Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody ManukaWysyłka: do 7 dni

    Standardowy Nowozelandzki miód z krzewu Manuka. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 30 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 30+ 500g' »

    Standardowy Nowozelandzki miód z krzewu Manuka. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 30 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka). Oznaczony Certyfikatem MGO™ 30+ Składniki: miód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal >3 mg >0,45 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji. Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 30+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej. Masa netto: 500 g Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 30+ 500g

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej ZelandiiWysyłka: do 3 dni

    Miód Rewarewa- powstaje z nektaru jasnoczerwonych kwiatów drzewa Rewarewa, które w kształcie przypominają igły. Ciepły w kolorze, opalizujący miód ma charakterystyczny słodko-zielny... Pełen opis produktu 'Miód rewarewa - Manuka Health - 500g' »

    Miód Rewarewa- powstaje z nektaru jasnoczerwonych kwiatów drzewa Rewarewa, które w kształcie przypominają igły. Ciepły w kolorze, opalizujący miód ma charakterystyczny słodko-zielny smak. Rewarewa to drzewo zwane nowozelandzkim wiciokrzewem ze względu na kształt kwiatów, z których bezpośrednio wypływa nektar. Miód należy przechowywać w temp.pokojowej. Opakowanie zawiera: 500g miodu...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód rewarewa - Manuka Health - 500g

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 100+Wysyłka: od ręki

    Miód nektarowy MGO™ 100+ 250 gram Manuka HealthMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach ... Pełen opis produktu 'Miód manuka MGO100+ 250gr ManukaHealth' »

    Miód nektarowy MGO™ 100+ 250 gram Manuka HealthMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >10 mg>1,5 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 17 porcji.Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 100+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 250 gProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New ZealandKraj pochodzenia miodu: Nowa ZelandiaKraj produkcji: Nowa ZelandiaMiód Manuka MGO 100+ - charakteryzuje się wysoką zawartość methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg (MGO 100+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowegodobroczynne działanie dla układu immunologicznegopomocny w dbaniu o zdrowy stan skóryNaukowo potwierdzone właściwościMiód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+)....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka MGO100+ 250gr ManukaHealth

  • [Nieokreślony]

    Kategoria: Zdrowa żywność

      Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w Pełny opis produktu w sklepie Dlapacjenta.pl...

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka MGO 550+ Nektarowy 250g

  • [TRANZALPINE (miód manuka)]

    Kategoria: ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Słodzące i miody > Miody, produkty z mioduWysyłka: od ręki

    SKŁADNIKI Miód manuka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny miód Manuka MG250 + . Miód ten posiada powyżej 250 (mg/kg) MetyloGlyOxaluMGO.... Pełen opis produktu 'MIÓD MANUKA MGO 250+ BIO 250 g - TRANZALPINE' »

    SKŁADNIKI Miód manuka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny miód Manuka MG250 + . Miód ten posiada powyżej 250 (mg/kg) MetyloGlyOxaluMGO. Miód Manuka w Nowej Zelandii jest jednym z prawdziwych cudów natury. Pozyskiwany jest z krzewów herbacianych Manuka rosnących na odległym zachodnim wybrzeżu Nowej Zelandii. Miód manuka słynie głownie ze swoich właściwości wzmacniających i antyseptycznych. Oprócz tego wykazuje inne prozdrowotne właściwości charakterystyczne dla miodów:  poprawia krążenie krwi, obniża ciśnienie, zwiększa wydzielanie żółci, zwiększa wytwarzanie nowych komórek krwi, podnosi ogólną odporność organizmu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1350 kJ / 322 kcal Tłuszcz: 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 77 g w tym cukry: 74 g Białko: 0,37 g Sól: 0,005 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o MIÓD MANUKA MGO 250+ BIO 250 g - TRANZALPINE

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody ManukaWysyłka: do 7 dni

    Miód Manuka MGO™ 30+ 250g Standardowy Nowozelandzki miód z krzewu Manuka w małym słoiczku. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 30 mg/kg (naturalny składnik... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 30+ 250g' »

    Miód Manuka MGO™ 30+ 250g Standardowy Nowozelandzki miód z krzewu Manuka w małym słoiczku. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 30 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka). Oznaczony Certyfikatem MGO™ 30+ Składniki: miód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >3 mg >0,45 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji. Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 30+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej. Masa netto: 250 g Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 30+ 250g

  • [Wedderspoon]

    Kategoria: Root/Kosmetyki i inne/Zdrowie/SuperFood

    Miód manuka surowy, niepasteryzowany RAW KFactor 12 (odpowiednik 100MGO), o właściwościach antybakteryjnych, przeciwapalnych, wpływa dobroczynnie na układ pokarmowy. Waga: 250g  Pełen opis produktu 'Miód manuka RAW KFactor 12 250g - Wedderspoon' »

    Miód manuka surowy, niepasteryzowany RAW KFactor 12 (odpowiednik 100MGO), o właściwościach antybakteryjnych, przeciwapalnych, wpływa dobroczynnie na układ pokarmowy. Waga: 250g 
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka RAW KFactor 12 250g - Wedderspoon

  • [Nieokreślony]

    Kategoria: Zdrowa żywność

      Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w Pełny opis produktu w sklepie Dlapacjenta.pl...

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka MGO 250+ Nektarowy 250g

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody ManukaWysyłka: do 7 dni

    Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 400+ 1000g to największy, a zarazem najbardziej opłacalny w zakupie słoik miodu Manuka MGO™ 400+. Cechuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 400+ 1kg' »

    Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 400+ 1000g to największy, a zarazem najbardziej opłacalny w zakupie słoik miodu Manuka MGO™ 400+. Cechuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+). Informacje o certyfikacie MGO™ Występujące tylko w niektórych miodach Manuka wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem ich unikatowych właściwości: wyjątkowo korzystny wpływa na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego wg. nowozelandzkiej rządowej agencji badawczej, Crop&Food Research Institute, wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka nie tylko wspiera mechanizmy obronne organizmu w jelitach, ale również pobudza wzrost liczby dobrych, probiotycznych bakterii jelitowych pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 1000g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące. Naukowo potwierdzone właściwości Przez długi czas unikatowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, a prawdziwe źródło właściwości miodu Manuka pozostawało nieznane przez niemal 15 lat. Dopiero w 2008 r. grupa naukowców kierowana profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech, przeprowadziła badania, dzięki którym dzisiaj możemy badać jakość miodu Manuka z prawdziwie naukową prezycją. „Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008 (zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim) Te same badania naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 400+ 1kg

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody ManukaWysyłka: do 7 dni

    Miód Manuka MGO™ 100+ 500g to najczęściej kupowany słoik miodu Manuka MGO™ 100+. Cechuje się relatywnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg.... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 100+ 500g' »

    Miód Manuka MGO™ 100+ 500g to najczęściej kupowany słoik miodu Manuka MGO™ 100+. Cechuje się relatywnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg. Zwykłe miody zawierają średnio od 1 do 10 mg/gk. Informacje o certyfikacie MGO™ Methylglyoxal, który w istotnym stężeniu występuje tylko w niektórych miodach Manuka jest źródłem unikatowych właściwości tego produktu:     wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego     dobroczynne działanie dla układu odpornościowego     pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Zalecane spożycie:1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 100+ 500g

  • [Nieokreślony]

    Kategoria: Zdrowa żywność

      Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w Pełny opis produktu w sklepie Dlapacjenta.pl...

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka MGO 400+ Nektarowy 250g

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 100+Wysyłka: od ręki

    Miód nektarowy MGO™ 100+ 500 gram Manuka HealthMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach ... Pełen opis produktu 'Miód manuka MGO100+ 500gr ManukaHealth' »

    Miód nektarowy MGO™ 100+ 500 gram Manuka HealthMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >10 mg>1,5 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajdują się ok. 33 porcje.Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiącSpożywanie Miodu Manuka MGO™ 100+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 500 gProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New ZealandKraj pochodzenia miodu: Nowa ZelandiaKraj produkcji: Nowa ZelandiaMiód Manuka MGO 100+ - charakteryzuje się wysoką zawartość methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg (MGO 100+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowegodobroczynne działanie dla układu immunologicznegopomocny w dbaniu o zdrowy stan skóryNaukowo potwierdzone właściwościMiód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+)....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka MGO100+ 500gr ManukaHealth

  • [HOYER (miody, produkty z miodem)]

    Kategoria: ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Słodzące i miody > Miody, produkty z mioduWysyłka: od ręki

    SKŁADNIKI Miód manuka (55%)*, syrop z agawy*, koncentrat soku z aceroli* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS W 100% naturalny Miód BIO HOYER Manuka produkowany... Pełen opis produktu 'MIÓD MANUKA MGO 100+ BIO 12 SASZETEK - HOYER' »

    SKŁADNIKI Miód manuka (55%)*, syrop z agawy*, koncentrat soku z aceroli* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS W 100% naturalny Miód BIO HOYER Manuka produkowany jest przez pszczoły żywiące się nektarem nowozelandzkiego krzewu Manuka (Leptospermum scoparium). Miód ten jest znany w tamtych rejonach od stuleci i z powodzeniem stosowany przy problemach zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych. Miód Hoyer Manuka został poddany badaniu na zawartość aktywnego czynnika antybakteryjnego przez certyfikowany Instytutu Analiz Miodu (QSI GmbH) Dr. C. Lüllmanna z Bremen. Badania wykazały, iż miód ten posiada powyżej 100 (mg/kg) MetyloGlyOxalu. Dokładna zawartość MGO uzależniona jest od partii produkcyjnej i jest uwidoczniona na opakowaniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna:  kJ /  kcal Tłuszcz:  g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  g Węglowodany:  g w tym cukry:  g Białko:  g Sól:  g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o MIÓD MANUKA MGO 100+ BIO 12 SASZETEK - HOYER

  • [Wedderspoon]

    Kategoria: Root/Kosmetyki i inne/Zdrowie/SuperFood

    Miód manuka surowy, niepasteryzowany, kremowy RAW KFactor 16, ponad 75% zawartości nektaru manuka, w saszetkach, wygodny w podróży, jako przekąska w pracy.  24 x 5g  Pełen opis produktu 'Miód manuka RAW w saszetkach KFactor 16 - Weddespoon' »

    Miód manuka surowy, niepasteryzowany, kremowy RAW KFactor 16, ponad 75% zawartości nektaru manuka, w saszetkach, wygodny w podróży, jako przekąska w pracy.  24 x 5g 
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka RAW w saszetkach KFactor 16 - Weddespoon

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    Zestaw promocyjny:2 x Miód Manuka MGO™ 400+ 500g 1x Acai antioxidant+ 100kapsMiód Manuka MGO™ 400+ 500gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik... Pełen opis produktu 'Zestaw 2x Miód manuka MGO550+ 500g' »

    Zestaw promocyjny:2 x Miód Manuka MGO™ 400+ 500g 1x Acai antioxidant+ 100kapsMiód Manuka MGO™ 400+ 500gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >40 mg>6 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.Sposób użycia Miodu Manuka MGO™ 400+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 500 gKraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa ZelandiaImporter: Propharma Sp z o.o., ul. Łopuszańska 36, 02-220 WarszawaWeterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022Acai Antioxidant + (Acai berry z resweratrolem i ekstraktami z pestek winogron i owocu granatowca) 100 kapsułek NaturFarma - suplement dietyLiofilizowany proszek z owocow acai w preparacie Acai Antioxidant+ jest pozyskiwany z miąższu najwyższej jakości owoców Acai zebranych na amazońskich plantacjach. Jest wzbogacony ekstraktami z pestek winogron oraz z owocu granatu. Dodatkowo w składzie wystepuje resweratrol w czystej postaci. Dzięki tej kompozycji obfitującej w szereg antyutleniaczy otrzymano preparat o bardzo szerokim spektrum działania. Taka receptura gości u nas po raz pierwszy. Preparat został wytworzony zgodnie z wysokimi wymogami jakościowymi norm GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej). W jego składzie, charakteryzującym się maksymalną czystością, nie znajdziemy żadnych nieporządanych dodatków. Jest odpowiedni dla wegan.Składniki: Liofilizowany proszek z jagód Acai (Euterpe oleracea) - 465 mg Ekstrakt z jagód Acai 10:1 - 60mg (ekwiwalent 600mg proszku z jagód Acai)Resweratrol - 25mgEkstrakt z pestek winogron 10:1 20mg (ekwiwalent 200mg proszku z pestek winogron)Ekstrakt z owocu granatu 12:1 20mg (ekwiwalent 240mg proszku z owocu granatu)Celuloza roślinna (kapsułka) - 90 mgPRODUKT ODPOWIEDNI DLA WEGAN.NIE ZAWIERA: cukru, soli, konserwantów, pszenicy, glutenu, laktozy, barwników, nabiału, wypelniaczy ani aromatów.Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci.Dawkowanie: 1 do 3 kapsułek dziennie. Połknąć popijając. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zdrowy styl życia i zrównoważona dieta są podstawą zachowania zdrowia.Producent: Wyprodukowano w UE zgodnie z licencją GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna)Dystrybutor: Vitanalis Magdalena Krzyżowska, ul. Wojciecha 5, 40-474 Katowiceprzed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiPrzez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka - Uniwersytet Waikato, NZNaukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Zestaw 2x Miód manuka MGO550+ 500g

  • [Propharma sp. z o.o.]

    Kategoria: Miody, produkty pszczele, bakalie > miody ManukaWysyłka: do 3 dni

    MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO® 550+   250 g (nawet 770,5 mg MGO/kg)   Skąd pochodzi Miód Manuka? Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych... Pełen opis produktu 'Miód Manuka, MGO 550+ 250 g' »

    MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO® 550+   250 g (nawet 770,5 mg MGO/kg)   Skąd pochodzi Miód Manuka? Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Badania miodów manuka. Przeprowadzone w 2018 roku badania zawartości methylglyoxalu w słoikach Miodów Manuka MGO™, okazały się niezwykle optymistyczne. Wynika z nich, że rzeczywista zawartość methylglyoxalu w miodach Manuka może być nawet o 200 mg wyższa, niż deklarowana przez producenta. Czym jest Miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz). Miód Manuka MGO™ 550+ 250 g to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO™ 550+). Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Składniki: miód z krzewu Manuka 100% Wartość odżywcza w 100 g w 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >55 mg >8,25 mg *15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji. Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Spożywanie Miodu Manuka MGO® 550+ Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej. Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka, MGO 550+ 250 g

  • [Propharma sp. z o.o.]

    Kategoria: Miody, produkty pszczele, bakalie > miody ManukaWysyłka: do 3 dni

    MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO® 250+ Czym jest Miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji... Pełen opis produktu 'Miód Manuka, MGO 250+ 250 g' »

    MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO® 250+ Czym jest Miód Manuka? W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014). Czym jest MGO™? MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz). MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+ (nawet 381,8 mg MGO/kg) Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Składniki: miód z krzewu Manuka 100% Wartość odżywcza w 100 g w 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >25 mg >3,75 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji. Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Spożywanie Miodu Manuka MGO® 250+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej. Masa netto: 250 g Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka, MGO 250+ 250 g

  • [HOYER]

    Kategoria: Miody. produkty z mioduWysyłka: do 7 dni

    SKŁADNIKI Miód manuka (55%)*, syrop z agawy*, koncentrat soku z aceroli* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS W 100% naturalny Miód BIO HOYER Manuka produkowany... Pełen opis produktu 'MIÓD MANUKA MGO 100+ BIO 12 SASZETEK - HOYER' »

    SKŁADNIKI Miód manuka (55%)*, syrop z agawy*, koncentrat soku z aceroli* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS W 100% naturalny Miód BIO HOYER Manuka produkowany jest przez pszczoły żywiące się nektarem nowozelandzkiego krzewu Manuka (Leptospermum scoparium). Miód ten jest znany w tamtych rejonach od stuleci i z powodzeniem stosowany przy problemach zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych. Miód Hoyer Manuka został poddany badaniu na zawartość aktywnego czynnika antybakteryjnego przez certyfikowany Instytutu Analiz Miodu (QSI GmbH) Dr. C. Lüllmanna z Bremen. Badania wykazały, iż miód ten posiada powyżej 100 (mg/kg) MetyloGlyOxalu. Dokładna zawartość MGO uzależniona jest od partii produkcyjnej i jest uwidoczniona na opakowaniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna:  kJ /  kcal Tłuszcz:  g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  g Węglowodany:  g w tym cukry:  g Białko:  g Sól:  gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu  
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o MIÓD MANUKA MGO 100+ BIO 12 SASZETEK - HOYER

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 550+Wysyłka: od ręki

    Miód nektarowy manuka MGO™ 550+ 500gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki:... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO550+ 500g ManukaHealth' »

    Miód nektarowy manuka MGO™ 550+ 500gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >55 mg>8,25 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około pięć tygodni.Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 500 gKraj pochodzenia miodu: Nowa ZelandiaKraj produkcji: Nowa ZelandiaProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New ZealandWeterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022MOŻLIWY RABAT ILOŚCIOWY -> WIĘCEJ = TANIEJ!!!SPRAWDŹ W KOSZYKU!!!Od dwóch lat obserwujemy gwałtownie rosnącą popularność miodu manuka na rynku polskim. Produkt ten zyskał już uznanie Klientów w innych krajach Europy i Azji. Miody manuka są produkowane przez pszczoły żerujące na kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód manuka MGO 550+ Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii. przed(przeO właściwościach Miodu manuka MGO 550+Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiPrzez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka - Uniwersytet Waikato, NZPoniżej wywiad z dr. Thomasem Henle.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).Proponowany miód MGO 550+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 550 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Jest to zawartość określana jako "wysoka".Każdy miód MGOTM  Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości naturalnego metylogloxalu,  składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manuka produkowanych na bazie dzikiej rośliny Manuka w Nowej Zelandii. Metyloglyoxal został zidentyfikowany na Politechnice Drezdeńskiej w Niemczech jako składnik, który nadaje Miodom Manuka niepowtarzalną wartość.Najsilniejszy miód na rynku - MGO 550+ Miód Manuka Health MGO™550 Manuka: zawartość Methylglyoxalu 550mg/kg, odpowiednik UMF 25+ w systemie pomiaru UMF - jest to najsilniejszy dostępny na rynku miód manuka.MGO 550+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 550mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 550+ Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO550+ 500g ManukaHealth

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 250+Wysyłka: od ręki

    Miód manuka MGO 250+ 500g Manuka HealthMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód manuka MGO250+ 500gr ManukaHealth' »

    Miód manuka MGO 250+ 500g Manuka HealthMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >25 mg>3,75 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 500 gKraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa ZelandiaProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New ZealandWeterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022Miód Manuka MGO 250+ - charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowegodobroczynne działanie dla układu immunologicznegopomocny w dbaniu o zdrowy stan skóryNaukowo potwierdzone właściwościMiód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.Słoik zawiera: 500g miodu...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka MGO250+ 500gr ManukaHealth


PodarujZdrowie.pl

Artykuły zielarskie, suplementy diety oraz kosmetyki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 21.03.2010
farmona, sylveco, natvita, dary natury, alter medica, ekamedica, vivio, manuka health new zealand limited, bonimed, farmvit
Produkty w ofercie: 709
Promocje: 1
Wysyłka do 3 dni: 709
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

StraganZdrowia.pl

Produkty zdrowej żywności, organic food i naturalne suplementy diety
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.06.2014
bezgluten, bio planet, dary natury, smakosz, rami, olvita, herbapol kraków, schär, glutenex, ekoprodukt
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

dobrazielarnia.pl

Zdrowa żywność, suplementy diety, zioła, kosmetyki naturalne, ekologiczne środki czystości.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.01.2016
dary natury, .the planet, bio planet, horeca - surowce (nr w nazwach = nr brygady pak.), dary natury - przyprawy i zioła bio, pharmovit (suplementy diety), naturavena bio, horeca - pozostałe, diet-food, dary natury - herbatki bio
Produkty w ofercie: 8183
Promocje: 400
Wysyłka do 3 dni: 8155
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Ekolandia24

Zdrowa i ekologiczna żywność.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.07.2012
bio planet, dary natury, pharmovit (suplementy diety), dary natury - herbatki bio, naturavena bio, your candle (świece sojowe), diet-food, sattva (kadzidła, kosmetyki), naturavena, .the planet
Produkty w ofercie: 9092
Promocje: 51
Wysyłka do 3 dni: 8200
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Iwos.pl

Kosmetyki naturalne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 22.07.2012
amilie mineral cosmetics, lavera, neauty, annabelle minerals, vianek, lily lolo, ecolab, dr bronner's, efiore, dr. hauschka
Produkty w ofercie: 2540
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

szm-melisa.pl

Zdrowa żywność, naturalne kosmetyki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 01.04.2016
dary natury, medicaline, ekamedica, oleofarm, fresano, kawon, colfarm, sylveco, bonimed, bjos
Produkty w ofercie: 3049
Promocje: 21
Wysyłka do 3 dni: 3046
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Eko-Styl

Zioła i suplementy diety, zestawy ziół ojca Klimuszko i ojca Sroki, kosmetyki, zdrowa żywność oraz miody
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 11.05.2009
eko-styl, dary natury, kawon, flos, bonimed, herbapol - krakĂłw, herbapol - lublin, phytopharm, fresano, farmvit
Produkty w ofercie: 790
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 588
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

jedzpij.pl

Zdrowa żywność, wody mineralne i lecznicze, soki tłoczone, produkty pszczele, mąki prosto z młyna.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.06.2013
perlo - jedzpij.pl, tłocznia maurer, biowin, polska pasieka, ekamedica, ol'vita, ekogram, natura wita, gospodarstwo pasieczne Łysoń, greece company
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 10
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 0

Ekologiczny Sklepik

Żywność ekologiczna
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 13.06.2014
dary natury, vitafarm, organic life, miodowa mydlarnia, dr goerg, manuka health, bio food, kornino, bio planet, myvita
Produkty w ofercie: 1257
Promocje: 14
Wysyłka do 3 dni: 1257
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Naturanet.pl

Zdrowa żywność,suplementy diety oraz kosmetyki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 21.06.2011
dary natury, bio planet, myvita, swanson, piĘĆ przemian (simpatiko), etja, aura herbals, now foods, flos, natura-wita
Produkty w ofercie: 3374
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 3374
Opinie pozytywne: 37
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Dlapacjenta.pl

Materiały i sprzęt medyczny oraz preparaty zielarskie i kosmetyki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.09.2005
nieokreślony, hartmann, thera band, Żyj łatwiej, dlapacjenta.pl - odzież medyczna, tzmo, coloplast, 3m, ecolab, herbapol
Produkty w ofercie: 5921
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

biogo.pl

Zdrowa żywność
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.12.2015
biomus, dary natury, targroch, herbapol, now foods, yango, tar-groch-fil, swanson health products, horeca - surowce (nr w nazwach = nr brygady pak.), swanson
Produkty w ofercie: 17312
Promocje: 1048
Wysyłka do 3 dni: 17254
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

BioSklep

Zdrowa żywność z certyfikatami BIO
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 22.05.2014
dary natury herbatki bio, naturavena - żywność ekologiczna i naturalna, alce nero włoska żywność ekologiczna, dary natury przyprawy i zioła bio, bio planet seria niebieska ryże, kasze, ziarna, batom dżemy, soki, kompoty, czystek
Produkty w ofercie: 5144
Promocje: 175
Wysyłka do 3 dni: 5143
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Fresh & Eco

Zdrowa żywność.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.02.2014
dary natury - herbatki bio, .symbio, alce nero (włoskie produkty), bio planet - seria niebieska (ryże, kasze, ziarna), dary natury - przyprawy i zioła bio, dary natury - inne bio, lebensbaum (przyprawy, herbaty, kawy), bio raj (konfekcjonowane)
Produkty w ofercie: 3530
Promocje: 64
Wysyłka do 3 dni: 3317
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Eko Smak

Zdrowa żywność
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.02.2016
bio planet, dary natury - bio, horeca, ŚwieŻe owoce i warzywa, alce nero, sobbeke, bio food, agafi, rapunzel, zwergenwiese
Produkty w ofercie: 2817
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0