechowych, zwiększonego wysiłku fizycznego lekarze zalecają
zwiększenie dawki dziennej do kilku tysięcy mg. Organizm nie tworzy
zapasów witaminy C przez co musi być ona dostarczana regularnie.
Skuteczność naturalnej witaminy C jest nieporównywalnie większa od
tej wyprodukowanej syntetycznie.Każda kapsułka zawiera 350 mg
spiruliny i aż 150 mg Amli. Wegetariańskie kapsułki są wolne od
żelatyny.Czy spożywasz spirulinę w szejkach, czy w postaci crunchy
bądź kapsułek daje Ci ona niesamowitą dawkę skoncentrowanych
składników odżywczych. Białko w spirulinie zawiera wszystkie
niezbędne aminokwasy. To największe na świecie roślinne źródło
witaminy B-12 z wysokim stężeniem witamin A, B-1, B-2, B-6, D, E i
K. Absolutnie niezbędna dla wegetarian i wegan, lecz nie
tylko.Spirulina stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka
roślinnego, węglowodanów, minerałów, witamin (szczególnie z grupy
B), żelaza, magnezu, potasu, makroelementów i mikroelementów oraz
nienasyconych kwasów tłuszczowych. Spirulina zalecana jest w celu
uzupełnienia codziennej diety w witaminy i składniki mineralne.
Pomaga przy zaburzeniach procesów trawienia, wspomaga odchudzanie,
reguluje poziom cukru we krwi, oczyszcza organizm z toksyn.
Polecana m.in. w celu wzmocnienia odporności, po przebytych
chorobach, podczas kuracji oczyszczających. Jest lekkostrawna,
niskokaloryczna.
Spirulina zwiększa sprawność układu immunologicznego, wzmacnia
serce, redukuje poziom złego cholesterolu, oczyszcza organizm z
toksyn i odkwasza go. Dodaje sił witalnych, poprawia kondycję
psychofizyczną.
Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i niebieskiej
fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i
antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie, przez co
przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania tarczycy.