Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [PWM]

    Kategoria: Książki / Muzyka i taniec

    Najpiękniejszy Chopin jest zbiorem 24 najpopularniejszych utworów z edycji „Dzieł Wszystkich”, które ukazały się pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Wydanie... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin NAJPIĘKNIEJSZY CHOPIN. THE MOST BEAUTIFUL CHOPIN' »

    Najpiękniejszy Chopin jest zbiorem 24 najpopularniejszych utworów z edycji „Dzieł Wszystkich”, które ukazały się pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Wydanie zawiera najpiękniejsze walce, etiudy, preludia, polonezy i mazurki naszego kompozytora. Celem edycji jest rozpowszechnienie muzyki Chopina w najszerszych kręgach młodych wirtuozów, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. Utwory w publikacji: - Chopin Fryderyk - Etiuda a-moll op. 10 nr 2 - Chopin Fryderyk - Etiuda As-dur op. 25 nr 1 - Chopin Fryderyk - Preludium e-moll op. 28 nr 4 - Chopin Fryderyk - Preludium h-moll op. 28 nr 6 - Chopin Fryderyk - Preludium A-dur op. 28 nr 7 - Chopin Fryderyk - Preludium Des-dur op. 28 nr 15 - Chopin Fryderyk - Preludium As-dur op. 28 nr 17 - Chopin Fryderyk - Preludium c-moll op. 28 nr 20 - Chopin Fryderyk - Polonez cis-moll op. 26 nr 1 - Chopin Fryderyk - Polonez c-moll op. 40 nr 2 - Chopin Fryderyk - Mazurek cis-moll op. 6 nr 2 - Chopin Fryderyk - Mazurek B-dur op. 7 nr 1 - Chopin Fryderyk - Mazurek g-moll op. 24 nr 1 - Chopin Fryderyk - Mazurek a-moll op. 67 nr 4 - Chopin Fryderyk - Mazurek a-moll op. 68 nr 2 - Chopin Fryderyk - Mazurek F-dur op. 68 nr 3 - Chopin Fryderyk - Mazurek f-moll op. 68 nr 4 - Chopin Fryderyk - Walc Des-dur op. 64 nr 1 - Chopin Fryderyk - Walc cis-moll op. 64 nr 2 - Chopin Fryderyk - Walc h-moll op. 69 nr 2 - Chopin Fryderyk - Walc e-moll posth. - Chopin Fryderyk - Walc Es-dur posth. - Chopin Fryderyk - Nokturn Es-dur op. 9 nr 2 - Chopin Fryderyk - Nokturn e-moll op. 72 nr 1 ISBN 979-0-2740-0038-7
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin NAJPIĘKNIEJSZY CHOPIN. THE MOST BEAUTIFUL CHOPIN

  • [BOSZ]

    Kategoria: PodróżeWysyłka: od ręki

    Set out on a journey with Fryderyk Chopin and get to know his - from Warsaw and Żelazowa Wola, through the manor houses of Mazovia and Chełmno Region, to Silesia, Greater, and Cracow. This Gu... Pełen opis produktu 'Śladami Chopina - Following Chopin. The Guide wersja angielska' »

    Set out on a journey with Fryderyk Chopin and get to know his - from Warsaw and Żelazowa Wola, through the manor houses of Mazovia and Chełmno Region, to Silesia, Greater, and Cracow. This Guide offers concise yet vibrant and informative descriptions of the places the genius Composer visited complete with colorful photographs and comprehensive maps and plans.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Śladami Chopina - Following Chopin. The Guide wersja angielska

  • [BOSZ]

    Kategoria: Literatura > Podróże

    Przewodnik prowadzi czytelnika śladami Fryderyka Chopina po Polsce – od Warszawy i Żelazowej Woli, przez dwory Mazowsza i Ziemi Chełmińskiej, na Śląsk, do Wielkopolski, aż po Kraków. Interesu... Pełen opis produktu 'Following Chopin. The Guide (Śladami Chopina - wersja angielska)' »

    Przewodnik prowadzi czytelnika śladami Fryderyka Chopina po Polsce – od Warszawy i Żelazowej Woli, przez dwory Mazowsza i Ziemi Chełmińskiej, na Śląsk, do Wielkopolski, aż po Kraków.Interesujące syntetyczne opisy miejsc związanych z genialnym kompozytorem, bogaty materiał ilustracyjny, mapki i plany. Angielska wersja językowa.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Following Chopin. The Guide (Śladami Chopina - wersja angielska)

  • Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    23,40 zł
    26,00 zł

    [polskie wydawnictwo muzyczne]

    Kategoria: Kultura. Sztuka. >Muzyka Taniec ŚpiewWysyłka: do 3 dni

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach, kopiach zatwierdzonych przez samego Chopina oraz na pierwszych wydaniach. Całość składa się z 21 tomów....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • [PWM]

    Kategoria: Książki / Muzyka i taniec

    Zbiorek zawierający najpopularniejsze utwory Chopina z edycji „Dzieł Wszystkich” pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego, J. Turczyńskiego. Celem edycji jest rozpowszechnienie muz... Pełen opis produktu 'NAJŁATWIEJSZY CHOPIN - THE EASIEST CHOPIN (na fortepian)' »

    Zbiorek zawierający najpopularniejsze utwory Chopina z edycji „Dzieł Wszystkich” pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego, J. Turczyńskiego. Celem edycji jest rozpowszechnienie muzyki Chopina w najszerszych kręgach młodych wirtuozów, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. UTWORY W PUBLIKACJI: Chopin Fryderyk - Polonez g-moll Chopin Fryderyk - Polonez B-dur Chopin Fryderyk - Polonez As-dur Chopin Fryderyk - Preludium e-moll op. 28, nr 4 Chopin Fryderyk - Preludium A-dur op. 28 nr 7 Chopin Fryderyk - Mazurek C-dur op. 24 nr 2 Chopin Fryderyk - Mazurek a-moll op. 59 nr 1 Chopin Fryderyk - Mazurek F-dur op. 68, nr 3 Chopin Fryderyk - Nokturn Es-dur op. 9 nr 2 Chopin Fryderyk - Nokturn f-moll op. 55 nr 1 Chopin Fryderyk - Nokturn c-moll Chopin Fryderyk - Walc a-moll op. 34 nr 2 Chopin Fryderyk - Walc cis-moll op. 64 nr 2 Chopin Fryderyk - Walc h-moll op. 69 nr 2 Chopin Fryderyk - Cantabile B-dur Chopin Fryderyk - Feuille d'album E-dur Chopin Fryderyk - Largo Es-dur Chopin Fryderyk - Fuga a-moll
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o NAJŁATWIEJSZY CHOPIN - THE EASIEST CHOPIN (na fortepian)

  • [PWM]

    Kategoria: Książki / Muzyka i taniec

    Zbiorem „Słynne transkrypcje” pragniemy przypomnieć najciekawsze i najbardziej twórcze opracowania muzyki Chopina, dokonane na przestrzeni ostatnich stu pięćdziesięciu lat. Przywracając Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin CHOPIN NA GITARĘ' »

    Zbiorem „Słynne transkrypcje” pragniemy przypomnieć najciekawsze i najbardziej twórcze opracowania muzyki Chopina, dokonane na przestrzeni ostatnich stu pięćdziesięciu lat. Przywracając do repertuaru muzyków transkrypcje etiud, mazurków, walców czy preludiów pokażemy również, jak ważnym źródłem inspiracji dla twórców była muzyka Chopina, wielkiego romantyka, wzruszającego artysty i genialnego kompozytora.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin CHOPIN NA GITARĘ

  • []

    Kategoria: Filozofia, Socjologia, Psychologia, Religia

    Książka o wielkim polskim kompozytorze, rzucająca nowe światło na artystę. Autorka, wybitna znawczyni Fryderyka Chopina, w pięciu esejach opisuje najważniejsze wydarzenia z życia kompozytora ... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin. Człowiek i jego muzyka / The Man and His Music. 1810-2010 r. Narodowy instytut Fryderyka Chopina.' »

    Książka o wielkim polskim kompozytorze, rzucająca nowe światło na artystę. Autorka, wybitna znawczyni Fryderyka Chopina, w pięciu esejach opisuje najważniejsze wydarzenia z życia kompozytora i przybliża jego osobowość, bo - jak twierdzi - tylko w ten sposób można w pełni zrozumieć jego sztukę. Podkreśla nowatorstwo jego prac, ciągłe dążenie do doskonałości i bardzo polski charakter dzieł. Książka, przygotowana we współpracy z Narodowym Instytutem im. Fryderyka Chopina jest pięknie zilustrowana ponad 200 fotografiami archiwalnymi i współczesnymi. Bez wątpienia stanie się ważnym punktem wydawniczym podczas obchodów Roku Chopinowskiego 2010.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin. Człowiek i jego muzyka / The Man and His Music. 1810-2010 r. Narodowy instytut Fryderyka Chopina.

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    Opis - Chopin dla młodzieży to publikacja wyjątkowa. Powodów, dla których w ten właśnie sposób możemy nazwać niniejszy zbiorek, jest kilka, wymieńmy trzy najważniejsze. Można zacząć od c... Pełen opis produktu 'Chopin dla młodzieży na fortepian solo - Fryderyk Chopin' »

    Opis - Chopin dla młodzieży to publikacja wyjątkowa. Powodów, dla których w ten właśnie sposób możemy nazwać niniejszy zbiorek, jest kilka, wymieńmy trzy najważniejsze. Można zacząć od chyba najbardziej oczywistego każda publikacja z muzyką Fryderyka Chopina jest wyjątkowa, tak jak wyjątkowa jest muzyka tego kompozytora. O ile jednak przez dziesiątki lat wydawano, poza oryginalnymi wersjami kompozycji Chopina, opracowania jego muzyki będące transkrypcjami muzyki fortepianowej na inne instrumenty, tutaj, po raz pierwszy chyba, mamy do czynienia z sytuacją odwrotną. Publikacja ta zawiera bowiem wybór pieśni Chopina w opracowaniu na fortepian solo. Trzecią, ale bodaj najbardziej znaczącą cechą wyróżniającą ten zbiorek od innych, jest osoba opracowującego. Jest nią nie kto inny jak wybitny polski kompozytor i pedagog końca XIX wieku Zygmunt Noskowski. Poniżej przytaczamy najważniejsze fakty z życia tego twórcy, mając jednocześnie nadzieję, że niski stopień trudności opracowań zebranych w tej publikacji utworów pozwoli już najmłodszym adeptom pianistyki na praktyczne zaznajamianie się z twórczością Fryderyka Chopina. Nazwa - Chopin dla młodzieży na fortepian solo Autor - Fryderyk Chopin Wydawca - EUTERPE Kod ISBN - 9790801507143 Kod EAN - 9790801507143 Rok wydania - 2005 Format - 31x23 cm Ilość stron - 13 Typ podręcznika - Książka pomocnicza Podatek VAT - 5%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin dla młodzieży na fortepian solo - Fryderyk Chopin

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - Druga płyta znakomicie zapowiadającego się wirtuoza fortepianu, tym razem z repertuarem Ludwiga van Beethovena i Fryderyka Chopina. Tomasz Zając (ur. 22.02.1994 r.)- uczeń mgr Jul... Pełen opis produktu 'Beethoven & Chopin (Digipack) (w) - Ludwig van Beethoven, Fryderyk Chopin, Tomasz Zając (Płyta CD)' »

    Opis - Druga płyta znakomicie zapowiadającego się wirtuoza fortepianu, tym razem z repertuarem Ludwiga van Beethovena i Fryderyka Chopina. Tomasz Zając (ur. 22.02.1994 r.)- uczeń mgr Julity Książkowskiej i mgr Anny Wołczeckiej Szkoły Muzycznej I i II stopnia w Gdyni oraz w Staatliche Hochschule Fur Musik Und Darstellende Kunst - Mannheim w Niemczech, w klasie prof. Rudolfa Meistera. Laureat wielu konkursów pianistycznych ogólnopolskich i międzynarodowych m. in. w: Ogólnopolskim Konkursie Pianistycznym w Kłodzku - 2004 r. (3 miejsce), Ogólnopolskim Konkursie Muzycznym im. J. Zarębskiego w Warszawie-Łomiankach - 2006 r. (2 miejsce), Ogólnopolskim Konkursie Koncertowym w Poznaniu - 2007 r. (2 miejsce), XVI Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym im. F. Chopina w Szafarni - 2008 r.(3 miejsce), VIII Międzynarodowym Konkursie Muzycznym im. J. Zarębskiego w Warszawie Izabelinie - 2008 r. (2 miejsce), VIII Niemiecko-Polskim Konkursie w Goerlitz - 2009 r. (2 miejsce), IV Międzynarodowym Konkursie im. W. A. Mozarta Frascati-Roma we Włoszech - 2009 r. (1 miejsce), XVIII Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym im. F. Chopina w Szafarni - 2010 r. (1 miejsce), Chopinowskich Interpretacjach Młodych w Koninie - 2010 r. (3 miejsce), XVI Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym w Larnace na Cyprze - 2011 r. (Grand Prix), VII Międzynarodowym Konkursie dla Młodych Pianistów EPTA w Osijek w Chorwacji - 2011 r. (3 miejsce) oraz konkursów muzyki kameralnej w tym w Holandii - Heerlen 2008 i w Pradze - Concertino Praga 2009. Koncertował z Orkiestrą Filharmonii Warmińsko-Mazurskiej, Orkiestrą Smyczkową z Kijowa "Kijowscy Soliści", Orkiestrą Sinfonietta Cracovia oraz z Orkiestrą Sinfonietta Polonia. Wielokrotny stypendysta Prezydenta Miasta Gdyni, Marszałka Województwa Pomorskiego, Funduszu na Rzecz Dzieci w Warszawie, Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Klubu Rotary Gdynia. Nazwa - Beethoven & Chopin (Digipack) (w) Autor - Ludwig van Beethoven, Fryderyk Chopin, Tomasz Zając Wydawca - Soliton Kod EAN - 5901549899764 Rok wydania - 2011 Nośnik - Płyta CD Podatek VAT - 23%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Beethoven & Chopin (Digipack) (w) - Ludwig van Beethoven, Fryderyk Chopin, Tomasz Zając (Płyta CD)

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - Niematerialny sylf, anielskie wcielenie duszy grającej na fortepianie - takim chcieli widzieć Fryderyka Chopina Francuzi: Balzac, Berlioz, markiz Astolphe de Custine. Ileż Pełen opis produktu 'Frederic Chopin - Olga Rusina, Fryderyk Chopin (Płyta CD)' »

    Opis - Niematerialny sylf, anielskie wcielenie duszy grającej na fortepianie - takim chcieli widzieć Fryderyka Chopina Francuzi: Balzac, Berlioz, markiz Astolphe de Custine. Ileż najprzeróżniejszych kształtów przybrał ów `duch powietrza`? Niemal każdy z pozostawionych potomności przez Chopina utworów, przykuwa uwagę niepowtarzalnośćią, frapuje wyjątkowością, zdaje się stawiać pytanie o granice jego artystycznej wyobraźni. Ile więc jest tych wcieleń i materializacji ulotnego sylfa? (Soliton) Nazwa - Frederic Chopin Autor - Olga Rusina, Fryderyk Chopin Wydawca - Soliton Kod EAN - 5907577113933 Rok wydania - 2010 Nośnik - Płyta CD Podatek VAT - 23%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Frederic Chopin - Olga Rusina, Fryderyk Chopin (Płyta CD)

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    10 nr 12 7. Nocturne Desdur op 27 nr 2 8. Valse Esdur op 18 9. Valse amoll op 34 nr 2 Nazwa - Chopin: Dzieła wybrane Autor - Aldona Dvarionaite, Fryderyk Chopin ... Pełen opis produktu 'Chopin: Dzieła wybrane - Aldona Dvarionaite, Fryderyk Chopin (Płyta CD)' »

    Lista utworów - Płyta 11. Ballada gmoll op 23 nr 1 2. Preludium emoll op 28 nr 4 3. Preludium hmoll op 28 nr 6 4. Preludium Desdur op 28 nr 15 5. Preludium gmoll op 28 nr 22 6. Etiude cmoll op 10 nr 12 7. Nocturne Desdur op 27 nr 2 8. Valse Esdur op 18 9. Valse amoll op 34 nr 2 Nazwa - Chopin: Dzieła wybrane Autor - Aldona Dvarionaite, Fryderyk Chopin Wydawca - Soliton Kod EAN - 5907577170127 Rok wydania - 2010 Nośnik - Płyta CD Podatek VAT - 23%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin: Dzieła wybrane - Aldona Dvarionaite, Fryderyk Chopin (Płyta CD)

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - Na trzech płytach znalazły się najpiękniejsze kompozycje Fryderyka Chopina w doskonałych interpretacjach Aldony Dvarionaité, Rafała Lewandowskiego i Karola Wroniszewskiego. Wspani... Pełen opis produktu 'Chopin: Klasyczne pejzaże - Fryderyk Chopin (Płyta CD)' »

    Opis - Na trzech płytach znalazły się najpiękniejsze kompozycje Fryderyka Chopina w doskonałych interpretacjach Aldony Dvarionaité, Rafała Lewandowskiego i Karola Wroniszewskiego. Wspaniałe ballady, preludia, walce, etiudy, mazurki, sonaty i o wiele wiecej znajdą Państwo w tym doskonałym komplecie. Nazwa - Chopin: Klasyczne pejzaże Autor - Fryderyk Chopin Wydawca - Soliton Kod EAN - 5907577130527 Rok wydania - 2010 Nośnik - Płyta CD Podatek VAT - 23%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin: Klasyczne pejzaże - Fryderyk Chopin (Płyta CD)

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    - Allegretto 7. Nocturne in F sharp major op.15 no.2 - Larghetto 8. Waltz in E minor op. posth. (1830) 9. Nocturne in B major op.62 no.1 - Andante Nazwa - Chopin (Polska cena) [Wyprzedaż... Pełen opis produktu 'Chopin (Polska cena) [Wyprzedaż - Lato 2013] - Fryderyk Chopin, Friedrich Gulda (Płyta CD)' »

    Opis - Najważniejsze nagrania chopinowskie Guldy pochodzą z połowy lat 50 ubiegłego wieku, kiedy regularnie wykonywał na koncertach komplety Preludiów i Ballad. Właśnie te utwory, nagrane w roku 1955, znalazły się na prezentowanym albumie, uzupełnione o Koncert Fortepianowy nr 1 i utwory solowe nagrane w latach późniejszych. Wszystkie nagrania, poza Koncertem, to premiery fonograficzne, zremasterowane przez syna Fridricha - Paula Guldę. Specjalna edycja płyty w niższej cenie. (UMP) Lista utworów - Płyta 11. 24 preludes 1. Agitato ? C major 2. 24 preludes 2. Lento ? A minor 3. 24 preludes 3. Vivace ? G major 4. 24 preludes 4. Largo ? E minor 5. 24 preludes 5. Molto allegro ? D major 6. 24 preludes 6. Lento assai ? B minor 7. 24 preludes 7. Andantino ? A major 8. 24 preludes 8. Molto agitato ? F-sharp minor 9. 24 preludes 9. Largo ? E major Płyta 21. 4 Ballades - No. 1 in G minor op.23 - Largo - Moderato - Presto con fuoco 2. 4 Ballades - No. 2 in F major op.38 - Andantino - Presto con fuoco 3. 4 Ballades - No. 3 in A flat major op.47 - Allegretto 4. 4 Ballades - No. 4 in F minor op.52 - Andante con moto 5. Nocturne in C minor op.48 no.1 - Lento 6. Barcarolle in F shrp major op.60 - Allegretto 7. Nocturne in F sharp major op.15 no.2 - Larghetto 8. Waltz in E minor op. posth. (1830) 9. Nocturne in B major op.62 no.1 - Andante Nazwa - Chopin (Polska cena) [Wyprzedaż - Lato 2013] Autor - Fryderyk Chopin, Friedrich Gulda Wydawca - Universal Music Kod EAN - 0028947790662 Rok wydania - 2010 Nośnik - Płyta CD Ilość elementów - 2 Podatek VAT - 23% Premiera - 2010-04-12
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin (Polska cena) [Wyprzedaż - Lato 2013] - Fryderyk Chopin, Friedrich Gulda (Płyta CD)

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    dwa nokturny z op. 62 Fryderyka Chopina. Po raz pierwszy w historii album Deutsche Grammophon jest dostępny w specjalnej akcji Zagraniczna płyta - polska cena, a do tego zawiera oryginalny, ... Pełen opis produktu 'Chopin: Preludia (Polska cena) - Rafał Blechacz, Fryderyk Chopin (Płyta CD)' »

    Lista utworów - Płyta 11. 24 Preludia, op. 28: Nr 1 C-dur Agitato 2. 24 Preludia, op. 28: Nr 2 a-moll Lento 3. 24 Preludia, op. 28: Nr 3 G-dur. Vivace 4. 24 Preludia, op. 28: Nr 4 e-moll. Largo 5. 24 Preludia, op. 28: Nr 5 D-dur. Molto allegro 6. 24 Preludia, op. 28: Nr 6 h-moll. Lento assai 7. 24 Preludia, op. 28: Nr 7 A-dur. Andantino 8. 24 Preludia, op. 28: Nr 8 fis-moll. Molto agitato 9. 24 Preludia, op. 28: Nr 9 E-dur. Largo 10. 24 Preludia, op. 28: Nr 10 cis-moll. Molto allegro 11. 24 Preludia, op. 28: Nr 11 H-dur. Vivace 12. 24 Preludia, op. 28: Nr 12 gis-moll. Presto 13. 24 Preludia, op. 28: Nr 13 Fis-dur. Lento 14. 24 Preludia, op. 28: Nr 14 es-moll. Allegro 15. 24 Preludia, op. 28: Nr 15 Des-dur. Sostenuto 16. 24 Preludia, op. 28: Nr 16 b-moll. Presto con fuoco 17. 24 Preludia, op. 28: Nr 17 As-dur. Allegretto 18. 24 Preludia, op. 28: Nr 18 f-moll. Molto allegro 19. 24 Preludia, op. 28: Nr 19 Es-dur. Vivace 20. 24 Preludia, op. 28: Nr 20 c-moll. Largo 21. 24 Preludia, op. 28: Nr 21 B-dur. Cantabile 22. 24 Preludia, op. 28: Nr 22 g-moll. Molto agitato 23. 24 Preludia, op. 28: Nr 23 F-dur. Moderato 24. 24 Preludia, op. 28: Nr 24 d-moll. Allegro appassionato 25. 25. Preludium As-dur, op. posth. Presto con leggierezza 26. 26. Preludium cis-moll, op. 45 Sostenuto 27. 2 Nokturny op. 62: Nr 1 H-dur. Andante 28. 2 Nokturny op. 62: 28. Nr 2 E-dur. Lento Opis - Płyta kompaktowa z nagraniami muzycznymi.Fonograficzny debiut młodego, zdolnego artysty - zwycięzcy XV Międzynarodowego Konkursu Chopinowskiego dla Deutsche Grammophon. Na album składają się wszystkie preludia oraz dwa nokturny z op. 62 Fryderyka Chopina. Po raz pierwszy w historii album Deutsche Grammophon jest dostępny w specjalnej akcji Zagraniczna płyta - polska cena, a do tego zawiera oryginalny, napisany specjalnie pod to wydawnictwo tekst polskiego autora - Adama Rozlacha, współpracującego z Polskim Radiem.Spis utworów:1. 24 Preludia, op. 28: Nr 1 C-dur Agitato2. 24 Preludia, op. 28: Nr 2 a-moll Lento3. 24 Preludia, op. 28: Nr 3 G-dur. Vivace4. 24 Preludia, op. 28: Nr 4 e-moll. Largo5. 24 Preludia, op. 28: Nr 5 D-dur. Molto allegro6. 24 Preludia, op. 28: Nr 6 h-moll. Lento assai7. 24 Preludia, op. 28: Nr 7 A-dur. Andantino8. 24 Preludia, op. 28: Nr 8 fis-moll. Molto agitato9. 24 Preludia, op. 28: Nr 9 E-dur. Largo10. 24 Preludia, op. 28: Nr 10 cis-moll. Molto allegro11. 24 Preludia, op. 28: Nr 11 H-dur. Vivace12. 24 Preludia, op. 28: Nr 12 gis-moll. Presto13. 24 Preludia, op. 28: Nr 13 Fis-dur. Lento14. 24 Preludia, op. 28: Nr 14 es-moll. Allegro15. 24 Preludia, op. 28: Nr 15 Des-dur. Sostenuto16. 24 Preludia, op. 28: Nr 16 b-moll. Presto con fuoco17. 24 Preludia, op. 28: Nr 17 As-dur. Allegretto18. 24 Preludia, op. 28: Nr 18 f-moll. Molto allegro19. 24 Preludia, op. 28: Nr 19 Es-dur. Vivace20. 24 Preludia, op. 28: Nr 20 c-moll. Largo21. 24 Preludia, op. 28: Nr 21 B-dur. Cantabile22. 24 Preludia, op. 28: Nr 22 g-moll. Molto agitato23. 24 Preludia, op. 28: Nr 23 F-dur. Moderato24. 24 Preludia, op. 28: Nr 24 d-moll. Allegro appassionato25. 25. Preludium As-dur, op. posth. Presto con leggierezza26. 26. Preludium cis-moll, op. 45 Sostenuto27. 2 Nokturny op. 62: Nr 1 H-dur. Andante28. 2 Nokturny op. 62: 28. Nr 2 E-dur. Lento. Nazwa - Chopin: Preludia (Polska cena) Autor - Rafał Blechacz, Fryderyk Chopin Wydawca - Universal Music Kod EAN - 0028947773245 Rok wydania - 2007 Nośnik - Płyta CD Ilość elementów - 1 Podatek VAT - 23% Premiera - 2007-09-26
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin: Preludia (Polska cena) - Rafał Blechacz, Fryderyk Chopin (Płyta CD)

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    , dokonując licznych nagrań dzieł Fryderyka Chopina, do dziś poprzez swoje wykonania wyraża ogromny entuzjazm wobec tej twórczości. Chcąc przypomnieć sylwetki wybranych wybitnych polskich pianistów... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin - Romantycznie - Fryderyk Chopin (Płyta CD)' »

    Opis - Chopinowski dorobek fonograficzny przedstawicieli polskiej tradycji pianistycznej bez wątpienia należy do najbardziej imponujących na świecie. Wielu znakomitych polskich muzyków, dokonując licznych nagrań dzieł Fryderyka Chopina, do dziś poprzez swoje wykonania wyraża ogromny entuzjazm wobec tej twórczości. Chcąc przypomnieć sylwetki wybranych wybitnych polskich pianistów prezentujemy w ich interpretacjach najbardziej znane utwory Fryderyka Chopina. Album ten powinien więc spełnić oczekiwania zarówno melomanów, poszukujących krótkiego przewodnika po szczególnie reprezentatywnych przejawach twórczości polskiego kompozytora, jak i miłośników polskiej pianistyki. Umieszczone w albumie nagrania to zarówno studyjne interpretacje utrwalane przez lata dla Polskiego Radia, jak i te zarejestrowane podczas występów publicznych. Materiał ten jest bezcenną wizytówką naszej narodowej tradycji wykonawczej, tym bardziej, że większość nagrań ukazuje się na CD po raz pierwszy. Niniejszy album został uzupełniony o Mazurek a-moll op. 17 nr 4 w interpretacji rosyjskiej pianistki Natalii Gawriłowej, której wykonanie mazurków zarejestrowane podczas VIII Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina w Warszawie od wielu lat uważam za wzorcowe i bardzo niesłusznie zapomniane. Dariusz Marciniszyn Nazwa - Fryderyk Chopin - Romantycznie Autor - Fryderyk Chopin Wydawca - Polskie Radio Kod EAN - 5907812243289 Rok wydania - 2017 Nośnik - Płyta CD Podatek VAT - 23%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin - Romantycznie - Fryderyk Chopin (Płyta CD)

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - Po sukcesach dwóch poprzednich płyt (z nagraniami preludiów Chopina oraz sonat Haydna, Beethovena i Mozarta) artysta postanowił uczcić nadchodzący Rok Chopinowski 2010 nagraniem o... Pełen opis produktu 'Chopin: Koncerty fortepianowe (Polska cena) - Rafał Blechacz, Fryderyk Chopin (Płyta CD)' »

    Opis - Po sukcesach dwóch poprzednich płyt (z nagraniami preludiów Chopina oraz sonat Haydna, Beethovena i Mozarta) artysta postanowił uczcić nadchodzący Rok Chopinowski 2010 nagraniem obu Koncertów Fortepianowych Fryderyka Chopina. Pianiście towarzyszy znakomita Concertgebouw Orchestra, która w zeszłym roku uzyskała tytuł najlepszej orkiestry świata (magazyn Grammophon - grudzień 2008), pod dyrekcją Maestro Jerzego Semkowa. Rejestracji albumu w Sali Concertgebouw towarzyszył koncert na żywo, którym Rafał Blechacz podbił serca holenderskiej publiczności. Specjalne, polskie wydanie płyty z książeczką w języku polskim. (UMP) Lista utworów - Płyta 11. Koncert fortepianowy nr 1 e-moll, op. 11: Allegro maestoso 2. Koncert fortepianowy nr 1 e-moll, op. 11: Romance. Larghetto 3. Koncert fortepianowy nr 1 e-moll, op. 11: Rondo. Vivace 4. Koncert fortepianowy nr 2 f-moll, op.21: Maestoso 5. Koncert fortepianowy nr 2 f-moll, op.21: Larghetto 6. Koncert fortepianowy nr 2 f-moll, op.21: Allegro Vivace Nazwa - Chopin: Koncerty fortepianowe (Polska cena) Autor - Rafał Blechacz, Fryderyk Chopin Wydawca - Universal Music Kod EAN - 0028947785286 Rok wydania - 2009 Nośnik - Płyta CD Ilość elementów - 1 Podatek VAT - 23% Premiera - 2009-09-24
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin: Koncerty fortepianowe (Polska cena) - Rafał Blechacz, Fryderyk Chopin (Płyta CD)

  • [Polskie Wydawnictwo Muzyczne]

    Kategoria: / Poradniki i albumy / Muzyka, taniec, śpiew

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach,
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • [Polskie Wydawnictwo Muzyczne]

    Kategoria: NutyWysyłka: od ręki

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach, kopiach zatwierdzonych przez samego Chopina oraz na pierwszych wydaniach. Całość składa się z 21 tomów.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • [Narodowy Instytut Fryderyka Chopina]

    Kategoria: /Książki/Sztuka/Muzyka. Śpiew. Taniec/Muzyka poważna
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Niedenthal Chopin XVII Międzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. Fryderyka Chopina

  • [Euterpe]

    Kategoria: Nuty>Nuty na fortepianWysyłka: do 7 dni

    Chopin dla młodzieży to publikacja wyjątkowa. Powodów, dla których w ten właśnie sposób możemy nazwać niniejszy zbiorek, jest kilka, wymieńmy trzy najważniejsze. Można zacząć od chyba najbard... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin CHOPIN DLA MŁODZIEŻY NA FORTEPIAN' »

    Chopin dla młodzieży to publikacja wyjątkowa. Powodów, dla których w ten właśnie sposób możemy nazwać niniejszy zbiorek, jest kilka, wymieńmy trzy najważniejsze. Można zacząć od chyba najbardziej oczywistego każda publikacja z muzyką Fryderyka Chopina jest wyjątkowa, tak jak wyjątkowa jest muzyka tego kompozytora. O ile jednak przez dziesiątki lat wydawano, poza oryginalnymi wersjami kompozycji Chopina, opracowania jego muzyki będące transkrypcjami muzyki fortepianowej na inne instrumenty, tutaj, po raz pierwszy chyba, mamy do czynienia z sytuacją odwrotną. Publikacja ta zawiera bowiem wybór pieśni Chopina w opracowaniu na fortepian solo. Trzecią, ale bodaj najbardziej znaczącą cechą wyróżniającą ten zbiorek od innych, jest osoba opracowującego. Jest nią nie kto inny jak wybitny polski kompozytor i pedagog końca XIX wieku Zygmunt Noskowski. Poniżej przytaczamy najważniejsze fakty z życia tego twórcy, mając jednocześnie nadzieję, że niski stopień trudności opracowań zebranych w tej publikacji utworów pozwoli już najmłodszym adeptom pianistyki na praktyczne zaznajamianie się z twórczością Fryderyka Chopina. Utwory w publikacji: F. Chopin - Śliczny chłopiec F. Chopin - Dwojaki koniec F. Chopin - Gdzie lubi F. Chopin - Pierścień F. Chopin - Narzeczony F. Chopin - Moja pieszczotka   Opracowanie: Noskowski Zygmunt   Redakcja: Marcin Kowalczyk, Tatiana Stachak ISMN: M-801507-14-3 EAN/UPC: 9790801507143  
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin CHOPIN DLA MŁODZIEŻY NA FORTEPIAN


Libristo.pl

Książki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.06.2015
createspace independent publishing platform, taylor & francis ltd, oxford university press, cambridge university press, springer, berlin, harper collins, ingram international, routledge, bertrams, penguin
Produkty w ofercie: 600000
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Bonusmedia

Książki, audiobooki, filmy oraz nagrania muzyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 17.01.2013
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, helion, c.h. beck, bellona, zysk i s-ka, egmont, lexisnexis, literackie, rebis
Produkty w ofercie: 51304
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 51299
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Ksiazki-medyczne.eu

Książki oraz podręczniki medyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 26.02.2012
wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo lekarskie pzwl, elsevier urban & partner, helion, pascal, wydawnictwo uniwersytetu jagiellońskiego, impuls, galaktyka, illuminatio, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego
Produkty w ofercie: 11145
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Hatteria.pl

Książki, płyty CD, pocztówki oraz koperty.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 13.07.2011
pozostałe, pwm, nomos, mck, gamma, wydawnictwo literackie, hatteria.pl, musica iagellonica, tertium, czytelnik
Produkty w ofercie: 4869
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Madbooks.pl

Książki i komiksy oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.04.2009
wydawnictwo naukowe pwn, helion, wolters kluwer, olesiejuk, c.h. beck, zielona sowa, prószyński media, egmont, wam, difin
Produkty w ofercie: 83659
Promocje: 48532
Wysyłka do 3 dni: 83659
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Literacka.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.05.2009
wydawnictwo naukowe pwn, egmont, wydawnictwo olesiejuk, helion, olesiejuk, zielona sowa, c.h. beck, cambridge university press, muza, wsip
Produkty w ofercie: 193445
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 113
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 1

Ikep.pl

Książki z dziedziny ekonomiczno-prawniczej.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 29.08.2011
oficyna ekonomiczna wolters kluwer polska, c.h.beck, lexisnexis, ośrodek doradztwa i doskonalenia kadr oddk, polskie wydawnictwo ekonomiczne, difin, oficyna prawa polskiego wydawnictwo wiedza i praktyka
Produkty w ofercie: 4996
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 163450
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163450
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Planetaksiazki.pl

Podręczniki, literatura popularnonaukowa oraz audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 13.07.2011
opracowanie zbiorowe, pwm, edgard, nomos, opracowanie zbiorowe, pozostałe, contra, storybox, gamma, mck
Produkty w ofercie: 15278
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
wydawnictwo naukowe pwn, egmont, -, zielona sowa, cambridge university press, olesiejuk, c.h. beck, bellona, helion, zysk i s-ka
Produkty w ofercie: 143524
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 143524
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
naxos classical, universal music, warner music, sony music entertainment, chandos, warner music poland, universal music / deutsche grammophon, hyperion, orfeo, harmonia mundi
Produkty w ofercie: 315773
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 27887
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 4

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Wieszcz.pl

Książki nowe oraz używane.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.05.2011
warszawa, czytelnik warszawa, wydawnictwo naukowe pwn, piw warszawa, nasza księgarnia warszawa, egmont, kiw warszawa, mon warszawa, iskry warszawa, zielona sowa
Produkty w ofercie: 180104
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 8
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
cambridge university press, egmont, zielona sowa, olesiejuk, harmonia, helion, c.h. beck, wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, polesie poland
Produkty w ofercie: 109951
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2