[Datan SP ZOO]
Kategoria: Drzewo poziome/Miody
Miód Akacjowy w 100% bez konserwantów, bez
chemii. Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki
temu ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE. Bardzo
smaczny,...
Pełen opis produktu 'Miód akacjowy 700G' »
Miód Akacjowy w 100% bez konserwantów, bez chemii.
Prosto z Pasieki bez domieszek, 100% Naturalny, a dzięki temu
ma zachowane w 100% swoje właściwości PROZDROWOTNE.
Bardzo smaczny, polecamy
Miód 700gram=500ml
Miód akacjowy powstaje z kwiatów robinii akacjowej, zwanej
też fałszywą akacją, po prostu robinią albo grochodrzewem. Choć
roślina ta pochodzi z Ameryki Północnej, to i w Europie, w tym
Polsce zadomowiła się na dobre.
Miód akacjowy jest jednym z nielicznych rodzajów miodu, który
posiada bardzo jasną barwę. Najczęściej określa się go jako
jasnosłomkowy. Patoka, czyli płynna postać miodu, ma czasem tak
jasny kolor, że wydaje się być nawet bezbarwna.
Wspomaga pracę mózgu Poprawia ogólną sprawność i wydolność
organizmu.
.Zawiera on dużą ilość cukrów prostych, dlatego polecany jest
szczególnie przy zwiększonej aktywności naszego mózgu, zmęczeniu
fizycznym, psychicznym, a także przy osłabieniu organizmu. Miód ma
właściwości uspokajające, poprawia nastrój w chwilach wyczerpania,
a także pomaga zwalczyć bezsenność. Stosuje się go także w leczeniu
chorób zapalnych i bakteryjnych nerek oraz układu moczowego.
Zawiera wiele cennych witamin z grupy B oraz składniki odżywcze
(potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, mangan i inne), które zawarte
są w miodzie akacjowym, wzmacniają nasz układ odpornościowy. W jego
skład wchodzą też niewielkie ilości kwasu foliowego, pantotenowego
i biotyny.
Największą grupę związków w miodzie stanowią jednak węglowodany:
glukoza i fruktoza. Występują w nim kwasy organiczne, takie jak
glukonowy, jabłkowy i cytrynowy, które mają największy wpływ na
smak miodu akacjowego.
Stosowanie miodu Akacjowego
Aby wszystkie dobroczynne składniki miodu wchłonęły się do
naszego organizmu należy go właściwie spożywać. Najwięcej zdrowych
właściwości zostanie wchłonięta gdy przez chwilę będziemy trzymać
miód pod językiem,
Nigdy nie podgrzewamy i nie dodajemy do napojów miodu gdy ich
temperatura przekracza 60°C, wtedy większość
składników dobroczynnych dla naszego
organizmu podlega dezaktywacji.
Nasze produkty są bardzo świeże, zatem ich terminy
przydatności są długie.