Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • []

    Kategoria: Zdrowa Żywność/Miody, dżemy

    i tego, z jakich kwiatów pochodzi. Miód Manuka MGO 100+ 250g MANUKA HEALTH jest wyjątkowy ze względu na dużą zawartość methylglyoxalu , substancji o silnym działaniu przeciwbakteryjnym,... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 100+ Manuka Health 250g' »

    O leczniczych właściwościach miodu wiedziano już od wieków, a od pewnego czasu miód wykorzystywany jest również i w kosmetykach. W rzeczywistości jednak prawdziwa moc miodu zależy od jego właściwości i tego, z jakich kwiatów pochodzi. Miód Manuka MGO 100+ 250g MANUKA HEALTH jest wyjątkowy ze względu na dużą zawartość methylglyoxalu, substancji o silnym działaniu przeciwbakteryjnym, która znajduje się w nowozelandzkiej roślinie Manuka. Miody Manuka słyną z licznych wartości odżywczych, są też nieocenionym źródłem witamin, protein i aminokwasów, które skutecznie wzmacniają układ odpornościowy, łagodzą zaburzenia hormonalne, poprawiają wygląd włosów i skóry. Żeby czerpać korzyści dla zdrowia wystarczy codziennie na czczo spożywać 2-3 łyżeczki miodu. Miodem Manuka z powodzeniem można też słodzić napoje, a przy okazji nie wypada nie docenić go za wspaniałe walory smakowe. Jeśli wszystko dobre, co dobre jest niezdrowe lub tuczące, to akurat ten produkt jest wspaniałym wyjątkiem od tej reguły. Składniki: 100% miód z krzewu Manuka. Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal tłuszcz - 0 g węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g białko - 0,3 g sól - 35g Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 100+ Manuka Health 250g

  • []

    Kategoria: Zdrowa Żywność/Miody, dżemy

    troszczą się o swoje zdrowie, do menu powinny włączyć Miód Manuka 250+ Manuka Health . Ten wyjątkowy produkt jest tak zdrowy ze względu na dużą zawartość substancji methylglyoxal... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ Manuka Health' »

    Chociaż medycyna stale się rozwija, to jednak warto pamiętać, że znacznie zdrowsza dla organizmu zawsze jest profilaktyka i leczenie. Dbanie o siebie, prowadzenie zdrowego stylu życia i przede wszystkim trzymanie się zdrowej, zbilansowanej diety to pewny i skuteczny sposób na to, żeby przez długie lata cieszyć się wspaniałym zdrowiem i doskonałą formą. Osoby, które są tego świadome i codziennie troszczą się o swoje zdrowie, do menu powinny włączyć Miód Manuka 250+ Manuka Health. Ten wyjątkowy produkt jest tak zdrowy ze względu na dużą zawartość substancji methylglyoxal (MBO), otrzymywanej z krzewu Manuka, która ma silne właściwości przeciwbakteryjne. Już 2 - 3 łyżeczki miodu spożywane rano na czczo lub przed posiłkiem potrafią skutecznie wzmocnić organizm, wspomóc pracę układu odpornościowego, wyrównać poziom cholesterolu i opanować huśtawkę hormonalną, z którą zmagają się kobiety w okresie menopauzy. Składniki: 100% miód z krzewu Manuka. Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna - 1400kJ/ 344kcal tłuszcz - 0g węglowodany - 82,1g w tym cukry - 82,1g białko - 0,3g sól - 35g Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ Manuka Health

  • []

    Kategoria: Zdrowa Żywność/Miody, dżemy

    troszczą się o swoje zdrowie, do menu powinny włączyć Miód Manuka 250+ Manuka Health . Ten wyjątkowy produkt jest tak zdrowy ze względu na dużą zawartość substancji methylglyoxal... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ Manuka Health' »

    Chociaż medycyna stale się rozwija, to jednak warto pamiętać, że znacznie zdrowsza dla organizmu zawsze jest profilaktyka i leczenie. Dbanie o siebie, prowadzenie zdrowego stylu życia i przede wszystkim trzymanie się zdrowej, zbilansowanej diety to pewny i skuteczny sposób na to, żeby przez długie lata cieszyć się wspaniałym zdrowiem i doskonałą formą. Osoby, które są tego świadome i codziennie troszczą się o swoje zdrowie, do menu powinny włączyć Miód Manuka 250+ Manuka Health. Ten wyjątkowy produkt jest tak zdrowy ze względu na dużą zawartość substancji methylglyoxal (MBO), otrzymywanej z krzewu Manuka, która ma silne właściwości przeciwbakteryjne. Już 2 - 3 łyżeczki miodu spożywane rano na czczo lub przed posiłkiem potrafią skutecznie wzmocnić organizm, wspomóc pracę układu odpornościowego, wyrównać poziom cholesterolu i opanować huśtawkę hormonalną, z którą zmagają się kobiety w okresie menopauzy. Składniki: 100% miód z krzewu Manuka. Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna - 1400kJ/ 344kcal tłuszcz - 0g węglowodany - 82,1g w tym cukry - 82,1g białko - 0,3g sól - 35g Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ Manuka Health

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: Napoje, miody, soki > Miody i produkty z mioduWysyłka: od ręki

    Miód Manuka MGO™400+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    Miód Manuka MGO™400+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).   Składniki: miód z krzewu Manuka 100%     Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >40 mg >6 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.     Ilość netto: 500 g Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.   Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 400+: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: Napoje, miody, soki > Miody i produkty z mioduWysyłka: od ręki

    Miód Manuka MGO™ 400+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    Miód Manuka MGO™ 400+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).   Składniki: miód z krzewu Manuka 100%     Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >40 mg >6 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 17 porcji.   Ilość netto: 250 g Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.     Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 400+: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    396,99 zł
    418,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: Napoje, miody, soki > Miody i produkty z mioduWysyłka: od ręki

    Miód Manuka MGO™ 550+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    Miód Manuka MGO™ 550+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).    Składniki: miód z krzewu Manuka 100%     Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >55 mg >8,25 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcje.   Ilość netto: 500 g Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.   Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    204,99 zł
    216,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: Napoje, miody, soki > Miody i produkty z mioduWysyłka: od ręki

    Miód Manuka MGO™ 550+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    Miód Manuka MGO™ 550+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).   Składniki: miód z krzewu Manuka 100%     Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >55 mg >8,25 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.   Ilość netto: 250 g Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.     Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: Napoje, miody, soki > Miody i produkty z mioduWysyłka: od ręki

    Miód Manuka MGO™ 250+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    Miód Manuka MGO™ 250+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).   Składniki: miód z krzewu Manuka 100%     Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >25 mg >3,75 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcje.     Ilość netto: 500 g Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.     Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: Napoje, miody, soki > Miody i produkty z mioduWysyłka: od ręki

    Miód Manuka MGO™ 250+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    Miód Manuka MGO™ 250+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).   Składniki: miód z krzewu Manuka 100%     Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >25 mg >3,75 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.     Ilość netto: 250 g Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.     Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: Napoje, miody, soki > Miody i produkty z mioduWysyłka: od ręki

    Miód Manuka MGO™ 100+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    Miód Manuka MGO™ 100+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).   Składniki: miód z krzewu Manuka 100% Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >10 mg >1,5 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 17 porcji. Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 100+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 400+ 1kg MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    466,99 zł
    497,99 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: Napoje, miody, soki > Miody i produkty z mioduWysyłka: od ręki

    Miód Manuka MGO™ 400+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 400+ 1kg MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    Miód Manuka MGO™ 400+   Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).   Składniki: miód z krzewu Manuka 100%     Wartość odżywczaw 100 gw 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >40 mg >6 mg *15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 68 porcji.   Ilość netto: 1000 g Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.     Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 400+: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 400+ 1kg MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • []

    Kategoria: Zdrowa Żywność/Miody, dżemy

    Miód od wieków znany jest ze swoich leczniczych właściwości , jednak niektóre jego odmiany są szczególnie wartościowe. Miód Manuka 400+ Manuka Health jest wyjątkowy... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 400+ Manuka Health' »

    Miód od wieków znany jest ze swoich leczniczych właściwości, jednak niektóre jego odmiany są szczególnie wartościowe. Miód Manuka 400+ Manuka Health jest wyjątkowy ze względu na bardzo dużą zawartość methylglyoxalu, substancji znajdującej w krzewie Manuka rosnącym tylko w Nowej Zelandii. Methylglyoxal, czyli MGO ma właściwości przeciwbakteryjne, wzmacnia układ immunologiczny, chroni układ pokarmowy, a przy okazji doskonale wpływa na wygląd skóry, wszystko dzięki proteinom, witaminom i cennym aminokwasom. W miodzie Manuka 400+ jest aż 400 mg MGO na kilogram produktu, podczas gdy w naturalnych miodach ilość ta kształtuje się na poziomie 1-10 mg. Żeby zauważyć rezultaty działania produktu, wystarczy spożywać 2-3 łyżeczki dziennie, profilaktycznie, dla smaku, najlepiej rano na czczo lub przed posiłkami. Certyfikowany, w pełni naturalny miód Manuka jest świetnie przyswajany przez organizm, co czyni go wyjątkowo skutecznym suplementem diety. Składniki: 100% miód z krzewu Manuka. Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna - 1400kJ / 334kcal tłuszcz - 0g węglowodany - 82,1g w tym cukry - 82,1g białko - 0,3g sól - 35g Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 400+ Manuka Health

  • [Manuka Health - NZ]

    Kategoria: OdpornośćWysyłka: od ręki

    kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane lub krzew manuka. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód... Pełen opis produktu 'ZESTAW 3 x Miód Manuka MGO 400+ 500g + Manuka MGO 30+ GRATIS!' »

    PROMOCJA!!! 3 słoiki Miodu Manuka MGO 400+ 500 gram + 1 słoik Miodu Manuka MGO 30+ 500 gram + EKSPRESOWA PRZESYŁKA KURIERSKA GRATIS  (pobranie 5zł)KUPUJĄC TEN ZESTAW OSZCZĘDZASZ 118 ZŁ.Od dwóch lat obserwujemy gwałtownie rosnącą popularność miodu manuka na rynku polskim. Produkt ten zyskał już uznanie Klientów w innych krajach Europy i Azji. Miody manuka są produkowane przez pszczoły żerujące na kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane lub krzew manuka. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód manuka MGO 400+ Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii. przed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiPrzez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości antybakteryjne zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka - Uniwersytet Waikato, NZPoniżej wywiad z dr. Thomasem Henle.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie. Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu.Miód manuka o oznaczeniu MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+. Jest to odpowiednik wartości UMF 20+ w systemie pomiaru UMF.Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem, można rozpuszczać w letnej wodzie.przed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłki...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o ZESTAW 3 x Miód Manuka MGO 400+ 500g + Manuka MGO 30+ GRATIS!

  • [Manuka Health - NZ]

    Kategoria: Dla dzieciWysyłka: od ręki

    Australii. Miód manuka MGO 400+ Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii. przed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny,... Pełen opis produktu 'Miód manuka MGO400+ 500g Manuka Health' »

    Od dwóch lat obserwujemy gwałtownie rosnącą popularność miodu manuka na rynku polskim. Produkt ten zyskał już uznanie Klientów w innych krajach Europy i Azji. Miody manuka są produkowane przez pszczoły żerujące na kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane lub krzew manuka. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód manuka MGO 400+ Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii. przed(przeNowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiPrzez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka - Uniwersytet Waikato, NZPoniżej wywiad z dr. Thomasem Henle.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie. Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu.Miód manuka o oznaczeniu MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+. Jest to odpowiednik wartości UMF 20+ w systemie pomiaru UMF.Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem, można rozpuszczać w letnej wodzie....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód manuka MGO400+ 500g Manuka Health

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGOWysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 30+ 500G MANUKA HEALTH Miód Manuka MGO® 30+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego zawartość methylglyoxalu jest na poziomie... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 30+ 500G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 30+ 500G MANUKA HEALTH Miód Manuka MGO® 30+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego zawartość methylglyoxalu jest na poziomie 30 mg/kg. Miód ten jest doby na spróbowanie dla osób które jeszcze nie spożywały miodów manuka MGO. W zwyczajnych miodach stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 30+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 30 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 30+ 500G MANUKA HEALTH

  • Miód Manuka MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH w sklepie internetowym jedzpij.pl

    Powiększ zdjęcie

    230,00 zł
    258,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 400+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 400 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry   Opakowanie 500 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH

  • Miód Manuka MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH w sklepie internetowym jedzpij.pl

    Powiększ zdjęcie

    200,00 zł
    205,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 550+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 550+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 550+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 550 mg/kg (MGO® 550+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 550+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 550 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 250 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH

  • Miód Manuka MGO 400+ 1KG MANUKA HEALTH w sklepie internetowym jedzpij.pl

    Powiększ zdjęcie

    460,00 zł
    498,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 1000G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 1000 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 400+ 1KG MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 1000G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 1000 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 400+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 400 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 1 kg wystarcza na około dwa miesiące, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 400+ 1KG MANUKA HEALTH

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 400+ 250G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 400+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 400 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 250 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 400+ 250G MANUKA HEALTH

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 250+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 250+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 250+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 250+ 250G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 250+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 250+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO® 250+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 250+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 250 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 250 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 250+ 250G MANUKA HEALTH


Firmarelax.pl

Suplementy diety oraz produkty z zakresu medycyna naturalnej.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.12.2009
swanson, usa, pierwoje reszenie, rosja, now foods, usa, bio planet, kenay ag, az medica, himalaya, indie, olimp labs, argentyna limited, oleofarm
Produkty w ofercie: 3111
Promocje: 177
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 6
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

PodarujZdrowie.pl

Artykuły zielarskie, suplementy diety oraz kosmetyki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 21.03.2010
alter medica, sylveco, dary natury, natvita, bonimed, manuka health - nz, ekomedica, Ölmühle solling, farmona, calivita
Produkty w ofercie: 480
Promocje: 1
Wysyłka do 3 dni: 480
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

PureGreen.pl

Wolnoobrotowe wyciskarki do soków, produkty organiczne oraz ekologiczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.12.2011
Produkty w ofercie: 3458
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 3
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Ekolandia24

Zdrowa i ekologiczna żywność.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.07.2012
bio planet, dary natury, alce nero, sobbeke, ava, agafi, bio planete, wasąg, allos, intenson europe
Produkty w ofercie: 2317
Promocje: 30
Wysyłka do 3 dni: 2139
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

jedzpij.pl

Zdrowa żywność, wody mineralne i lecznicze, soki tłoczone, produkty pszczele, mąki prosto z młyna.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.06.2013
tar-groch-fil sp.j., tłocznia maurer, biowin, ekamedica, polska pasieka, ol'vita, podkarpacka olejarnia, gospodarstwo pasieczne Łysoń, pasieka dębowa, uzdrowisko krynica zdrój
Produkty w ofercie: 797
Promocje: 58
Wysyłka do 3 dni: 744
Opinie pozytywne: 10
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 0

BioSklep

Zdrowa żywność z certyfikatami BIO
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 22.05.2014
dary natury - herbatki bio, sylveco, alce nero (włoskie produkty), sonett, bio planet - seria niebieska (ryże, kasze, ziarna, dary natury - przyprawy i zioła bio, rapunzel (kremy orzechowe, kostki, ketchupy, inne, natu, purobio cosmetics
Produkty w ofercie: 3705
Promocje: 15
Wysyłka do 3 dni: 3453
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

StraganZdrowia.pl

Produkty zdrowej żywności, organic food i naturalne suplementy diety
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.06.2014
bezgluten, bio planet, dary natury, smakosz, rami, olvita, herbapol kraków, schär, glutenex, ekoprodukt
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Oct-Opus.net

Zdrowa żywność
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.06.2015
dary natury, złoto polskie, fundacja Źródła Życia, laboratorium biooil?, Ölmühle solling gmbh, intenson, kräuterhaus sanct bernhard kg, manuka health new zealand ltd, producent niezdefiniowany, efas
Produkty w ofercie: 387
Promocje: 10
Wysyłka do 3 dni: 376
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

biogo.pl

Zdrowa żywność
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.12.2015
swanson, dary natury - herbatki bio, proness myvita, alce nero (włoskie produkty), intenson europe sp. z o.o, natvita, bio planet - seria niebieska (ryże, kasze, ziarna), ŚwieŻe (owoce, warzywa, grzyby) - tacki i sztuki, puritan's pride
Produkty w ofercie: 3848
Promocje: 106
Wysyłka do 3 dni: 3592
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

szm-melisa.pl

Zdrowa żywność, naturalne kosmetyki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 01.04.2016
dary natury, kawon, olvita, ekamedica, farmona, bjos, fresano, everest ayurveda, oleofarm, bonimed
Produkty w ofercie: 2274
Promocje: 9
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0