[Gospodarstwo Pasieczne Łysoń]
Kategoria: Kosmetyki naturalneWysyłka: od ręki
wspomaga pyłek pszczeli oraz obecne w nim witaminy A, B1, B2, B3,
C, B6, PP, kwas foliowy. Kozie mleko –
zawiera duże ilości odżywiających skórę białek i witamin. Posiada
silne działanie...
Pełen opis produktu 'Kozie Mleko do Kąpieli z pyłkiem pszczelim 250 g (piżmo)' »
O mleku – Dzięki wysokiej zawartości
mleka koziego, zawiera bogactwo łatwo przyswajalnych tłuszczów,
białka i mikroelementów, które nawilżają i zmiękczają skórę. Kwas
mlekowy w sposób naturalny oczyszcza skórę z obumierającego
naskórka, wnikając w jej najgłębsze warstwy. Proteiny dobroczynnie
wpływają na kolagen w skórze opóźniając efekty starzenia się.
Dobroczynne, odżywcze działanie preparatu wspomaga pyłek pszczeli
oraz obecne w nim witaminy A, B1, B2, B3, C, B6, PP, kwas foliowy.
Kozie mleko
– zawiera duże ilości odżywiających skórę białek i
witamin. Posiada silne działanie antybakteryjne, utrzymuje
odpowiedni poziom pH skóry. Kazeina zawarta w tym mleku nawilża
skórę natomiast proteiny ujędrniają. Pozostawia na skórze naturalny
filtr ochronny, nadaje młody i zdrowy koloryt oraz neutralizuje
szkodliwy wpływ wolnych rodników. Polecane są kąpiele w
sproszkowanym kozim mleku, wzbogaconym o naturalne aromaty
(wanilia, jabłko lub piżmo) dzięki, którym dostarczane są skórze
cenne proteiny, witaminy z grupy B, wapń i inne składniki
mineralne. Kąpiele w kozim mleku wskazane są przede wszystkim, gdy:
mamy nadmiernie suchą, podrażnioną lub szorstką skórę, skłonną do
pękania, łuszczenia się, z lekkimi zmarszczkami bądź zbyt cienką.
Wspaniałe efekty systematycznych kąpieli w kozim mleku to:
wygładzenie i nawilżenie skóry, wzrost elastyczności i zmniejszenie
transepidermalnej utraty wody z naskórka.
Pyłek
pszczeli – doskonały dla skóry i włosów, zwalcza
łupież i wypadanie włosów, odżywia i regeneruje. Na skórę działa
odżywczo oraz wygładzająco, nadaje elastyczność, młody wygląd,
opóźnia procesy starzenie się i działa biostymulująco. Jego
wyjątkowy skład chemiczny wzbogaca skórę o: aż 42 enzymy, kwasy
organiczne (m.in.: jabłkowy, mlekowy, cytrynowy, winowy,
szczawiowy, bursztynowy), 12 kwasów tłuszczowych, węglowodany,
witaminy (A, B1, B2, B3, E, C, B6, PP, P, D, H, B12, kwas foliowy,
inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, kwercytynę), 32 aminokwasy
oraz makro i mikroelementy (m.in.: potas, fosfor, wapń, magnez,
sód, krzem, mangan, żelazo, miedź, cynk, jod, selen).