[HENDI]
Kategoria: ZMYWALNIA
Zmywarka gastronomiczna do naczyń Profi Line 50 x
50 Dane techniczne: wymiary [mm]: 580x600x825, zasilanie [V]: 400,
moc [kW]: 6,6, sterowanie: elektroniczne, maxymalna wysokość
wsadu:...
Pełen opis produktu 'Zmywarka gastronomiczna do naczyń Profi Line 50 x 50' »
Zmywarka gastronomiczna do naczyń Profi Line 50 x
50
Dane techniczne:
wymiary [mm]: 580x600x825,
zasilanie [V]: 400,
moc [kW]: 6,6,
sterowanie: elektroniczne,
maxymalna wysokość wsadu: 340 mm,
ilość cykli mycia: 5,
długość cyklu mycia: 1, 2, 3, 4, i 10min,
użycie wody na cykl: 2,8 l (bez względu na długość cyklu),
wydajność: do 60 koszy/godz.przy cyklu 1 minutowym,
wanna (pojemność / moc): 24 l/ 2,8 kW,
bojler (pojemność / moc): 7 l/ 2,4 kW,
pompa: 0,55 kW / 0,75 kM,
płukanie/wyparzanie w temperaturze +85 st.C
Wyposażenie:
1 kosz uniwersalny 500x500 mm,
1 kosz na talerze 500x500 mm,
koszyk na sztućce,
dozownik nabłyszczacza,
opcjonalnie: pompa spustowa.
Charakterystyka:
obudowa wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej AISI 304
o grubości 1 mm,
solidne drzwi izolowane podwójnie ze wzmocnionymi
zawiasami,
gwarantowana wysoka jakość mycia naczyń dzięki wydajnej pompie
oraz górnym i dolnym ramionom myjącym i płuczący o oddzielnym
obiegu wody ,
wyposażone w ergonomiczne i pozbawione ostrych krawędzi
prowadnice na kosze,
niskie koszty eksploatacji i niskie zużycie wody - w zależności
od modelu zmywarki już od 2 l na cykl mycia,
wyparzanie w temperaturze +85 st.C dzięki systemowi Thermostop
(wydłuża ona czas mycia jeśli temp. bojlera nie osiągnie temp. +85
st),
funkcja "Miękki Start" zabezpieczająca delikatne szkło przed
nagłym uderzeniem silnego strumienia wody.
1. Zmywarki gastronomiczne do naczyń posiadają odpływ grawitacyjny.
Jeżeli odpływ ściekowy znajduje się wyżej niż 10 cm od ziemi, do
zmywarki należy dokupić podstawę lub pompę odpływu
2. Zmywarki gastronomiczne pracują wyłącznie z profesjonalnymi
środkami chemicznymi do maszynowego mycia. Importer zaleca
stosowanie do tego typu zmywarki płynów z linii Silanos
3. W celu przedłużenia żywotności zmywarki gastronomicznej należy
stosować odpowiednie uzdatniacze, zapobiegające szkodliwemu
działaniu kamienia wodnego
4. Celem efektywnej i ekonomicznej pracy zmywarki należy dokupić
dozownik płynu myjącego, który nie jest standardowym wyposażeniem
zmywarki.