[PRODUCENT]
Kategoria: NIEAKTYWNE > KSIĄŻKI - PORADNIKI
Poradnik dla robiących wino, piwo, miody pitne, nalewki,
kwas chlebowy i inne napoje alkoholowe w domu Odkryj liczne zalety
przygotowanych w domu napojów alkoholowych – unikatowych,
aromatycz...
Pełen opis produktu 'DOMOWE ALKOHOLE. WINA, MIODY, NALEWKI, PIWA, KWAS CHLEBOWY. SCOTT MANSFIELD' »
Poradnik dla robiących wino, piwo, miody pitne, nalewki, kwas
chlebowy i inne napoje alkoholowe w domu
Odkryj liczne zalety przygotowanych w domu napojów alkoholowych –
unikatowych, aromatycznych, niedrogich i zadziwiająco łatwych do
zrobienia! Obserwujemy obecnie tak znaczny wzrost zainteresowania
produkcją wina i piwa w domu, że zjawisko to można uznać za
renesans w tej dziedzinie. Nieważne, dlaczego chcesz dołączyć do
nowego pokolenia browarników i winiarzy – by mieć ciekawe hobby,
rozwinąć już posiadane umiejętności lub zmniejszyć wydatki domowe –
z tej książki dowiesz się, jak to zrobić. W tym praktycznym
poradniku Scott Mansfield przybliża współczesnym entuzjastom
wspaniałe tradycje winiarstwa, browarnictwa i miodosytnictwa.
Początkujący znajdą tu porady, jak zrobić niedrogie nastawy ze
zwykłych składników za pomocą prostych kuchennych narzędzi. Oprócz
przepisów na bardziej popularne domowe napoje alkoholowe jak wina
owocowe, jarzynowe i ziołowe, miody pitne, piwa i nalewki
doświadczeni hobbyści znajdą tu inspirujące receptury na cenione
przed wiekami i na jakiś czas zapomniane trunki, takie
jak:
• Perry – robiony z gruszek, słodki kuzyn jabłkowego
cydru
• Wino z papryki jalapeno – zdrowy trunek i wspaniała marynata do
mięs
• Różany miód pitny – napój znany już starożytnym Grekom
• Piwo świerkowe – północnoamerykański klasyk od czasów
kolonialnych
Obawiasz się, że samodzielna produkcja napojów alkoholowych jest
skomplikowana i trudna? Niepotrzebnie! Poradnik opisuje wszystkie
jej etapy – od butelkowania po dosładzanie. To łatwe, a rezultaty
są zachwycające i kuszące, o czym szybko się przekonasz. Na
zdrowie!
SCOTT MANSFIELD, urodzony w gminie Hoosier, przeprowadził się do
północnej Kalifornii w latach 70. XX wieku, aby tam studiować, a
został w niej ze względu na ludzi, klimat i styl życia. Przez
ostatnie 15 lat zajmował się domową produkcją wina, piwa, cydru,
miodu pitnego i wszelkich innych napojów fermentowanych,
wykorzystując przy tym lokalnie dostępne składniki, jeśli tylko
było to możliwe. Zawsze pociągała go aktywność na świeżym
powietrzu. Lubi także ogrodnictwo i gotowanie. Oprawa
miękka
Liczba stron: 232
Wydawnictwo: RM
