Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [PWM]

    Kategoria: Książki / Muzyka i taniec

    Najpiękniejszy Chopin jest zbiorem 24 najpopularniejszych utworów z edycji „Dzieł Wszystkich”, które ukazały się pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Wydanie... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin NAJPIĘKNIEJSZY CHOPIN. THE MOST BEAUTIFUL CHOPIN' »

    Najpiękniejszy Chopin jest zbiorem 24 najpopularniejszych utworów z edycji „Dzieł Wszystkich”, które ukazały się pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Wydanie zawiera najpiękniejsze walce, etiudy, preludia, polonezy i mazurki naszego kompozytora. Celem edycji jest rozpowszechnienie muzyki Chopina w najszerszych kręgach młodych wirtuozów, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. Utwory w publikacji: - Chopin Fryderyk - Etiuda a-moll op. 10 nr 2 - Chopin Fryderyk - Etiuda As-dur op. 25 nr 1 - Chopin Fryderyk - Preludium e-moll op. 28 nr 4 - Chopin Fryderyk - Preludium h-moll op. 28 nr 6 - Chopin Fryderyk - Preludium A-dur op. 28 nr 7 - Chopin Fryderyk - Preludium Des-dur op. 28 nr 15 - Chopin Fryderyk - Preludium As-dur op. 28 nr 17 - Chopin Fryderyk - Preludium c-moll op. 28 nr 20 - Chopin Fryderyk - Polonez cis-moll op. 26 nr 1 - Chopin Fryderyk - Polonez c-moll op. 40 nr 2 - Chopin Fryderyk - Mazurek cis-moll op. 6 nr 2 - Chopin Fryderyk - Mazurek B-dur op. 7 nr 1 - Chopin Fryderyk - Mazurek g-moll op. 24 nr 1 - Chopin Fryderyk - Mazurek a-moll op. 67 nr 4 - Chopin Fryderyk - Mazurek a-moll op. 68 nr 2 - Chopin Fryderyk - Mazurek F-dur op. 68 nr 3 - Chopin Fryderyk - Mazurek f-moll op. 68 nr 4 - Chopin Fryderyk - Walc Des-dur op. 64 nr 1 - Chopin Fryderyk - Walc cis-moll op. 64 nr 2 - Chopin Fryderyk - Walc h-moll op. 69 nr 2 - Chopin Fryderyk - Walc e-moll posth. - Chopin Fryderyk - Walc Es-dur posth. - Chopin Fryderyk - Nokturn Es-dur op. 9 nr 2 - Chopin Fryderyk - Nokturn e-moll op. 72 nr 1 ISBN 979-0-2740-0038-7
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin NAJPIĘKNIEJSZY CHOPIN. THE MOST BEAUTIFUL CHOPIN

  • [Lado ABC]

    Kategoria: Jazz/Wykonawcy polscyWysyłka: od ręki
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Profesjonalizm - Chopin Chopin Chopin

  • [Deutsche Grammophon]

    Kategoria: Klasyka/XVIII-XIX wiekWysyłka: do 7 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Chopin - Great Chopin Pianists - The International Chopin Competition in Warsaw [11CD]

  • [Lado abc]

    Kategoria: Muzyka>Jazz>AwangardowyWysyłka: do 14 dni

    Utwory: 1. Długi 2. Drugi 3. Dęty 4. Abersold 5. Ballada 6. Krótki 7. Polonez Pełen opis produktu 'Chopin Chopin Chopin' »

    Utwory: 1. Długi 2. Drugi 3. Dęty 4. Abersold 5. Ballada 6. Krótki 7. Polonez
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Chopin Chopin

  • [BOSZ]

    Kategoria: PodróżeWysyłka: od ręki

    Set out on a journey with Fryderyk Chopin and get to know his - from Warsaw and Żelazowa Wola, through the manor houses of Mazovia and Chełmno Region, to Silesia, Greater, and Cracow. This Gu... Pełen opis produktu 'Śladami Chopina - Following Chopin. The Guide wersja angielska' »

    Set out on a journey with Fryderyk Chopin and get to know his - from Warsaw and Żelazowa Wola, through the manor houses of Mazovia and Chełmno Region, to Silesia, Greater, and Cracow. This Guide offers concise yet vibrant and informative descriptions of the places the genius Composer visited complete with colorful photographs and comprehensive maps and plans.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Śladami Chopina - Following Chopin. The Guide wersja angielska

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - Wielcy Chopiniści - Zwycięzcy Konkursu Chopinowskiego z lat 1927 - 2010. "Wszystkie te przejawy absolutnego niezrozumienia muzyki Chopina były dla mnie bardzo bolesne. Postanowiłe... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin - Great Chopin Pianists - The Winners of' »

    Opis - Wielcy Chopiniści - Zwycięzcy Konkursu Chopinowskiego z lat 1927 - 2010. "Wszystkie te przejawy absolutnego niezrozumienia muzyki Chopina były dla mnie bardzo bolesne. Postanowiłem przeciwdziałać... Znalazłem rozwiązanie: konkurs!" - Jerzy Żurawlew, inicjator Konkursu Chopinowskiego. Międzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. Chopina w Warszawie należy do najważniejszych konkursów pianistycznych na świecie. Jego zwycięzcami są wyjątkowi, słynni artyści. 11-płytowy zestaw prezentuje nagrania zwycięzców konkursu od 1927 roku, kiedy to odbył się pierwszy, po rok 2010. Zawiera liczne nagrania dokonane na żywo, niektóre pochodzące z przesłuchań konkursowych, jak na przykład po raz pierwszych ukazujące się w tej formie nagrania Garricka Ohlssohna i zwyciężczyni konkursu z 2010 r. Yulianny Avdeevej. W zestawie znalazły się także dwie płyty z nagraniami zwycięzców pierwszych konkursów (1927 - 1955), ukazujące tradycję Chopinowską tamtych czasów - I Koncert fortepianowy w interpretacji Haliny Czerny-Stefańskiej oraz wybór nagrań Lwa Oborina (1927), Aleksandra Unińskiego (1932) i Jakowa Zaka(1937). Oryginalnej szacie graficznej opartej na logo Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina towarzyszą efektowne okładki ze zdjęciami artystów oraz komentarze pióra Grzegorza Michalskiego z NIFC w wersji angielskiej, francuskiej, niemieckiej i polskiej wraz z informacją o historii Instytutu. CD 1 LEV OBORIN / 1927 1 - 4 Piano Sonata No 3 in B minor op. 58 Live recording. Moscow, 1951 5 Berceuse in D flat major Op.57 (Live recording, Chopin recital, "ROMA" Hall, Warsaw, 12 October 1947) 6 Nocturne in C sharp minor Op.posth. Live recording from the Warsaw International Chopin Piano Competition (1927) ALEXANDRE UNINSKY /1932 7 Mazurka Op.6 No.1 (1932) 8 Mazurka op.63 no. 3 (1932) 9 Waltz in G flat major op. posth. 70 no. 1 (1932) 10 Barcarolle in F sharp major Op.60 Rec. Amsterdam, 18 - 23 January 1952 11 Etude in C Sharp minor, Op. 25 No. 7 YAKOV ZAK / 1937 12 Grande Valse Brillante in F Op.34 No.3 13 Nocturne in B major op. 32 No. 1 14 Nocturne in G minor op. 37 No. 1 15 Mazurka in E minor op. 17 no. 2 16 Mazurka in G sharp minor op. 33 no. 1 17 Mazurka in F minor op. 63 no. 2 18 Mazurka in C sharp minor op. 63 no.3 CD 2 HALINA CZERNY-STEFANSKA / 1949 1-3 Piano Concerto No.1 in E minor Op. 11 Czech Philharmonic / Václav Smetáček (1955) BELLA DAVIDOVICH / 1949 4-6 Piano Concerto No.2 in F minor Op.21 Moscow Symphony Orchestra / Kirill Kondrashin (1961) ADAM HARASIEWICZ / 1955 7 Ballade no. 1 in G minor Op. 23 8 Etude in G sharp minor Op. 25 No. 6 CD 3 MAURIZIO POLLINI / 1960 1 - 12 12 Etudes op. 25 13-16 Piano Sonata no. 2 in B flat minor op. 35 17 Berceuse in D flat major op. 57 CD 4 MARTHA ARGERICH / 1965 1 - 24 24 Preludes Op.28 25 Prelude in C sharp minor op 45 26 Prelude in A flat major op post. 27 Scherzo no. 3 in C sharp minor op. 39 3 Mazurkas op. 59: 28 no. 1 in A minor 29 no. 2 in A flat major 30 no. 3 in F sharp minor 31 Polonaise-Fantaisie in A flat major op. 61 CD 5 GARRICK OHLSSON / 1970 1 Mazurka in C sharp minor, Op. 50 No. 3 2 Mazurka in A minor, Op.7 No. 2 3 Nocturne in D flat major, Op. 27 No. 2 4 Nocturne in C sharp minor, Op.27 No. 1 5 Scherzo in C sharp minor, Op. 39 6 Waltz in C sharp minor, Op. 64 No. 2 7 Ballade in A flat, Op.47 8 Waltz in E flat major, Op. 18 9 Fantasy in F minor, Op. 49 10 Waltz in A flat major, Op.42 11 Etude in C sharp minor, Op.10 No. 4 [1, 8] International Music Festival 'Chopin and his Europe' 20th August 2006, Warsaw Philharmonic Chamber Hall [2-7, 9-11] Chopin Birthday Concerts, 25th February 2010, Warsaw Philharmonic Chamber Hall ? 2015 The Fryderyk Chopin Institute CD 6 KRYSTIAN ZIMERMAN / 1975 1 - 4 4 Ballades 5 Barcarolle in F sharp major op. 60 6 Fantaisie in F minor op. 49 CD 7 DANG THAI-SON / 1980 1 Nocturne in F sharp major op. 15 no. 2 2 Nocturne in C sharp minor op. 27 No. 1 3 Waltz in A minor Op. 34 No. 2 4 Andante spianato and Grand Polonaise in E flat major op. 22 5 Mazurka in C major op. 24 No. 2 6 Mazurka in G minor op. 67 No. 2 7 Scherzo in B flat minor op. 31 STANISLAV BUNIN / 1985 8 Ballade no. 4 in F minor op. 52 9 Mazurka in G sharp minor Op. 33 No. 1 10 Mazurka in D major Op. 33 No. 2 11 Mazurka in C major Op. 33 No. 3 12 Mazurka in B minor Op. 33 No. 4 13 Waltz in F major Op. 34 No. 3 14 Polonaise in A flat major op. 53 CD 8 KEVIN KENNER / 1990 1 Impromptu in F sharp major, Op. 36 2 Etude in C sharp minor, Op. 10 No. 4 3 Ballade No. 4 in F minor, Op. 52 4 Etude in C minor, Op. 10 No. 12 5 Scherzo no. 2 in C sharp minor, Op. 39 PHILIPPE GIUSIANO / 1995 6 Nocturne in A flat, Op. 32 No.2 7 Waltz in C sharp, Op. 64 No.2 8 Ballade in F major, Op. 38 9 Waltz in E flat major, Op. 18 ALEXEI SULTANOV / 1995 10 Etude in E minor, Op. 25 No. 5 11 Etude in G sharp minor, Op. 25 No. 6 12 Etude in C minor, Op. 10 No. 12 13 Nocturne in C minor, Op. 48 No.1 14 Polonaise in A flat major, Op. 53 (1-5) Recorded at the 12th International Fryderyk Chopin Piano Competition, Warsaw Philharmonic Concert Hall, 1st-20th October 1990 (6-8) International Music Festival 'Chopin and his Europe', 10th August 2010, Warsaw Philharmonic Chamber Hall (9) International Music Festival 'Chopin and his Europe' 27th August 2008, Warsaw Philharmonic Concert Hall (10-11) Recorded at the 13th International Fryderyk Chopin Piano Competition , Warsaw Philharmonic Concert Hall, 3rd October 1995 (12-14) Recorded at the 13th International Fryderyk Chopin Piano Competition , Warsaw Philharmonic Concert Hall, 13rd October 1995 ?©2015,The Fryderyk Chopin Institute CD 9 YUNDI LI / 2000 1 -4 Sonata in B minor Op. 58 5 - 6 Andante spianato and Grand Polonaise in E flat Op. 22 7 Etude in A minor Op. 10 No. 2 8 Etude in G flat major Op. 10 No. 5 9 Etude in A minor Op. 25 No. 11 "Winter Wind" 10 Nocturne in B flat minor Op. 9 No. 11 Nocturne in E flat major Op. 9 No. 2 12 Nocturne in F sharp major Op. 15 No.2 13 Impromptu in C sharp minor Op. 66 "Fantasy Impromptu" CD 10 NEU RAFAL BLECHACZ / 2005 1 - 6 Polonaises nos. 1 - 7 7 Polonaise-Fantaisie in A flat major op. 61 CD 11 YULIANNA AVDEEVA / 2010 1 Waltz in A flat major, Op.34 No.1 2 Nocturne in B major, Op.62 No. 1 3 Scherzo in B minor, Op.20 Four Mazurkas, Op. 33 4 No. 1 in G sharp minor 5 No. 2 in C major 6 No. 3 in D major 7 No. 4 in B minor 8 Scherzo in E major, Op.54 Three Mazurkas, Op. 30 9 No. 1 in C minor 10 No. 2 in B minor 11 No. 3 in D flat major 12 Prelude in C sharp minor, Op. 45 13 Mazurka in C sharp minor, Op. 30 No. 4 14 Polonaise-Fantaisie in A flat major, Op.61 [1] International Music Festival 'Chopin and his Europe' 22nd August 2008, Warsaw Philharmonic Chamber Hall - live recording [2-7, 14] International Music Festival 'Chopin and his Europe' 24th August 2011, Witold Lutosławski Concert Studio of Polish Radio - live recording [8-13] Recorded of the XVI International Fryderyk Chopin Piano Competition at the Warsaw Philharmonic Concert Hall, 2010: [8] 6th October 2010, 2nd stage auditions [9-13] 12th October 2010, 2nd stage auditions ?2015,The Fryderyk Chopin Institute Nazwa - Great Chopin Pianists - The Winners of Autor - Fryderyk Chopin Wydawca - Universal Music Kod EAN - 0028947954040 Rok wydania - 2015 Nośnik - Płyta CD Ilość elementów - 11 Podatek VAT - 23% Premiera - 2015-12-11
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin - Great Chopin Pianists - The Winners of

  • [Polskie Wydawnictwo Muzyczne]

    Kategoria: / Poradniki i albumy / Muzyka, taniec, śpiew

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach,
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - Po sukcesach dwóch poprzednich płyt (z nagraniami preludiów Chopina oraz sonat Haydna, Beethovena i Mozarta) artysta postanowił uczcić nadchodzący Rok Chopinowski 2010 nagraniem o... Pełen opis produktu 'Jerzy Semkow, Fryderyk Chopin, Royal Concertgebouw Orchestra, Rafał Blechacz - Chopin Piano Concertos [P]' »

    Opis - Po sukcesach dwóch poprzednich płyt (z nagraniami preludiów Chopina oraz sonat Haydna, Beethovena i Mozarta) artysta postanowił uczcić nadchodzący Rok Chopinowski 2010 nagraniem obu Koncertów Fortepianowych Fryderyka Chopina. Pianiście towarzyszy znakomita Concertgebouw Orchestra, która w zeszłym roku uzyskała tytuł najlepszej orkiestry świata (magazyn Grammophon - grudzień 2008), pod dyrekcją Maestro Jerzego Semkowa. Rejestracji albumu w Sali Concertgebouw towarzyszył koncert na żywo, którym Rafał Blechacz podbił serca holenderskiej publiczności. Międzynarodowa wersja albumu. (UMP) Lista utworów - Płyta 11. Koncert fortepianowy nr 1 e-moll, op. 11: 1. Allegro maestoso 2. 2. Romance. Larghetto 3. 3. Rondo. Vivace 4. Koncert fortepianowy nr 2 f-moll, op.21: 4. Maestoso 5. 5. Larghetto 6. 6. Allegro Vivace Nazwa - Chopin Piano Concertos [P] Autor - Jerzy Semkow, Fryderyk Chopin, Royal Concertgebouw Orchestra, Rafał Blechacz Wydawca - Universal Music Kod EAN - 0028947780885 Rok wydania - 2009 Nośnik - Płyta CD Ilość elementów - 1 Podatek VAT - 23% Premiera - 2009-09-28
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Jerzy Semkow, Fryderyk Chopin, Royal Concertgebouw Orchestra, Rafał Blechacz - Chopin Piano Concertos [P]

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    - Allegretto 7. Nocturne in F sharp major op.15 no.2 - Larghetto 8. Waltz in E minor op. posth. (1830) 9. Nocturne in B major op.62 no.1 - Andante Nazwa - Chopin (Polska cena) [Wyprzedaż... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin, Friedrich Gulda - Chopin (Polska cena) [Wyprzedaż - Lato 2013]' »

    Opis - Najważniejsze nagrania chopinowskie Guldy pochodzą z połowy lat 50 ubiegłego wieku, kiedy regularnie wykonywał na koncertach komplety Preludiów i Ballad. Właśnie te utwory, nagrane w roku 1955, znalazły się na prezentowanym albumie, uzupełnione o Koncert Fortepianowy nr 1 i utwory solowe nagrane w latach późniejszych. Wszystkie nagrania, poza Koncertem, to premiery fonograficzne, zremasterowane przez syna Fridricha - Paula Guldę. Specjalna edycja płyty w niższej cenie. (UMP) Lista utworów - Płyta 11. 24 preludes 1. Agitato ? C major 2. 24 preludes 2. Lento ? A minor 3. 24 preludes 3. Vivace ? G major 4. 24 preludes 4. Largo ? E minor 5. 24 preludes 5. Molto allegro ? D major 6. 24 preludes 6. Lento assai ? B minor 7. 24 preludes 7. Andantino ? A major 8. 24 preludes 8. Molto agitato ? F-sharp minor 9. 24 preludes 9. Largo ? E major Płyta 21. 4 Ballades - No. 1 in G minor op.23 - Largo - Moderato - Presto con fuoco 2. 4 Ballades - No. 2 in F major op.38 - Andantino - Presto con fuoco 3. 4 Ballades - No. 3 in A flat major op.47 - Allegretto 4. 4 Ballades - No. 4 in F minor op.52 - Andante con moto 5. Nocturne in C minor op.48 no.1 - Lento 6. Barcarolle in F shrp major op.60 - Allegretto 7. Nocturne in F sharp major op.15 no.2 - Larghetto 8. Waltz in E minor op. posth. (1830) 9. Nocturne in B major op.62 no.1 - Andante Nazwa - Chopin (Polska cena) [Wyprzedaż - Lato 2013] Autor - Fryderyk Chopin, Friedrich Gulda Wydawca - Universal Music Kod EAN - 0028947790662 Rok wydania - 2010 Nośnik - Płyta CD Ilość elementów - 2 Podatek VAT - 23% Premiera - 2010-04-12
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin, Friedrich Gulda - Chopin (Polska cena) [Wyprzedaż - Lato 2013]

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - 20-tomowa kolekcja powstała w oparciu o nagrania pochodzące z katalogu najlepszych wytwórni płytowych - Deutsche Grammophon i Decca. Znalazły się w niej utwory Chopina w wykonaniu Pełen opis produktu 'Jean Marc Luisada, Fryderyk Chopin - Chopin. Tom 8. Mazurki 1 (książka + CD)' »

    Opis - 20-tomowa kolekcja powstała w oparciu o nagrania pochodzące z katalogu najlepszych wytwórni płytowych - Deutsche Grammophon i Decca. Znalazły się w niej utwory Chopina w wykonaniu zwycięzców Konkursu Chopinowskiego: Krystiana Zimermana, Marthy Argerich, Maurizio Polliniego, Rafała Blechacza, Yundi Li oraz finalistów: Ivo Pogorelicha, Nelsona Goernera i wielu innych. Płyty CD z nagraniami dołączone są do książek opisujących życie i twórczość Fryderyka Chopina. Każdy tom przedstawia miejsca, ludzi i wydarzenia związane z kompozytorem, a klimat epoki przybliżają zdjęcia oryginalnych dokumentów i listów, fotografie, obrazy i ryciny. Książki zawierają również poetyckie opisy nagrań zamieszczonych na płytach autorstwa znawców muzyki. Lista utworów - Płyta 11. Mazurki 1 Nr 463 054-2 (463 055-2) 2. Mazurki op. 6, 7, 17, 24, 30, 33, 41 Nazwa - Chopin. Tom 8. Mazurki 1 (książka + CD) Autor - Jean Marc Luisada, Fryderyk Chopin Wydawca - Agora Kod EAN - 9788375527742 Rok wydania - 2009 Nośnik - Płyta CD Podatek VAT - 5%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Jean Marc Luisada, Fryderyk Chopin - Chopin. Tom 8. Mazurki 1 (książka + CD)

  • [BOSZ]

    Kategoria: Literatura > Podróże

    Przewodnik prowadzi czytelnika śladami Fryderyka Chopina po Polsce – od Warszawy i Żelazowej Woli, przez dwory Mazowsza i Ziemi Chełmińskiej, na Śląsk, do Wielkopolski, aż po Kraków. Interesu... Pełen opis produktu 'Following Chopin. The Guide (Śladami Chopina - wersja angielska)' »

    Przewodnik prowadzi czytelnika śladami Fryderyka Chopina po Polsce – od Warszawy i Żelazowej Woli, przez dwory Mazowsza i Ziemi Chełmińskiej, na Śląsk, do Wielkopolski, aż po Kraków.Interesujące syntetyczne opisy miejsc związanych z genialnym kompozytorem, bogaty materiał ilustracyjny, mapki i plany. Angielska wersja językowa.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Following Chopin. The Guide (Śladami Chopina - wersja angielska)

  • Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    23,40 zł
    26,00 zł

    [polskie wydawnictwo muzyczne]

    Kategoria: Kultura. Sztuka. >Muzyka Taniec ŚpiewWysyłka: do 3 dni

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach, kopiach zatwierdzonych przez samego Chopina oraz na pierwszych wydaniach. Całość składa się z 21 tomów....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • [Polskie Wydawnictwo Muzyczne]

    Kategoria: NutyWysyłka: od ręki

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach, kopiach zatwierdzonych przez samego Chopina oraz na pierwszych wydaniach. Całość składa się z 21 tomów.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    Opis - Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego... Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Opis - Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach, kopiach zatwierdzonych przez samego Chopina oraz na pierwszych wydaniach. Całość składa się z 21 tomów. Nazwa - Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin Oprawa - Miękka Wydawca - Polskie Wydawnictwo Muzyczne Kod ISBN - 9790274001780 Kod EAN - 9790274001780 Rok wydania - 2015 Język - polski Format - 23.5x30.5cm Ilość stron - 51 Podatek VAT - 5%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • [Deutsche Grammophon]

    Kategoria: Klasyka/Instrumenty klawiszoweWysyłka: do 7 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Chopin - Argerich Plays Chopin [Polska cena]

  • [DUX]

    Kategoria: Klasyka/XVIII-XIX wiekWysyłka: do 30 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Chopin - Rafał Blechacz: The winner of the 15th Intern. Fryderyk Chopin Piano Comp. 2005 [3CD, box]

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Chopin famous piano works (2CD) Autor - Fryderyk Chopin Wydawca - HANSSLER CLASSIC SCM Kod EAN - 4010276025344 Rok wydania - 2012 Nośnik... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin - Bunin v Chopin famous piano works (2CD)' »

    Opis - Lista utworów:CD1:1. Op. 20 Scherzo in B minor 2. Op. 10/12 (Revolution) Etude in C minor 3. Op. 34/2 Valse in A minor 4. Op. 69/2 Valse in B minor 5. Op. 9/1 Nocturne in B flat minor 6. Op. 48/1 Nocturne in C minor 7. Op. 66 Fantaisie-Impromptu in C sharp minor 8. Op. 23 Ballade Nr. 1 in G minor 9. Op. 61 Polonaise-Fantaisie in A flat major CD2: 1. Op. 57 Berceuse in D flat major 2. Op. 60 Barcarolle in F sharp major 3. Op. 18 Grande valse brillante in E flat major 4. Op. 34/3 Valse in F major 5. Op. 70/2 Valse brillante in F minor 6. Op. 64/1 Valse in D flat major 7. Op. 53 (Heroic) Polonaise in A flat major 8. Op. 35: 1. Grave. Doppio movimento Sonate Nr. 2 in B flat minor 9. Op. 35: 2. Scherzo. Pi- lento Sonate Nr. 2 in B flat minor 10. Op. 35: 3. Marche funŠbre. Lento Sonate Nr. 2 in B flat minor 11. Op. 35: 4. Finale. Presto Sonate Nr. 2 in B flat minor Nazwa - Bunin v Chopin famous piano works (2CD) Autor - Fryderyk Chopin Wydawca - HANSSLER CLASSIC SCM Kod EAN - 4010276025344 Rok wydania - 2012 Nośnik - Płyta CD Podatek VAT - 23%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin - Bunin v Chopin famous piano works (2CD)

  • [PWM]

    Kategoria: Książki / Muzyka i taniec

    Zbiorek zawierający najpopularniejsze utwory Chopina z edycji „Dzieł Wszystkich” pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego, J. Turczyńskiego. Celem edycji jest rozpowszechnienie muz... Pełen opis produktu 'NAJŁATWIEJSZY CHOPIN - THE EASIEST CHOPIN (na fortepian)' »

    Zbiorek zawierający najpopularniejsze utwory Chopina z edycji „Dzieł Wszystkich” pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego, J. Turczyńskiego. Celem edycji jest rozpowszechnienie muzyki Chopina w najszerszych kręgach młodych wirtuozów, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. UTWORY W PUBLIKACJI: Chopin Fryderyk - Polonez g-moll Chopin Fryderyk - Polonez B-dur Chopin Fryderyk - Polonez As-dur Chopin Fryderyk - Preludium e-moll op. 28, nr 4 Chopin Fryderyk - Preludium A-dur op. 28 nr 7 Chopin Fryderyk - Mazurek C-dur op. 24 nr 2 Chopin Fryderyk - Mazurek a-moll op. 59 nr 1 Chopin Fryderyk - Mazurek F-dur op. 68, nr 3 Chopin Fryderyk - Nokturn Es-dur op. 9 nr 2 Chopin Fryderyk - Nokturn f-moll op. 55 nr 1 Chopin Fryderyk - Nokturn c-moll Chopin Fryderyk - Walc a-moll op. 34 nr 2 Chopin Fryderyk - Walc cis-moll op. 64 nr 2 Chopin Fryderyk - Walc h-moll op. 69 nr 2 Chopin Fryderyk - Cantabile B-dur Chopin Fryderyk - Feuille d'album E-dur Chopin Fryderyk - Largo Es-dur Chopin Fryderyk - Fuga a-moll
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o NAJŁATWIEJSZY CHOPIN - THE EASIEST CHOPIN (na fortepian)

  • [Deutsche Grammophon]

    Kategoria: KlasykaWysyłka: do 7 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Tchaikovsky, Chopin - Peter Tchaikovsky, piano Concerto No. 1 Op. 23, frédéric Chopin, piano Concerto No. 1 Op. 11 / Ingolf Wunder, St. Petersburg Philharmonic Orchestra, Vladimir Ashkenazy

  • [Deutsche Grammophon]

    Kategoria: Klasyka/XVIII-XIX wiekWysyłka: do 7 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Chopin - 50 x Chopin / Vladimir Ashkenazy, Nikita Magaloff, Zoltán Kocsis, Claudio Arrau, Jorge Bolet, Orchestre Symphonique de Montréal [3CD]


Dalga.pl

Płyty CD, SACD, DVD z muzyką klasyczną, jazzową, bluesową, popową, rockową oraz folkową.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 01.03.2005
universal music, naxos, sony music, warner music, galapagos, emi, deutsche grammophon, harmonia mundi, mtj, decca
Produkty w ofercie: 24460
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 2334
Opinie pozytywne: 89
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
wydawnictwo naukowe pwn, lexisnexis, umcs, harmonia, wydawnictwo szkolne pwn, w.a.b., adam marszałek wydawnictwo, egmont, skrzat, muza
Produkty w ofercie: 50822
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

iBook.net.pl

Książki popularno-naukowe i podręczniki szkolne oraz albumy i słowniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 29.03.2007
wydawnictwo naukowe pwn, greg, wolters kluwer, wydawnictwo szkolne pwn, w.a.b., wsip, muza, egmont, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 79225
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 3
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Otido.pl

Sprzęt i akcesoria PC oraz artykuły telekomunikacyjne. Fotografia cyfrowa i artykuły gospodarstwa domowego.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.02.2008
universal music, bluecoat, emi music, hewlett-packard, extreme networks, redhat, sophos, polycom, quantum, epson
Produkty w ofercie: 65162
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 167003
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 167003
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
cd baby, universal music, warner music, naxos classical, imports, sony music entertainment, sony music, warner music poland, emi, sbme special mkts.
Produkty w ofercie: 1264523
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 147312
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 4

Lideria.pl

Książki, filmy, muzyka, multimedia oraz zabawki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.04.2010
naukowe pwn, wolters kluwer, firma księgarska jacek olesiejuk, egmont, c.h.beck, wam, bellona, helion, rebis, zielona sowa
Produkty w ofercie: 93816
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 93816
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Ksiazki-medyczne.eu

Książki oraz podręczniki medyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 26.02.2012
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, wydawnictwo lekarskie pzwl, helion, elsevier urban & partner, c.h. beck, pascal, difin, impuls, wnt
Produkty w ofercie: 16783
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, bellona, zielona sowa, amber
Produkty w ofercie: 303948
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 303948
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Wieszcz.pl

Książki nowe oraz używane.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.05.2011
warszawa, czytelnik warszawa, wydawnictwo naukowe pwn, piw warszawa, cambridge university press, wolters kluwer, nasza księgarnia warszawa, olesiejuk, kiw warszawa, pzwl
Produkty w ofercie: 171034
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 2
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Hatteria.pl

Książki, płyty CD, pocztówki oraz koperty.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 13.07.2011
pozostałe, pwm, nomos, mck, gamma, wydawnictwo literackie, hatteria.pl, musica iagellonica, tertium, czytelnik
Produkty w ofercie: 4869
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
wydawnictwo naukowe pwn, -, cambridge university press, egmont, zielona sowa, bellona, olesiejuk, wolters kluwer, helion, zysk i s-ka
Produkty w ofercie: 110156
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 110156
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

E-Fun24.pl

Artykuły wielobranżowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 17.11.2013
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, helion, olesiejuk, egmont, c.h. beck, difin, umcs, bellona, rebis
Produkty w ofercie: 85364
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 81807
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0