[DARY NATURY - BIO]
Kategoria: Nasiona, Ziarna i Strączkowe > naturalne (nieprzetwarzane)Wysyłka: do 7 dni
EKOLOGICZNE NASIONA NA KIEŁKI - FASOLA MUNG smak:
lekko kwaskowaty Zawierają dużo witamin A, B, PP, C, E, H, K. Są
źródłem wielu mikroelementów, łatwo przyswajalnego białka i
enzymów....
Pełen opis produktu 'NASIONA FASOLI MUNG BIO NA KIEŁKI 50 g- DARY NATURY' »
EKOLOGICZNE NASIONA NA KIEŁKI - FASOLA MUNG smak: lekko kwaskowaty
Zawierają dużo witamin A, B, PP, C, E, H, K. Są źródłem wielu
mikroelementów, łatwo przyswajalnego białka i enzymów. Obniżają
poziom złego cholesterolu, wzmacniają organizm, działają jako
antyutleniacz. Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na
świecie, ponieważ spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak
żywotna jak nigdy później. Spożywając je regularnie możemy
doświadczyć owej żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat
stanowią element zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane
ilości witamin, związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu
innych cennych substancji. Wszystkie składniki są łatwo
przyswajalne przez organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym
elementem zdrowej diety. W warunkach domowych kiełki przygotowujemy
w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub
innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę
nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę
należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona
umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od
gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy
nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z
łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a
nasiona drobne używamy w całości.