[RM]
Kategoria: Książki kucharskieWysyłka: od ręki
Poradnik dla robiących wino, piwo, miody pitne, nalewki,
kwas chlebowy i inne napoje alkoholowe w domuOdkryj liczne zalety
przygotowanych w domu napojów alkoholowych ? unikatowych,
aromatyczn...
Pełen opis produktu 'Domowe alkohole. Wina, miody, nalewki, piwa, kwas chlebowy' »
Poradnik dla robiących wino, piwo, miody pitne, nalewki, kwas
chlebowy i inne napoje alkoholowe w domuOdkryj liczne zalety
przygotowanych w domu napojów alkoholowych ? unikatowych,
aromatycznych, niedrogich i zadziwiająco łatwych do
zrobienia!Obserwujemy obecnie tak znaczny wzrost zainteresowania
produkcją wina i piwa w domu, że zjawisko to można uznać za
renesans w tej dziedzinie. Nieważne, dlaczego chcesz dołączyć do
nowego pokolenia browarników i winiarzy ? by mieć ciekawe hobby,
rozwinąć już posiadane umiejętności lub zmniejszyć wydatki domowe ?
z tej książki dowiesz się, jak to zrobić.W tym praktycznym
poradniku Scott Mansfield przybliża współczesnym entuzjastom
wspaniałe tradycje winiarstwa, browarnictwa i miodosytnictwa.
Początkujący znajdą tu porady, jak zrobić niedrogie nastawy ze
zwykłych składników za pomocą prostych kuchennych narzędzi. Oprócz
przepisów na bardziej popularne domowe napoje alkoholowe jak wina
owocowe, jarzynowe i ziołowe, miody pitne, piwa i nalewki
doświadczeni hobbyści znajdą tu inspirujące receptury na cenione
przed wiekami i na jakiś czas zapomniane trunki, takie jak:?Perry ?
robiony z gruszek, słodki kuzyn jabłkowego cydru?Wino z papryki
jalapeno ? zdrowy trunek i wspaniała marynata do mięs?Różany miód
pitny ? napój znany już starożytnym Grekom?Piwo świerkowe ?
północnoamerykański klasyk od czasów kolonialnychObawiasz się, że
samodzielna produkcja napojów alkoholowych jest skomplikowana i
trudna? Niepotrzebnie! Poradnik opisuje wszystkie jej etapy ? od
butelkowania po dosładzanie. To łatwe, a rezultaty są zachwycające
i kuszące, o czym szybko się przekonasz. Na zdrowie!SCOTT
MANSFIELD, urodzony w gminie Hoosier, przeprowadził się do
północnej Kalifornii w latach 70. XX wieku, aby tam studiować, a
został w niej ze względu na ludzi, klimat i styl życia. Przez
ostatnie 15 lat zajmował się domową produkcją wina, piwa, cydru,
miodu pitnego i wszelkich innych napojów fermentowanych,
wykorzystując przy tym lokalnie dostępne składniki, jeśli tylko
było to możliwe. Zawsze pociągała go aktywność na świeżym
powietrzu. Lubi także ogrodnictwo i gotowanie.