[H&H - Pasieka Jerzy & Adrian Hammer]
Kategoria: MiodyWysyłka: od ręki
Miód z pierzgą i propolisem 400g H&H
Kremowany miód wielokwiatowy z dodatkiem pyłku
pszczelego i propolisu. To połączenie wszystkiego co
najcenniejsze...
Pełen opis produktu 'Miód z pierzgą i propolisem 400g H&H' »
Miód z pierzgą i propolisem 400g H&H Kremowany miód
wielokwiatowy z dodatkiem pyłku pszczelego i propolisu. To
połączenie wszystkiego co najcenniejsze i najlepsze z ula oraz
doskonały wybór dla osób z obniżoną odpornością i wszystkich tych,
którzy chcą wzmocnić odporność w okresie infekcyjnym.
Pierzga to przetworzony przez pszczoły pyłek
kwiatowy, który poprzez proces przetwarzania przez pszczoły,
zyskuje dodatkowe wartości odżywcze i lecznicze. Pierzga posiada w
swoim składzie więcej witamin i kwasów organicznych niż pyłek
kwiatowy a do tego, jest znacznie lepiej przyswajana przez
organizm. Jest bogata w witaminy: A, wszystkie z grupy B, C,
PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i
makroelementów, a także enzymów wspomagających
trawienie. Pierzga, posiada właściwości odżywcze,
antybakteryjne i odtruwające. Poleca się ją w leczeniu schorzeń
jelit, w anemii czy chorobie nadciśnieniowej. Spożywanie
pierzgi pozwala wzmocnić układ nerwowy w stanach depresyjnych, w
stanach przemęczenia psychicznego oraz podczas wysiłku umysłowego.
Działa przeciwbakteryjnie, wzmacniająco i regenerująco w okresie
rekonwalescencji, w spadku odporności, w stanach chronicznego
zmęczenia czy w niedoborach witamin i składników mineralnych. Ma
również zbawienny wpływ na skórę, dlatego poleca się ją w leczeniu
łuszczycy. Propolis (kit pszczeli) ma
działanie antybakteryjne i jest uważany za naturalny antybiotyk.
Jest uznawany za skuteczny lek na grzyby, wirusy i bakterie. Kit
pszczeli wspiera procesy regeneracyjne, sprawdza się w
przypadku przeziębienia, i innych infekcji dróg oddechowych,
bólu gardła oraz chorób krtani. Propolis stymuluje również
układ immunologiczny, przyczyniając się do wzmocnienia odporności,
a ponadto niweluje skutki stresu i korzystnie wpływa na układ
krwionośny. Miód z pierzgą i propolisem najlepiej
spożywać rano na czczo, ok. 20 minut przed posiłkiem - jest
to sugerowana forma, z uwagi na najwyższy sposób przyswojenia
przez organizm. W tym celu należy wieczór wcześniej dodać od 1 do 3
łyżeczek miodu do szklanki przegotowanej i ostudzonej (poniżej
40 °C) wody, przykryć spodkiem i pozostawić na noc. Rano
dobrze wymieszać i wypić.
Miód ten można również używać jako dodatek płatków śniadaniowych,
owsianki, musli, naleśników, gofrów, twarożku lub prosto na
tosta lub kanapkę. Może służyć jako jako dodatek do deserów,
dressingów, nalewek czy syropów.
Produkt polski Skład: Miód
pszczeli wielokwiatowy 95%, pierzga pszczela 4%,
propolis 1% UWAGA – Osoby
uczulone na produkty pszczele powinny zachować ostrożność!
Masa netto: 400g Wyprodukowano w
Polsce przez:
Prywatna Pasieka Jerzy&Adrian Hammer
ul. Słoneczna 2, 39-300 Mielec