[Datan SP ZOO]
Kategoria: Drzewo poziome/Miody
Miód Spadziowy iglasty w 100% bez konserwantów,
bez chemii. Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a
dzięki temu ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.
Bardzo...
Pełen opis produktu 'Miód spadziowy iglasty 1,2KG' »
Miód Spadziowy iglasty w 100% bez konserwantów, bez
chemii.
Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki temu
ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.
Bardzo smaczny, polecamy.
Miód 1200gram=900ml
Miód spadziowy – w odróżnieniu od miodów nektarowych –
nie powstaje z nektaru kwiatów. Jest to wydzielina mszyc i
czerwców, która zbierana jest przez pszczoły.
Miód spadziowy ze spadzi iglastej
Barwa: ciemno brązowa z zielonkawym lub szaro-zielonkawym
odcieniem;
Zapach: igliwia lub żywicy;
Smak: słodki z posmakiem żywicy;
Proces krystalizacji: zachodzi od pięciu do ośmiu tygodni.
Przechowywany przez dłuższy okres w temperaturze około 20 ̊C często
rozwarstwia się na części: górną – płynną i dolną –
skrystalizowaną.
Wspomaga pracę mózgu Poprawia ogólną sprawność i wydolność
organizmu.
W tej odmianie miodu można ponadto spotkać ponad 9 razy więcej
biopierwiastków niż w klasycznych miodach nektarowych. Jest on
bowiem bogaty
w fosfor, sód, magnez, wapń, potas i
mangan, a także w witaminy
K, PP, C, B2, B6 i A. Oprócz tego
miód spadziowy zawiera również cynę, srebro, wanad
oraz molibden. Można nim zatem zastąpić szereg suplementów
diety dostępnych w aptekach i sklepach bez recepty.
poprawia wydolność systemu odpornościowego, ale także
nerwowego, pokarmowego i sercowo-naczyniowego;
wzmacnia serce;
stymuluje wytwarzanie hemoglobiny i czerwonych krwinek;
pomaga w leczeniu zapalenia żołądka
powodują, że żołądek staje się niepożądanym miejscem dla
bakterii Helicobacter pylori
koi podrażnioną lub wrażliwą skórę
Miód spadziowy jest również bardzo dobrym środkiem
na bezsenność i niepokój.
Ze względu na dużą zawartość składników odżywczych i
zdrowotnych, miód spadziowy, jest często nazywany miodem
„królewskim”.
Stosowanie miodu spadziowego
Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do
naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych
właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać
miód pod językiem,
Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich
temperatura przekracza 60°C, wtedy większość
składników dobroczynnych dla naszego
organizmu podlega dezaktywacji.
Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy
przydatności są długie.