Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 250+Wysyłka: od ręki

    Miód manuka MGO 250+ 1000g (1kg) Manuka HealthMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO250+ 1kg Manuka Health' »

    Miód manuka MGO 250+ 1000g (1kg) Manuka HealthMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >25 mg>3,75 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 67 porcji.Opakowanie 1000 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące.Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 1000 gKraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa ZelandiaProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New ZealandWeterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022Miód Manuka MGO 250+ - charakteryzuje się wysoką zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowegodobroczynne działanie dla układu immunologicznegopomocny w dbaniu o zdrowy stan skóryNaukowo potwierdzone właściwościMiód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+)....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO250+ 1kg Manuka Health

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    Miód nektarowy manuka MGO™ 400+ 500gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki:... Pełen opis produktu 'Miód manuka MGO400+ 500g Manuka Health' »

    Miód nektarowy manuka MGO™ 400+ 500gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >40 mg>6 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 400+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 500 gKraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa ZelandiaProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New ZealandWeterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022O kilku lat obserwujemy gwałtownie rosnącą popularność miodu manuka na rynku polskim. Produkt ten zyskał już uznanie Klientów w innych krajach Europy i Azji. Miody manuka są produkowane przez pszczoły żerujące na kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane lub krzew manuka. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód manuka MGO 400+ Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii. przed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiPrzez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie. Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu.Miód manuka o oznaczeniu MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+. Jest to odpowiednik wartości UMF 20+ w systemie pomiaru UMF....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka MGO400+ 500g Manuka Health

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 550+Wysyłka: od ręki

    Miód nektarowy manuka MGO™ 550+ 250gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki:... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO550+ 250gr Manuka Health' »

    Miód nektarowy manuka MGO™ 550+ 250gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >55 mg>8,25 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około trzech tygodni.Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 250 gKraj pochodzenia miodu: Nowa ZelandiaKraj produkcji: Nowa ZelandiaProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New ZealandWeterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022MOŻLIWY RABAT ILOŚCIOWY -> WIĘCEJ = TANIEJ!!!SPRAWDŹ W KOSZYKU!!!Miody manuka cieszą się już dość dużą popularnością na naszym rodzimym rynku. Produkt ten zyskał już uznanie Klientów w innych krajach Europy i Azji. Mimo wysokiej ceny miody te cieszą się uznaniem i jak dotąd nie znajdują odpowiednika pośród innych produktów spożywczych. W Miody manuka są produkowane przez pszczoły żerujące na kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód manuka MGO Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii.Spośród oferowanych przez nas miodów, na podstawie zawartości methylglyoxalu w miodzie, możemy wyróżnić następujące kategorie: miód manuka mgo100+, miód manuka mgo250+, miód manuka mgo400+, najsilniejszy miód manuka mgo550+. Wszystkie są dostepne w naszym sklepie w słoikach o pojemnościach 250gram, 500gram i 1kg. Badania nad właściwościami miodu manukaprzed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiPrzez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka - Uniwersytet Waikato, NZNaukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).Proponowany miód MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Jest to zawartość określana jako "wysoka".Każdy miód MGOTM  Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości naturalnego metylogloxalu,  składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manuka produkowanych na bazie dzikiej rośliny Manuka w Nowej Zelandii. Metyloglyoxal został zidentyfikowany na Politechnice Drezdeńskiej w Niemczech jako składnik, który nadaje Miodom Manuka niepowtarzalną wartość.Najsilniejszy miód manuka na rynku - MGO 550+ Miód Manuka Health MGO™550 Manuka: zawartość Methylglyoxalu 550mg/kg, odpowiednik UMF 25+ w systemie pomiaru UMF - jest to najsilniejszy dostępny na polskim rynku miód manuka.MGO 550+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 550mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 550+ ...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO550+ 250gr Manuka Health

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    Zestaw: Miód manuka MGO 400+ 0,5kg + herbata ekologiczna dla żołądkowcówMiód nektarowy manuka MGO™ 400+ 500gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik... Pełen opis produktu 'Zestaw Miód manuka MGO400+ 500g Manuka Health + eko herbata dla żołądkowców gratis' »

    Zestaw: Miód manuka MGO 400+ 0,5kg + herbata ekologiczna dla żołądkowcówMiód nektarowy manuka MGO™ 400+ 500gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >40 mg>6 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 400+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 500 gKraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa ZelandiaProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New ZealandWeterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022Herbatka Ekologiczna dla żołądkowców 50g Dary NaturyZastosowanie: Łagodne w smaku składniki nie podrażniają przewodu pokarmowego, działają osłaniająco dostarczając przy tym wiele witamin i soli mineralnych.Składniki: róża owoc, ślaz ziele, bez owoc, tarnina owoc, babka zwyczajna liść, bukwica ziele, przytulia ziele, ślaz kwiat, nagietek płatki (produkty rolnictwa ekologicznego).Surowce zebrane z łąk, pól i lasów pochodzą z obszaru Nadleśnictwa Rudka.Zawartość netto: 50gProdukt pakowany ręcznie. Produkt z certyfikatem ekologicznym. Jednostka certyfikująca: Ekogwarancja PTRE sp. z o.o.Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 GrodziskWedług literatury zielarskiej surowce zawarte w tej herbatce polecane są do picia zamiast innych napojów spożywanych na co dzień dla „wrzodowców”, osób mających słoności do stanów zapalnych żołądka i jelit, osób z nadkwasotą, itp. Ekologiczne, łagodne w smaku składniki nie podrażniają przewodu pokarmowego, działają osłonowo dostarczając przy tym wiele witamin i soli mineralnych. Oba produkty w zestawie w cenie samego miodu dostępne w naszym sklepie zielarskim!przed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiPrzez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Miód manuka o oznaczeniu MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+. Jest to odpowiednik wartości UMF 20+ w systemie pomiaru UMF....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Zestaw Miód manuka MGO400+ 500g Manuka Health + eko herbata dla żołądkowców gratis

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane lub krzew manuka. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód... Pełen opis produktu 'ZESTAW 3 x Miód Manuka MGO 400+ 500g + Manuka MGO 30+ GRATIS!' »

    PROMOCJA!!! 3 słoiki Miodu Manuka MGO 400+ 500 gram + 1 słoik Miodu Manuka MGO 30+ 500 gram + EKSPRESOWA PRZESYŁKA KURIERSKA GRATIS  (pobranie 5zł)KUPUJĄC TEN ZESTAW OSZCZĘDZASZ 118 ZŁ.Od dwóch lat obserwujemy gwałtownie rosnącą popularność miodu manuka na rynku polskim. Produkt ten zyskał już uznanie Klientów w innych krajach Europy i Azji. Miody manuka są produkowane przez pszczoły żerujące na kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane lub krzew manuka. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód manuka MGO 400+ Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii. przed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiPrzez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości antybakteryjne zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka - Uniwersytet Waikato, NZPoniżej wywiad z dr. Thomasem Henle.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie. Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu.Miód manuka o oznaczeniu MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+. Jest to odpowiednik wartości UMF 20+ w systemie pomiaru UMF.Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem, można rozpuszczać w letnej wodzie.przed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłki...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o ZESTAW 3 x Miód Manuka MGO 400+ 500g + Manuka MGO 30+ GRATIS!

  • [Manuka Health New Zealand Limited]

    Kategoria: Miody manuka z Nowej Zelandii>Miód manuka MGO 250+Wysyłka: od ręki

    Zestaw: Miód manuka MGO 250+ 1 kg + herbata ekologiczna dla żołądkowców 50g Dary NaturyMiód nektarowy manuka MGO™ 250+ 1000gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg... Pełen opis produktu 'Zestaw: Miód Manuka MGO250+ 1kg Manuka Health + gratis dla żołądkowców' »

    Zestaw: Miód manuka MGO 250+ 1 kg + herbata ekologiczna dla żołądkowców 50g Dary NaturyMiód nektarowy manuka MGO™ 250+ 1000gMiód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).Składniki: miód z krzewu Manuka 100%Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcalTłuszcz0 g0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 gWęglowodany82,1 g12,3 gw tym cukry82,1 g12,3 gBłonnik0 g0 gBiałko0,3 g0,05 gSól0,04 g0,01 gMethylglyoxal >25 mg>3,75 mg*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 67 porcji.Opakowanie 1 kg przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na ponad dwa miesiące.Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.Masa netto: 1 kgKraj pochodzenia miodu: Nowa ZelandiaKraj produkcji: Nowa ZelandiaProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New ZealandWeterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022Herbatka Ekologiczna dla żołądkowców 50g Dary NaturyZastosowanie: Łagodne w smaku składniki nie podrażniają przewodu pokarmowego, działają osłaniająco dostarczając przy tym wiele witamin i soli mineralnych.Składniki: róża owoc, ślaz ziele, bez owoc, tarnina owoc, babka zwyczajna liść, bukwica ziele, przytulia ziele, ślaz kwiat, nagietek płatki (produkty rolnictwa ekologicznego).Surowce zebrane z łąk, pól i lasów pochodzą z obszaru Nadleśnictwa Rudka.Zawartość netto: 50gProdukt pakowany ręcznie. Produkt z certyfikatem ekologicznym. Jednostka certyfikująca: Ekogwarancja PTRE sp. z o.o.Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 GrodziskWedług literatury zielarskiej surowce zawarte w tej herbatce polecane są do picia zamiast innych napojów spożywanych na co dzień dla „wrzodowców”, osób mających słoności do stanów zapalnych żołądka i jelit, osób z nadkwasotą, itp. Ekologiczne, łagodne w smaku składniki nie podrażniają przewodu pokarmowego, działają osłonowo dostarczając przy tym wiele witamin i soli mineralnych. Oba produkty w zestawie w cenie samego miodu dostępne w naszym sklepie zielarskim!Miód Manuka MGO 250+ - charakteryzuje się wysoką zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowegodobroczynne działanie dla układu immunologicznegopomocny w dbaniu o zdrowy stan skóryNaukowo potwierdzone właściwościMiód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg. Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+)....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Zestaw: Miód Manuka MGO250+ 1kg Manuka Health + gratis dla żołądkowców

  • [Manuka Health]

    Kategoria: Miody ManukaWysyłka: od ręki

    Miód Manuka - minimum 400mg methylglyoxalu na kilogram miodu Miód Manuka pochodzi z Nowej Zelandii, gdzie pszczoły zbierają nektar z dzikich krzewów manuka... Pełen opis produktu 'MGO™ 400+ Miód Manuka 250g - Manuka Health' »

    Miód Manuka - minimum 400mg methylglyoxalu na kilogram miodu Miód Manuka pochodzi z Nowej Zelandii, gdzie pszczoły zbierają nektar z dzikich krzewów manuka (Leptospermum scoparium). Miód ten wyróżnia się z pośród innych miodów przez nieporównywalnie większą zawartość methylglyoxalu (MGO).  DO KAŻDEGO MIODU DOŁĄCZAMY CERTYFIKAT Więcej informacji na temat Miodów Manuka na naszym Blogu w artykule pod adresem: https://ekologicznysklepik.pl/miod_manuka.html >KLIKNIJ TUTAJ<</strong>   Masa netto: 250g Składniki: Miód Manuka 100% Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o MGO™ 400+ Miód Manuka 250g - Manuka Health

  • [Manuka Health]

    Kategoria: Miody ManukaWysyłka: od ręki

    Miód Manuka MGO 100+ Miód Manuka MGO 100to produkt o zawartości methyloglyoxalu (MGO) na poziomie 100 mg na 1kg produktu. Manuka (Leptospermum scoparium) to... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 100+ 1000g Manuka Health' »

    Miód Manuka MGO 100+ Miód Manuka MGO 100to produkt o zawartości methyloglyoxalu (MGO) na poziomie 100 mg na 1kg produktu. Manuka (Leptospermum scoparium) to gatunek krzewu występujący w jednym z najczystszych miejsc na świecie tzn. w Nowej Zelandii. Z nektaru tych krzewów powstają Miody Manuka. Mają one szerokie spektrum działania.   Wartość odżywcza w 100 g w 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >40 mg >6 mg   Masa netto: 1000g Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia Kraj produkcji: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 100+ 1000g Manuka Health

  • Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    312,79 zł
    340,69 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >40 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    223,19 zł
    243,09 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >25 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    113,69 zł
    123,89 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: do 3 dni

    OPIS Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >25 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    250,79 zł
    273,19 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: do 3 dni

    OPIS Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >55 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    488,79 zł
    532,29 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: do 3 dni

    OPIS Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >55 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    172,19 zł
    187,59 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie.... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie.   Składniki: Miód z krzewu Manuka 100%.   Wartość odżywcza w 100 g w 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334,4 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >10 mg >1,5 mg *15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna.   Spożywanie: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.   Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    93,39 zł
    101,69 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >10 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    401,12 zł
    445,69 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >25 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    32,09 zł
    34,99 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >10 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    161,69 zł
    176,09 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >40 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    90,99 zł
    99,09 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >3 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH w sklepie internetowym jedzpij.pl

    Powiększ zdjęcie

    200,00 zł
    220,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 550+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 550+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 550+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 550 mg/kg (MGO® 550+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 550+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 550 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 250 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH


PodarujZdrowie.pl

Artykuły zielarskie, suplementy diety oraz kosmetyki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 21.03.2010
farmona, sylveco, natvita, dary natury, alter medica, ekamedica, vivio, manuka health new zealand limited, bonimed, farmvit
Produkty w ofercie: 709
Promocje: 1
Wysyłka do 3 dni: 709
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

StraganZdrowia.pl

Produkty zdrowej żywności, organic food i naturalne suplementy diety
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.06.2014
bezgluten, bio planet, dary natury, smakosz, rami, olvita, herbapol kraków, schär, glutenex, ekoprodukt
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

jedzpij.pl

Zdrowa żywność, wody mineralne i lecznicze, soki tłoczone, produkty pszczele, mąki prosto z młyna.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.06.2013
perlo - jedzpij.pl, tłocznia maurer, biowin, polska pasieka, ekamedica, ol'vita, ekogram, natura wita, gospodarstwo pasieczne Łysoń, greece company
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 10
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 0

Ekologiczny Sklepik

Żywność ekologiczna
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 13.06.2014
dary natury, vitafarm, miodowa mydlarnia, organic life, dr goerg, manuka health, kornino, bio food, bio planet, amylon
Produkty w ofercie: 1277
Promocje: 11
Wysyłka do 3 dni: 1277
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

biogo.pl

Zdrowa żywność
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.12.2015
biomus, dary natury, targroch, herbapol, now foods, yango, tar-groch-fil, natura wita, swanson health products, horeca - surowce (nr w nazwach = nr brygady pak.)
Produkty w ofercie: 17229
Promocje: 1053
Wysyłka do 3 dni: 17172
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

e-zielarski.pl

Leki, suplementy diety, zioła, miody, oleje oraz kosmetyki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.04.2017
hempire, life light, bonimed, boni fratres, formeds, myvita, fa-oils, sanbios, dary natury, gal
Produkty w ofercie: 434
Promocje: 10
Wysyłka do 3 dni: 393
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0