[Datan SP ZOO]
Kategoria: Drzewo poziome/Miody
Prozdrowotny Miód rzepakowy w 100% bez
konserwantów, bez chemii Prosto z Pasieki bez domieszek, 100%
Naturalny, a dzięki temu ma zachowane w 100% swoje właściwości
PROZDROWOTNE. Bardzo...
Pełen opis produktu 'Miód rzepakowy 1200g' »
Prozdrowotny Miód rzepakowy w 100% bez konserwantów, bez
chemii
Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki temu
ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.
Bardzo smaczny, polecamy.
900 ml = 1200g miodu
Nasze miody są w 100% bez konserwantów, bez chemii.
Prosto z pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzieki temu są
zdrowe.
Miód rzepakowy uważany jest za jeden z najsłodszych miodów.
Stosuje się go jako zamiennik cukru. Oprócz zastosowania w kuchni
również odnajduje się w kosmetyce, poprawia kondycję skóry i
włosów. Miód rzepakowy jest zalecanym środkiem na kaca.
Miód rzepakowy bogaty jest w garbniki, olejki eteryczne,
witaminy, flawonoidy i minerały. Odnajdujemy w nim bor do budowy
tkanki kostnej oraz do prawidłowej pracy tarczycy i śledziony.
Zawiera również witaminy z grupy B oraz witaminy K i C. Posiada w
swoim składzie magnez, potas kwasy fenolowe. Dodaje energii dzięki
zawartej w nim glukozie. jest niezbędny podczas zmęczenia,
osłabienia i podczas zwiększonego wysiłku fizycznego. Naturalnie
wzmacnia odporność układu krwionośnego, świetnie zwalcza
przeziębienie i grypę.
Wspomaga przy chorobach serca
Miód rzepakowy zaleca się stosować u osób po zawale serca, gdyż
łagodnie pozwala wrócić do pełni zdrowia. Zawarta w miodzie
acetylocholina rozszerza naczynia wieńcowe, redukując nadciśnienie.
Rozszerzenie naczyń wieńcowych serca powoduje, że są bardziej
dotlenione i odżywione. Osłabia się ryzyko pojawienia miażdżycy, a
obecność potasu stabilizuje funkcjonowanie mięśnia sercowego. Picie
miodu rzepakowego zapobiega pojawieniu się problemów z krążeniem i
zawyżonym poziomem cholesterolu we krwi. Substancje zawarte w
miodzie rzepakowym obniżają poziom frakcji LDL cholesterolu.
Wspiera pracę wątroby
Miód z rzepaku jest doskonały przy schorzeniach wątroby. Zawarta
w nim glukoza i fruktoza łatwo się wchłaniają i dodatkowo w
procesie przemian glukozy powstaje kwas glukuronowy wzmacniający
funkcję tego narządu i przyspiesza działanie detoksykacyjne.
Organizm zwalcza toksyny z organizmy przy tym nie obciążając
wątroby. Miód z rzepaku wspiera przemianę tłuszczów oraz polepsza
funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego. Również wspiera wątrobę przy
zatruciu alkoholowym, jest zalecany na kaca.
Leczy stany zapalne żołądka i układu moczowego
Dzięki miodowi rzepakowemu obniża się stan zapalny wrzodów
żołądka i dwunastnicy. Jednocześnie miód ten przyspiesza gojenie
się ran powstających przy wrzodach i nadżerkach. Jest wskazany do
stosowania podczas pojawianiu się zgagi i wzdęć jak również przy
mdłościach. Leczy stany zapalne nerek, pęcherza i cewki
moczowej.
Łagodzi stany przeziębienia
Miód rzepakowy zapobiega stanom zapalnym górnych dróg
oddechowych, infekcji nosa, gardła i oskrzeli. Wzmacnia odporność
organizmu na przeziębienia. Miód ten ma właściwości anntybiotyczne
oraz pobudza system immunologiczny co prowadzi do zahamowania stanu
przeziębienia.
Przyśpiesza gojenie ran
Opatrunki z miodu skutecznie leczą odleżyny. Jest również
wskazany do użycia na blizny. Miód rzepakowy powoduje szybsze
bliznowacenie ran, zapobiegając zakażeniu.. Jest niezwykle cenny
przy oparzeniach i chroni przed powstaniem pęcherzy.
Stosowanie miodu rzepakowego
Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do
naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych
właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać
miód pod językiem,
Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich
temperatura przekracza 60°C, wtedy większość składników leczniczych
podlega dezaktywacji.
Wartości odżywcze w 100g
Kalorie – 335 kcal
Białko – 0,4 g
Węglowodany – 78 g
Glukoza – 45g
Fruktoza – 38g
Tłuszcz – 0g