[Manuka Health New Zealand Limited]
Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki
Zestaw promocyjny:2 x Miód Manuka MGO™ 400+ 500g
1x Acai antioxidant+ 100kapsMiód Manuka MGO™ 400+ 500gMiód
zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny
składnik...
Pełen opis produktu 'Zestaw 2x Miód manuka MGO400+ 500g + Acai Antioxidant+ 100kaps GRATIS!' »
Zestaw promocyjny:2 x Miód Manuka MGO™ 400+ 500g 1x Acai
antioxidant+ 100kapsMiód Manuka MGO™ 400+ 500gMiód zawiera
methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik
występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach
Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100
gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2
kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0
gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0
gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >40 mg>6
mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około
33 porcji.Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech
łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.Sposób użycia Miodu
Manuka MGO™ 400+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3
łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed
posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze
pokojowej.Masa netto: 500 gKraj pochodzenia miodu: Nowa
Zelandia Kraj produkcji: Nowa ZelandiaImporter: Propharma Sp z
o.o., ul. Łopuszańska 36, 02-220 WarszawaWeterynaryjny numer
identyfikacyjny: 14656022Acai Antioxidant + (Acai berry z
resweratrolem i ekstraktami z pestek winogron i owocu granatowca)
100 kapsułek NaturFarma - suplement dietyLiofilizowany proszek z
owocow acai w preparacie Acai Antioxidant+ jest pozyskiwany z
miąższu najwyższej jakości owoców Acai zebranych na amazońskich
plantacjach. Jest wzbogacony ekstraktami z pestek winogron oraz z
owocu granatu. Dodatkowo w składzie wystepuje resweratrol w czystej
postaci. Dzięki tej kompozycji obfitującej w szereg antyutleniaczy
otrzymano preparat o bardzo szerokim spektrum działania. Taka
receptura gości u nas po raz pierwszy. Preparat został wytworzony
zgodnie z wysokimi wymogami jakościowymi norm GMP (Dobrej Praktyki
Produkcyjnej). W jego składzie, charakteryzującym się maksymalną
czystością, nie znajdziemy żadnych nieporządanych dodatków. Jest
odpowiedni dla wegan.Składniki: Liofilizowany proszek z jagód Acai
(Euterpe oleracea) - 465 mg Ekstrakt z jagód Acai 10:1 - 60mg
(ekwiwalent 600mg proszku z jagód Acai)Resweratrol - 25mgEkstrakt z
pestek winogron 10:1 20mg (ekwiwalent 200mg proszku z pestek
winogron)Ekstrakt z owocu granatu 12:1 20mg (ekwiwalent 240mg
proszku z owocu granatu)Celuloza roślinna (kapsułka) - 90 mgPRODUKT
ODPOWIEDNI DLA WEGAN.NIE ZAWIERA: cukru, soli, konserwantów,
pszenicy, glutenu, laktozy, barwników, nabiału, wypelniaczy ani
aromatów.Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w
sposób niedostępny dla małych dzieci.Dawkowanie: 1 do 3 kapsułek
dziennie. Połknąć popijając. Nie należy przekraczać zalecanej
porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być
stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zdrowy styl życia i
zrównoważona dieta są podstawą zachowania zdrowia.Producent:
Wyprodukowano w UE zgodnie z licencją GMP (Dobra Praktyka
Produkcyjna)Dystrybutor: Vitanalis Magdalena Krzyżowska, ul.
Wojciecha 5, 40-474 Katowiceprzed(przeNowozelandzki Miód Manuka
używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie
spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny
środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji
na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu
bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i
samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący
sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory,
gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,
wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny
Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum
scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez
długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i
mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne
oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności
miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu
dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z
Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań
wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem
żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie
naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 20
mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika
w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10
mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się
od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i
kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają
stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na
kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o
stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania
unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową
markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu
o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla
przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera
przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu.
Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie
miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja
pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia
aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez
grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard
mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma
Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy
zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez
badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+
oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie
występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu
manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg
methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością
methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności
antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców
na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary
system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje
się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg.
Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3
razy dziennie przed posiłkiPrzez długi czas wyjątkowe właściwości
miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów
mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło
aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat.
Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle
z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań
wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem
żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie
naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 20
mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika
w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10
mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się
od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i
kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości
zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle.
Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej
korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.Szereg badań nad
właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na
Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii.
Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku
angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka -
Uniwersytet Waikato, NZNaukowcy badających właściwości miodu manuka
zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum 100 mg
methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem
Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+....