Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [PWM]

    Kategoria: Książki / Muzyka i taniec

    Najpiękniejszy Chopin jest zbiorem 24 najpopularniejszych utworów z edycji „Dzieł Wszystkich”, które ukazały się pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Wydanie... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin NAJPIĘKNIEJSZY CHOPIN. THE MOST BEAUTIFUL CHOPIN' »

    Najpiękniejszy Chopin jest zbiorem 24 najpopularniejszych utworów z edycji „Dzieł Wszystkich”, które ukazały się pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Wydanie zawiera najpiękniejsze walce, etiudy, preludia, polonezy i mazurki naszego kompozytora. Celem edycji jest rozpowszechnienie muzyki Chopina w najszerszych kręgach młodych wirtuozów, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. Utwory w publikacji: - Chopin Fryderyk - Etiuda a-moll op. 10 nr 2 - Chopin Fryderyk - Etiuda As-dur op. 25 nr 1 - Chopin Fryderyk - Preludium e-moll op. 28 nr 4 - Chopin Fryderyk - Preludium h-moll op. 28 nr 6 - Chopin Fryderyk - Preludium A-dur op. 28 nr 7 - Chopin Fryderyk - Preludium Des-dur op. 28 nr 15 - Chopin Fryderyk - Preludium As-dur op. 28 nr 17 - Chopin Fryderyk - Preludium c-moll op. 28 nr 20 - Chopin Fryderyk - Polonez cis-moll op. 26 nr 1 - Chopin Fryderyk - Polonez c-moll op. 40 nr 2 - Chopin Fryderyk - Mazurek cis-moll op. 6 nr 2 - Chopin Fryderyk - Mazurek B-dur op. 7 nr 1 - Chopin Fryderyk - Mazurek g-moll op. 24 nr 1 - Chopin Fryderyk - Mazurek a-moll op. 67 nr 4 - Chopin Fryderyk - Mazurek a-moll op. 68 nr 2 - Chopin Fryderyk - Mazurek F-dur op. 68 nr 3 - Chopin Fryderyk - Mazurek f-moll op. 68 nr 4 - Chopin Fryderyk - Walc Des-dur op. 64 nr 1 - Chopin Fryderyk - Walc cis-moll op. 64 nr 2 - Chopin Fryderyk - Walc h-moll op. 69 nr 2 - Chopin Fryderyk - Walc e-moll posth. - Chopin Fryderyk - Walc Es-dur posth. - Chopin Fryderyk - Nokturn Es-dur op. 9 nr 2 - Chopin Fryderyk - Nokturn e-moll op. 72 nr 1 ISBN 979-0-2740-0038-7
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin NAJPIĘKNIEJSZY CHOPIN. THE MOST BEAUTIFUL CHOPIN

  • [Lado ABC]

    Kategoria: Jazz/Wykonawcy polscyWysyłka: od ręki
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Profesjonalizm - Chopin Chopin Chopin

  • [Deutsche Grammophon]

    Kategoria: Klasyka/XVIII-XIX wiekWysyłka: do 7 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Chopin - Great Chopin Pianists - The International Chopin Competition in Warsaw [11CD]

  • [Lado abc]

    Kategoria: Muzyka>Jazz>AwangardowyWysyłka: do 14 dni

    Utwory: 1. Długi 2. Drugi 3. Dęty 4. Abersold 5. Ballada 6. Krótki 7. Polonez Pełen opis produktu 'Chopin Chopin Chopin' »

    Utwory: 1. Długi 2. Drugi 3. Dęty 4. Abersold 5. Ballada 6. Krótki 7. Polonez
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Chopin Chopin

  • [BOSZ]

    Kategoria: PodróżeWysyłka: od ręki

    Set out on a journey with Fryderyk Chopin and get to know his - from Warsaw and Żelazowa Wola, through the manor houses of Mazovia and Chełmno Region, to Silesia, Greater, and Cracow. This Gu... Pełen opis produktu 'Śladami Chopina - Following Chopin. The Guide wersja angielska' »

    Set out on a journey with Fryderyk Chopin and get to know his - from Warsaw and Żelazowa Wola, through the manor houses of Mazovia and Chełmno Region, to Silesia, Greater, and Cracow. This Guide offers concise yet vibrant and informative descriptions of the places the genius Composer visited complete with colorful photographs and comprehensive maps and plans.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Śladami Chopina - Following Chopin. The Guide wersja angielska

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - Wielcy Chopiniści - Zwycięzcy Konkursu Chopinowskiego z lat 1927 - 2010. "Wszystkie te przejawy absolutnego niezrozumienia muzyki Chopina były dla mnie bardzo bolesne. Postanowiłe... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin - Great Chopin Pianists - The Winners of' »

    Opis - Wielcy Chopiniści - Zwycięzcy Konkursu Chopinowskiego z lat 1927 - 2010. "Wszystkie te przejawy absolutnego niezrozumienia muzyki Chopina były dla mnie bardzo bolesne. Postanowiłem przeciwdziałać... Znalazłem rozwiązanie: konkurs!" - Jerzy Żurawlew, inicjator Konkursu Chopinowskiego. Międzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. Chopina w Warszawie należy do najważniejszych konkursów pianistycznych na świecie. Jego zwycięzcami są wyjątkowi, słynni artyści. 11-płytowy zestaw prezentuje nagrania zwycięzców konkursu od 1927 roku, kiedy to odbył się pierwszy, po rok 2010. Zawiera liczne nagrania dokonane na żywo, niektóre pochodzące z przesłuchań konkursowych, jak na przykład po raz pierwszych ukazujące się w tej formie nagrania Garricka Ohlssohna i zwyciężczyni konkursu z 2010 r. Yulianny Avdeevej. W zestawie znalazły się także dwie płyty z nagraniami zwycięzców pierwszych konkursów (1927 - 1955), ukazujące tradycję Chopinowską tamtych czasów - I Koncert fortepianowy w interpretacji Haliny Czerny-Stefańskiej oraz wybór nagrań Lwa Oborina (1927), Aleksandra Unińskiego (1932) i Jakowa Zaka(1937). Oryginalnej szacie graficznej opartej na logo Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina towarzyszą efektowne okładki ze zdjęciami artystów oraz komentarze pióra Grzegorza Michalskiego z NIFC w wersji angielskiej, francuskiej, niemieckiej i polskiej wraz z informacją o historii Instytutu. CD 1 LEV OBORIN / 1927 1 - 4 Piano Sonata No 3 in B minor op. 58 Live recording. Moscow, 1951 5 Berceuse in D flat major Op.57 (Live recording, Chopin recital, "ROMA" Hall, Warsaw, 12 October 1947) 6 Nocturne in C sharp minor Op.posth. Live recording from the Warsaw International Chopin Piano Competition (1927) ALEXANDRE UNINSKY /1932 7 Mazurka Op.6 No.1 (1932) 8 Mazurka op.63 no. 3 (1932) 9 Waltz in G flat major op. posth. 70 no. 1 (1932) 10 Barcarolle in F sharp major Op.60 Rec. Amsterdam, 18 - 23 January 1952 11 Etude in C Sharp minor, Op. 25 No. 7 YAKOV ZAK / 1937 12 Grande Valse Brillante in F Op.34 No.3 13 Nocturne in B major op. 32 No. 1 14 Nocturne in G minor op. 37 No. 1 15 Mazurka in E minor op. 17 no. 2 16 Mazurka in G sharp minor op. 33 no. 1 17 Mazurka in F minor op. 63 no. 2 18 Mazurka in C sharp minor op. 63 no.3 CD 2 HALINA CZERNY-STEFANSKA / 1949 1-3 Piano Concerto No.1 in E minor Op. 11 Czech Philharmonic / Václav Smetáček (1955) BELLA DAVIDOVICH / 1949 4-6 Piano Concerto No.2 in F minor Op.21 Moscow Symphony Orchestra / Kirill Kondrashin (1961) ADAM HARASIEWICZ / 1955 7 Ballade no. 1 in G minor Op. 23 8 Etude in G sharp minor Op. 25 No. 6 CD 3 MAURIZIO POLLINI / 1960 1 - 12 12 Etudes op. 25 13-16 Piano Sonata no. 2 in B flat minor op. 35 17 Berceuse in D flat major op. 57 CD 4 MARTHA ARGERICH / 1965 1 - 24 24 Preludes Op.28 25 Prelude in C sharp minor op 45 26 Prelude in A flat major op post. 27 Scherzo no. 3 in C sharp minor op. 39 3 Mazurkas op. 59: 28 no. 1 in A minor 29 no. 2 in A flat major 30 no. 3 in F sharp minor 31 Polonaise-Fantaisie in A flat major op. 61 CD 5 GARRICK OHLSSON / 1970 1 Mazurka in C sharp minor, Op. 50 No. 3 2 Mazurka in A minor, Op.7 No. 2 3 Nocturne in D flat major, Op. 27 No. 2 4 Nocturne in C sharp minor, Op.27 No. 1 5 Scherzo in C sharp minor, Op. 39 6 Waltz in C sharp minor, Op. 64 No. 2 7 Ballade in A flat, Op.47 8 Waltz in E flat major, Op. 18 9 Fantasy in F minor, Op. 49 10 Waltz in A flat major, Op.42 11 Etude in C sharp minor, Op.10 No. 4 [1, 8] International Music Festival 'Chopin and his Europe' 20th August 2006, Warsaw Philharmonic Chamber Hall [2-7, 9-11] Chopin Birthday Concerts, 25th February 2010, Warsaw Philharmonic Chamber Hall ? 2015 The Fryderyk Chopin Institute CD 6 KRYSTIAN ZIMERMAN / 1975 1 - 4 4 Ballades 5 Barcarolle in F sharp major op. 60 6 Fantaisie in F minor op. 49 CD 7 DANG THAI-SON / 1980 1 Nocturne in F sharp major op. 15 no. 2 2 Nocturne in C sharp minor op. 27 No. 1 3 Waltz in A minor Op. 34 No. 2 4 Andante spianato and Grand Polonaise in E flat major op. 22 5 Mazurka in C major op. 24 No. 2 6 Mazurka in G minor op. 67 No. 2 7 Scherzo in B flat minor op. 31 STANISLAV BUNIN / 1985 8 Ballade no. 4 in F minor op. 52 9 Mazurka in G sharp minor Op. 33 No. 1 10 Mazurka in D major Op. 33 No. 2 11 Mazurka in C major Op. 33 No. 3 12 Mazurka in B minor Op. 33 No. 4 13 Waltz in F major Op. 34 No. 3 14 Polonaise in A flat major op. 53 CD 8 KEVIN KENNER / 1990 1 Impromptu in F sharp major, Op. 36 2 Etude in C sharp minor, Op. 10 No. 4 3 Ballade No. 4 in F minor, Op. 52 4 Etude in C minor, Op. 10 No. 12 5 Scherzo no. 2 in C sharp minor, Op. 39 PHILIPPE GIUSIANO / 1995 6 Nocturne in A flat, Op. 32 No.2 7 Waltz in C sharp, Op. 64 No.2 8 Ballade in F major, Op. 38 9 Waltz in E flat major, Op. 18 ALEXEI SULTANOV / 1995 10 Etude in E minor, Op. 25 No. 5 11 Etude in G sharp minor, Op. 25 No. 6 12 Etude in C minor, Op. 10 No. 12 13 Nocturne in C minor, Op. 48 No.1 14 Polonaise in A flat major, Op. 53 (1-5) Recorded at the 12th International Fryderyk Chopin Piano Competition, Warsaw Philharmonic Concert Hall, 1st-20th October 1990 (6-8) International Music Festival 'Chopin and his Europe', 10th August 2010, Warsaw Philharmonic Chamber Hall (9) International Music Festival 'Chopin and his Europe' 27th August 2008, Warsaw Philharmonic Concert Hall (10-11) Recorded at the 13th International Fryderyk Chopin Piano Competition , Warsaw Philharmonic Concert Hall, 3rd October 1995 (12-14) Recorded at the 13th International Fryderyk Chopin Piano Competition , Warsaw Philharmonic Concert Hall, 13rd October 1995 ?©2015,The Fryderyk Chopin Institute CD 9 YUNDI LI / 2000 1 -4 Sonata in B minor Op. 58 5 - 6 Andante spianato and Grand Polonaise in E flat Op. 22 7 Etude in A minor Op. 10 No. 2 8 Etude in G flat major Op. 10 No. 5 9 Etude in A minor Op. 25 No. 11 "Winter Wind" 10 Nocturne in B flat minor Op. 9 No. 11 Nocturne in E flat major Op. 9 No. 2 12 Nocturne in F sharp major Op. 15 No.2 13 Impromptu in C sharp minor Op. 66 "Fantasy Impromptu" CD 10 NEU RAFAL BLECHACZ / 2005 1 - 6 Polonaises nos. 1 - 7 7 Polonaise-Fantaisie in A flat major op. 61 CD 11 YULIANNA AVDEEVA / 2010 1 Waltz in A flat major, Op.34 No.1 2 Nocturne in B major, Op.62 No. 1 3 Scherzo in B minor, Op.20 Four Mazurkas, Op. 33 4 No. 1 in G sharp minor 5 No. 2 in C major 6 No. 3 in D major 7 No. 4 in B minor 8 Scherzo in E major, Op.54 Three Mazurkas, Op. 30 9 No. 1 in C minor 10 No. 2 in B minor 11 No. 3 in D flat major 12 Prelude in C sharp minor, Op. 45 13 Mazurka in C sharp minor, Op. 30 No. 4 14 Polonaise-Fantaisie in A flat major, Op.61 [1] International Music Festival 'Chopin and his Europe' 22nd August 2008, Warsaw Philharmonic Chamber Hall - live recording [2-7, 14] International Music Festival 'Chopin and his Europe' 24th August 2011, Witold Lutosławski Concert Studio of Polish Radio - live recording [8-13] Recorded of the XVI International Fryderyk Chopin Piano Competition at the Warsaw Philharmonic Concert Hall, 2010: [8] 6th October 2010, 2nd stage auditions [9-13] 12th October 2010, 2nd stage auditions ?2015,The Fryderyk Chopin Institute Nazwa - Great Chopin Pianists - The Winners of Autor - Fryderyk Chopin Wydawca - Universal Music Kod EAN - 0028947954040 Rok wydania - 2015 Nośnik - Płyta CD Ilość elementów - 11 Podatek VAT - 23% Premiera - 2015-12-11
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin - Great Chopin Pianists - The Winners of

  • [Polskie Wydawnictwo Muzyczne]

    Kategoria: / Poradniki i albumy / Muzyka, taniec, śpiew

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach,
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - Po sukcesach dwóch poprzednich płyt (z nagraniami preludiów Chopina oraz sonat Haydna, Beethovena i Mozarta) artysta postanowił uczcić nadchodzący Rok Chopinowski 2010 nagraniem o... Pełen opis produktu 'Jerzy Semkow, Fryderyk Chopin, Royal Concertgebouw Orchestra, Rafał Blechacz - Chopin Piano Concertos [P]' »

    Opis - Po sukcesach dwóch poprzednich płyt (z nagraniami preludiów Chopina oraz sonat Haydna, Beethovena i Mozarta) artysta postanowił uczcić nadchodzący Rok Chopinowski 2010 nagraniem obu Koncertów Fortepianowych Fryderyka Chopina. Pianiście towarzyszy znakomita Concertgebouw Orchestra, która w zeszłym roku uzyskała tytuł najlepszej orkiestry świata (magazyn Grammophon - grudzień 2008), pod dyrekcją Maestro Jerzego Semkowa. Rejestracji albumu w Sali Concertgebouw towarzyszył koncert na żywo, którym Rafał Blechacz podbił serca holenderskiej publiczności. Międzynarodowa wersja albumu. (UMP) Lista utworów - Płyta 11. Koncert fortepianowy nr 1 e-moll, op. 11: 1. Allegro maestoso 2. 2. Romance. Larghetto 3. 3. Rondo. Vivace 4. Koncert fortepianowy nr 2 f-moll, op.21: 4. Maestoso 5. 5. Larghetto 6. 6. Allegro Vivace Nazwa - Chopin Piano Concertos [P] Autor - Jerzy Semkow, Fryderyk Chopin, Royal Concertgebouw Orchestra, Rafał Blechacz Wydawca - Universal Music Kod EAN - 0028947780885 Rok wydania - 2009 Nośnik - Płyta CD Ilość elementów - 1 Podatek VAT - 23% Premiera - 2009-09-28
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Jerzy Semkow, Fryderyk Chopin, Royal Concertgebouw Orchestra, Rafał Blechacz - Chopin Piano Concertos [P]

  • [BOSZ]

    Kategoria: Literatura > Podróże

    Przewodnik prowadzi czytelnika śladami Fryderyka Chopina po Polsce – od Warszawy i Żelazowej Woli, przez dwory Mazowsza i Ziemi Chełmińskiej, na Śląsk, do Wielkopolski, aż po Kraków. Interesu... Pełen opis produktu 'Following Chopin. The Guide (Śladami Chopina - wersja angielska)' »

    Przewodnik prowadzi czytelnika śladami Fryderyka Chopina po Polsce – od Warszawy i Żelazowej Woli, przez dwory Mazowsza i Ziemi Chełmińskiej, na Śląsk, do Wielkopolski, aż po Kraków.Interesujące syntetyczne opisy miejsc związanych z genialnym kompozytorem, bogaty materiał ilustracyjny, mapki i plany. Angielska wersja językowa.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Following Chopin. The Guide (Śladami Chopina - wersja angielska)

  • Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    23,40 zł
    26,00 zł

    [polskie wydawnictwo muzyczne]

    Kategoria: Kultura. Sztuka. >Muzyka Taniec ŚpiewWysyłka: do 3 dni

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach, kopiach zatwierdzonych przez samego Chopina oraz na pierwszych wydaniach. Całość składa się z 21 tomów....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • [Polskie Wydawnictwo Muzyczne]

    Kategoria: NutyWysyłka: od ręki

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach, kopiach zatwierdzonych przez samego Chopina oraz na pierwszych wydaniach. Całość składa się z 21 tomów.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin

  • [Narodowy Instytut F. Chopina]

    Kategoria: Klasyka/XVIII-XIX wiekWysyłka: do 7 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Chopin - Polonaises, Mazurkas, Preludes / Zbigniew Drzewiecki [The Real Chopin]

  • [PWM]

    Kategoria: Książki / Muzyka i taniec

    Zbiorek zawierający najpopularniejsze utwory Chopina z edycji „Dzieł Wszystkich” pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego, J. Turczyńskiego. Celem edycji jest rozpowszechnienie muz... Pełen opis produktu 'NAJŁATWIEJSZY CHOPIN - THE EASIEST CHOPIN (na fortepian)' »

    Zbiorek zawierający najpopularniejsze utwory Chopina z edycji „Dzieł Wszystkich” pod redakcją I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego, J. Turczyńskiego. Celem edycji jest rozpowszechnienie muzyki Chopina w najszerszych kręgach młodych wirtuozów, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. UTWORY W PUBLIKACJI: Chopin Fryderyk - Polonez g-moll Chopin Fryderyk - Polonez B-dur Chopin Fryderyk - Polonez As-dur Chopin Fryderyk - Preludium e-moll op. 28, nr 4 Chopin Fryderyk - Preludium A-dur op. 28 nr 7 Chopin Fryderyk - Mazurek C-dur op. 24 nr 2 Chopin Fryderyk - Mazurek a-moll op. 59 nr 1 Chopin Fryderyk - Mazurek F-dur op. 68, nr 3 Chopin Fryderyk - Nokturn Es-dur op. 9 nr 2 Chopin Fryderyk - Nokturn f-moll op. 55 nr 1 Chopin Fryderyk - Nokturn c-moll Chopin Fryderyk - Walc a-moll op. 34 nr 2 Chopin Fryderyk - Walc cis-moll op. 64 nr 2 Chopin Fryderyk - Walc h-moll op. 69 nr 2 Chopin Fryderyk - Cantabile B-dur Chopin Fryderyk - Feuille d'album E-dur Chopin Fryderyk - Largo Es-dur Chopin Fryderyk - Fuga a-moll
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o NAJŁATWIEJSZY CHOPIN - THE EASIEST CHOPIN (na fortepian)

  • [Deutsche Grammophon]

    Kategoria: KlasykaWysyłka: do 7 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Tchaikovsky, Chopin - Peter Tchaikovsky, piano Concerto No. 1 Op. 23, frédéric Chopin, piano Concerto No. 1 Op. 11 / Ingolf Wunder, St. Petersburg Philharmonic Orchestra, Vladimir Ashkenazy

  • [Deutsche Grammophon]

    Kategoria: Klasyka/XVIII-XIX wiekWysyłka: do 7 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Chopin - 50 x Chopin / Vladimir Ashkenazy, Nikita Magaloff, Zoltán Kocsis, Claudio Arrau, Jorge Bolet, Orchestre Symphonique de Montréal [3CD]

  • [PWM]

    Kategoria: Książki / Muzyka i taniec

    Zbiorem „Słynne transkrypcje” pragniemy przypomnieć najciekawsze i najbardziej twórcze opracowania muzyki Chopina, dokonane na przestrzeni ostatnich stu pięćdziesięciu lat. Przywracając Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin CHOPIN NA GITARĘ' »

    Zbiorem „Słynne transkrypcje” pragniemy przypomnieć najciekawsze i najbardziej twórcze opracowania muzyki Chopina, dokonane na przestrzeni ostatnich stu pięćdziesięciu lat. Przywracając do repertuaru muzyków transkrypcje etiud, mazurków, walców czy preludiów pokażemy również, jak ważnym źródłem inspiracji dla twórców była muzyka Chopina, wielkiego romantyka, wzruszającego artysty i genialnego kompozytora.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin CHOPIN NA GITARĘ

  • []

    Kategoria: Filozofia, Socjologia, Psychologia, Religia

    Książka o wielkim polskim kompozytorze, rzucająca nowe światło na artystę. Autorka, wybitna znawczyni Fryderyka Chopina, w pięciu esejach opisuje najważniejsze wydarzenia z życia kompozytora ... Pełen opis produktu 'Fryderyk Chopin. Człowiek i jego muzyka / The Man and His Music. 1810-2010 r. Narodowy instytut Fryderyka Chopina.' »

    Książka o wielkim polskim kompozytorze, rzucająca nowe światło na artystę. Autorka, wybitna znawczyni Fryderyka Chopina, w pięciu esejach opisuje najważniejsze wydarzenia z życia kompozytora i przybliża jego osobowość, bo - jak twierdzi - tylko w ten sposób można w pełni zrozumieć jego sztukę. Podkreśla nowatorstwo jego prac, ciągłe dążenie do doskonałości i bardzo polski charakter dzieł. Książka, przygotowana we współpracy z Narodowym Instytutem im. Fryderyka Chopina jest pięknie zilustrowana ponad 200 fotografiami archiwalnymi i współczesnymi. Bez wątpienia stanie się ważnym punktem wydawniczym podczas obchodów Roku Chopinowskiego 2010.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Fryderyk Chopin. Człowiek i jego muzyka / The Man and His Music. 1810-2010 r. Narodowy instytut Fryderyka Chopina.

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > MuzykaWysyłka: do 3 dni

    Opis - Album z serii The Real Chopin wydany na licencji Polskich Nagrań przez Narodowy Instytut Fryderyka Chopina.Zbigniew Drzewiecki gra na fortepianie Chopina - Pleyelu... Pełen opis produktu 'Zbigniew Drzewiecki - CHOPIN: POLONEZY, MAZURKI, PRELUDIA. ZBIGNIEW DRZEWIECKI GRA NA FORTEPIANIE CHOPINA.' »

    Opis - Album z serii The Real Chopin wydany na licencji Polskich Nagrań przez Narodowy Instytut Fryderyka Chopina.Zbigniew Drzewiecki gra na fortepianie Chopina - Pleyelu z 1848 (nr ser. 14810).Nagranie archiwalne na historycznym instrumencie zrealizowane zostało przez reżysera Antoniego Karużasa w Sali Koncertowej Filharmonii Narodowej w Warszawie w 1961 roku. Pierwotnie ukazało się na płycie winylowej Polskich Nagrań zatytułowanej &#8222,Fortepian Chopina&#8220, SX 0117. Nazwa - CHOPIN: POLONEZY, MAZURKI, PRELUDIA. ZBIGNIEW DRZEWIECKI GRA NA FORTEPIANIE CHOPINA. Autor - Zbigniew Drzewiecki Wydawca - Warner Music Group Kod EAN - 5907690736798 Rok wydania - 2016 Nośnik - Płyta CD Ilość elementów - 1 Podatek VAT - 23% Premiera - 2016-01-15
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Zbigniew Drzewiecki - CHOPIN: POLONEZY, MAZURKI, PRELUDIA. ZBIGNIEW DRZEWIECKI GRA NA FORTEPIANIE CHOPINA.

  • [Deutsche Grammophon]

    Kategoria: Klasyka/XVIII-XIX wiekWysyłka: do 7 dni
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Chopin - The Complete Chopin / Krystian Zimerman, Polish Festival Orchestra, Jan Lisiecki, Krzysztof Urbański [20CD+DVD]

  • [POLSKIE WYDAWNICTWO MUZYCZNE]

    Kategoria: Sztuka i kultura / Muzyka / Śpiewniki Kolędy Nuty

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworĂłw Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było... Pełen opis produktu 'Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin' »

    Najbardziej znana i najpopularniejsza seria wydań utworów Fryderyka Chopina przygotowana przez I. J. Paderewskiego, L. Bronarskiego i J. Turczyńskiego. Zamiarem Komitetu redakcyjnego było jak najwierniejsze oddanie zamysłu kompozytora poprzez silne oparcie wydania na rękopisach, kopiach zatwierdzonych przez samego Chopina oraz na pierwszych wydaniach. Całość składa się z 21 tomów.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Chopin Complete Works XI Fantazja berceuse barcarolle CW XI Chopin


Dalga.pl

Płyty CD, SACD, DVD z muzyką klasyczną, jazzową, bluesową, popową, rockową oraz folkową.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 01.03.2005
universal music, naxos, sony music, warner music, galapagos, deutsche grammophon, emi, decca, harmonia mundi, mtj
Produkty w ofercie: 28893
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 2837
Opinie pozytywne: 89
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 161580
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 161580
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Hatteria.pl

Książki, płyty CD, pocztówki oraz koperty.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 13.07.2011
pozostałe, pwm, nomos, mck, gamma, wydawnictwo literackie, hatteria.pl, musica iagellonica, tertium, czytelnik
Produkty w ofercie: 4869
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Madbooks.pl

Książki i komiksy oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.04.2009
wydawnictwo naukowe pwn, helion, wolters kluwer, olesiejuk, c.h. beck, zielona sowa, prószyński media, egmont, wam, difin
Produkty w ofercie: 83659
Promocje: 48532
Wysyłka do 3 dni: 83659
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Ikep.pl

Książki z dziedziny ekonomiczno-prawniczej.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 29.08.2011
oficyna ekonomiczna wolters kluwer polska, c.h.beck, lexisnexis, ośrodek doradztwa i doskonalenia kadr oddk, polskie wydawnictwo ekonomiczne, difin, oficyna prawa polskiego wydawnictwo wiedza i praktyka
Produkty w ofercie: 4996
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Literacka.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.05.2009
wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo olesiejuk, wolters kluwer polska, egmont, olesiejuk, cambridge university press, zielona sowa, helion, muza, bellona
Produkty w ofercie: 221072
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 113
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 1

iBook.net.pl

Książki popularno-naukowe i podręczniki szkolne oraz albumy i słowniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 29.03.2007
wydawnictwo naukowe pwn, greg, wolters kluwer, wydawnictwo szkolne pwn, w.a.b., wsip, muza, egmont, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 79225
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 3
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Ksiazki-medyczne.eu

Książki oraz podręczniki medyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 26.02.2012
wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo lekarskie pzwl, elsevier urban & partner, helion, pascal, wydawnictwo uniwersytetu jagiellońskiego, impuls, galaktyka, illuminatio, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego
Produkty w ofercie: 11145
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
wydawnictwo naukowe pwn, -, cambridge university press, egmont, zielona sowa, olesiejuk, bellona, helion, wolters kluwer, zysk i s-ka
Produkty w ofercie: 115084
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 115084
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
cd baby, universal music, warner music, naxos classical, imports, sony music entertainment, sony music, warner music poland, bis records, chandos
Produkty w ofercie: 1159319
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 147891
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 4

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Wieszcz.pl

Książki nowe oraz używane.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.05.2011
warszawa, czytelnik warszawa, wydawnictwo naukowe pwn, piw warszawa, cambridge university press, olesiejuk, wolters kluwer, nasza księgarnia warszawa, kiw warszawa, helion
Produkty w ofercie: 173764
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 2
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, bellona, zielona sowa, amber
Produkty w ofercie: 312051
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 312051
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
wydawnictwo naukowe pwn, lexisnexis, umcs, harmonia, wydawnictwo szkolne pwn, w.a.b., adam marszałek wydawnictwo, egmont, skrzat, muza
Produkty w ofercie: 50822
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2