[Datan SP ZOO]
Kategoria: Drzewo poziome/Miody
Prozdrowotny Miód lipowy w 100% bez konserwantów,
bez chemii Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki
temu ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE. Bardzo
smaczny,...
Pełen opis produktu 'Miód lipowy 1200g' »
Prozdrowotny Miód lipowy w 100% bez konserwantów, bez
chemii
Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki temu
ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.
Bardzo smaczny, polecamy.
900 ml = 1200g miodu
Miód lipowy jest jednym z najszlachetniejszych miodów, uznanym
przez naukowców, jest wyjątkowy zarówno pod względem smaku jak i
zapachu. Lipowy smak miodu nie łatwo uzyskać ponieważ rzadko można
spotkać w jednym miejscu duże skupisko lip powoduje to, że ten miód
jest niezwykle cenny.
Zawiera mnóstwo witamin C, H, PP oraz z grupy B jak również
minerałów magnezu, potasu, chloru i manganu. Jest źródłem olejków
eterycznych, garbników, enzymy i flawonoidów, kwasów organicznych
(kawowy)
Jest używany w różnych stanach osłabienia, przemęczenia,
rekonwalescencji po chorobach oraz niedożywienia, dostarcza mnóstwo
energii.
Miód lipowy wspiera profilaktykę przeciwko stanom zapalnym górnych
dróg oddechowych, infekcji nosa, gardła i oskrzeli. Wzmacnia
odporność organizmu na przeziębienia. Miód ten pobudza system
immunologiczny co prowadzi do zahamowania stanu przeziębienia.
Obniża stany gorączkowe dzięki olejkom eterycznym. Jego aktywność
przeciwbakteryjna podana w jednostkach aktywności antybiotycznej na
gram miodu [JA/g] wynosi 24,4. jeden z największych
współczynników.
Właściwości substancji zawartych w miodzie lipowym:
Działa kojąco na układ nerwowy,
łagodzi napięcia,
pozytywnie wpływa na koncentrację,
przyczynie się do obniżenia stanów stresowych,
poprawiają nastrój i sprawność intelektualną.
Ułatwia zasypianie.
Zmniejsza ciśnienie układu krwionośnego,
wspomaga pracę układu krążenia
Wspiera leczenie chorób układu moczowo-płciowego
Stosowanie miodu lipowego
Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do
naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych
właściwości zostanie wchłonięte gdy przez chwilę będziemy trzymać
miód pod językiem,
Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich
temperatura przekracza 60°C, wtedy większość składników leczniczych
podlega dezaktywacji.
Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy
przydatności są długie.
Data przydatności widnieje na etykiecie słoika. Po otwarciu
należy je przechowywać w zaciemnionym miejscu w temperaturze
mniejszej niż 20 stopni Celcjusza.