Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [WSIP]

    Kategoria: Edukacja - Zawodowa i SpecjalistycznaWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 ( Planowanie i realizacja usług w recepcji ). Omawia podstawowe pojęcia z zakresu market... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich. Tom 1, technikum. Hotelarstwo. Podręcznik' »

    Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia podstawowe pojęcia z zakresu marketingu, koncentrując się szczególnie na rynku usług hotelarskich. Przeprowadza dokładną analizę strategii sprzedaży realizowanych w konkretnych hotelach. Zawiera załącznik, w którym przedstawiony jest szczegółowy plan sprzedażowy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich. Tom 1, technikum. Hotelarstwo. Podręcznik

  • [Wydawnictwo REA]

    Kategoria: Technikum, Szkoła zawodowa > Turystyka/Hotelarstwo

    24/2007 Podręcznik składa się z siedmiu rozdziałów: ● rozdział I zawiera zagadnienia dotyczące marketingu oraz rynku usług hotelarskich;  ● rozdział II przedstawia poszczególne... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich' »

    Książka przedstawia w sposób praktyczny podstawowe wiadomości zmarketingu, a ćwiczenia przeznaczone do samodzielnego wykonaniaumożliwiają uczniom połączenie teorii z praktyką. Nr dopuszczenia MEN 24/2007 Podręcznik składa się z siedmiu rozdziałów: ● rozdział I zawiera zagadnienia dotyczące marketingu oraz rynku usług hotelarskich;  ● rozdział II przedstawia poszczególne instrumenty marketingowe (produkt/usługa, cena, dystrybucja, promocja, personel); ● rozdział III uczy, w jaki sposób zaprojektować i przeprowadzić proste badania marketingowe w hotelu; ● rozdział IV przedstawia zagadnienia z dziedziny zarządzania marketingowego w przedsiębiorstwach hotelarskich; ● rozdział V zawiera elementy planowania działalności marketingowej oraz uczy, jak sporządzić prosty plan marketingowy; ● rozdział VI ostatni wyjaśnia zastosowanie mierników oceny działalności hotelarskiej. Podręcznik został opracowany w oparciu o podstawę programową orazstandardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa. Spis treści Rozdział I. Podstawowe wiadomości o marketingu i rynku usług hotelarskich 1.1. Pojęcie słowa „marketing”. 1.2. Podstawowe orientacje marketingowe 1.3. Pojęcie „rynek” i „mechanizm rynkowy” 1.4. Podmioty rynku 1.5. Elementy rynku 1.6. Segmentacja rynku 1.7. Postępowanie nabywców – typologia zachowań 1.8. Koszty utraty klientów Rozdział II. Instrumenty marketingu 2.1. Pojęcie „marketing mix” 2.2. Klasyfi kacja produktu / usługi 2.3. Produkt (usługa) i jego warstwy 2.4. Polityka kształtowania produktu (usługi) i wyrabiania marki 2.5. Znaczenie i miejsce serwisu w marketingu 2.6. Cykl życia produktu (usługi) na rynku 2.7. Strategie wprowadzania produktu (usługi) na rynek 2.8. Analiza portfelowa 2.9. Rodzaje cen 2.10. Rodzaje rabatów 2.11. Funkcje cen i strategie cenowe 2.12. Kształtowanie warunków transakcji 2.13. Przegląd cenników hotelowych na lokalnym rynku 2.14. Inicjowanie i reagowanie na zmiany cen 2.15. Istota i miejsce dystrybucji w marketingu mix 2.16. Rodzaje kanałów dystrybucji 2.17. Strategie dystrybucji 2.18. Zalety i wady pośredników handlowych 2.19. Penetracja rynku 2.20. Logistyka dystrybucji 2.21. Zastosowanie systemów logistycznych w hotelarstwie 2.22. Wpływ dystrybucji na poziom zapasów 2.23. Defi nicja i cele promocji 2.24. Elementy promocji mix 2.25. Problemy związane z projektowaniem reklam 2.26. Model AIDA 2.27. Rodzaje reklam 2.28. Reklama zewnętrzna OUTDOOR 2.29. Rodzaje kampanii reklamowych 2.30. Projekt kampanii reklamowej hotelu 2.31. Mierzenie skuteczności reklamy 2.32. Public relations jako element promocji 2.33. Metody aktywizacji sprzedaży 2.34. Piąty element – ludzie 2.35. Analiza umiejętności pracowników hotelu 2.36. Pojęcie negocjacji 2.37. Plan negocjacji 2.38. Przebieg procesu negocjacji Rozdział III. Badania marketingowe 3.1. Przedmiot i cel badań marketingowych 3.2. Marketingowy system informacji 3.3. Metody badań 3.4. Metody budowania kwestionariusza 3.5. Rodzaje skal pomiarowych 3.6. Badania marketingowe usług hotelarskich 3.7. Metody pośrednich pomiarów sondażowych 3.8. Projekt ankiety pocztowej 3.9. Projekt kwestionariusza wykładanego w pokoju hotelowym 3.10. Redakcja i zliczanie danych Rozdział VI. Zarządzanie marketingowe w przedsiębiorstwach hotelarskich 4.1. Misja i cel przedsiębiorstwa hotelarskiego 4.2. Podstawowe koncepcje w zarządzaniu marketingowym 4.3. Organizacja działu marketingu 4.4. Zarządzanie różnicowaniem usług 4.5. Zarządzanie jakością usług i wydajnością 4.6. Analiza SWOT 4.7. Marketing wewnętrzny personelu 4.8. Kontrola działalności marketingowej Rozdział V. Planowanie działalności marketingowej 5.1. Rodzaje planowania 5.2. Planowanie marketingowe 5.3. Planowanie strategii produktu (usługi) 5.4. Planowanie strategii ceny 5.5. Planowanie strategii dystrybucji 5.6. Planowanie strategii promocji 5.7. Planowanie strategii w zatrudnieniu 5.8. Planowanie strategii badania marketingowego 5.9. Elementy planu marketingowego 5.10. Opracowanie planu marketingowego Rozdział VI. Mierniki oceny działalności hotelarskiej 6.1. Mierniki ilościowe 6.2. Mierniki jakościowe 6.3. Mierniki wartościowe 6.4. Zadania na wskaźnikach
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich

  • [WSiP]

    Kategoria: Technik hotelarstwaWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia podstawowe pojęcia z zakresu marketing... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich Hotelarstwo Tom 1 REA WSIP' »

    Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia podstawowe pojęcia z zakresu marketingu, koncentrując się szczególnie na rynku usług hotelarskich. Przeprowadza dokładną analizę strategii sprzedaży realizowanych w konkretnych hotelach.Zawiera załącznik, w którym przedstawiony jest szczegółowy plan sprzedażowy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich Hotelarstwo Tom 1 REA WSIP

  • [DIFIN]

    Kategoria: Ekonomia / MarketingWysyłka: od ręki

    związane z istotą marketingu, pokazuje kierunki ewolucji tej dziedziny nauki oraz obrazuje specyfikę rynku usług hotelarskich. Najbardziej rozbudowany rozdział drugi poświęcony... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich' »

    Podręcznik został napisany zgodnie z obowiązującą podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa i szkół policealnych kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Treści zawarte w podręczniku oraz pytania i ćwiczenia umożliwiające uczniom sprawdzanie stopnia opanowania wiedzy są zgodne ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa. Rozdział pierwszy zawiera zagadnienia związane z istotą marketingu, pokazuje kierunki ewolucji tej dziedziny nauki oraz obrazuje specyfikę rynku usług hotelarskich. Najbardziej rozbudowany rozdział drugi poświęcony jest elementom marketingu. Zostały one omówione szerzej niż przewiduje program nauczania – technik hotelarstwa nr 34 [04]/MEN/2008.02.07. Czynimy to z przekonaniem, że kompleksowe ujęcie problematyki marketingu najpełniej odpowiada współczesnym potrzebom poznawczym i praktycznym. Szczególną uwagę w tym rozdziale poświęcono czynnikowi ludzkiemu ze względu na usługowy charakter działalności hotelarskiej i ważną w niej rolę personelu. Rozdział trzeci uczy sporządzania kwestionariusza ankiety oraz prezentuje zagadnienia związane z badaniami marketingowymi. W rozdziale czwartym zawarto problematykę oceny działalności hotelu w oparciu o zastosowanie mierników ilościowych, wartościowych i jakościowych. Rozdział piąty prezentuje tematykę dotyczącą zarządzania w przedsiębiorstwie hotelarskim.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich

  • [PWE]

    Kategoria: Sport>Marketing i zarządzanieWysyłka: do 3 dni

    Warszawa 2010, wyd. 3, format 165 x 235, objętość 284 str., oprawa miękka Książka zawiera kompletne studium usługi hotelarskiej jako produktu, a także zagadnień związanych z jakością,... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich' »

    Warszawa 2010, wyd. 3, format 165 x 235, objętość 284 str., oprawa miękka Książka zawiera kompletne studium usługi hotelarskiej jako produktu, a także zagadnień związanych z jakością, ceną i promocją usług hotelarskich. Za szczególną zaletę książki można uznać liczne przykłady z praktyki hotelarskiej w kraju i za granicą, których w niniejszym, uaktualnionym i rozszerzonym III wydaniu znajdzie Czytelnik około 160. Zmiany w obecnym wydaniu polegają na uwzględnieniu najnowszej wiedzy na temat nowych form produktu, globalizacji, łańcuchów hotelarskich, nowych narzędzi promocji i dystrybucji (Internet, sprzedaż bezpośrednia, telefonia komórkowa). Autor podaje też nowe dane statystyczne. Książka jest przeznaczona dla uczniów oraz studentów kierunków związanych z turystyką i hotelarstwem. Hotelarzom książka pomoże zaś usystematyzować oraz uzupełnić wiedzę praktyczną.Spis treściWstępRozdział 1. Wprowadzenie w problematykę hotelarstwa1.1. Pojęcie hotelu i zakładu hotelarskiego1.1.1. Hotel1.1.2. Obiekty hotelarskie1.1.3. Inne określenia hoteli i obiektów hotelarskich1.2. Ważniejsze pojęcia związane z hotelarstwem1.2.1. Usługi hotelarskie1.2.2. Hotelarstwo a gastronomia1.2.3. Łańcuch i grupa hoteli1.3. Najważniejsze mierniki charakteryzujące hotelarstwo i jego usługi1.3.1. Mierniki wielkości bazy usługowej hotelarstwa1.3.2. Mierniki usług hotelarskichMierniki usług noclegowychMierniki usług gastronomicznych1.4. Najważniejsze cechy usługi hotelarskiej1.4.1. Jedność miejsca produkcji i konsumpcji usługi1.4.2. Komplementarność usług1.4.3. Inne cechy usługi hotelarskiej1.5. Rozwój i wielkość bazy usługowej hotelarstwa w Polsce1.5.1. Sytuacja po II wojnie światowej1.5.2. Rozbudowa w latach siedemdziesiątych XX w.1.5.3. Stan wojenny1.5.4. Transformacja ustrojowa1.5.5. Największe przedsiębiorstwa działające w hotelarstwie1.5.6. Polska a Europa1.6. Hotelarstwo a globalizacjaRozdział 2. Usługa hotelarska jako produkt2.1. Istota produktu2.2. Potrzeby człowieka a usługi hotelarskie2.2.1. Hotel jako cel podróży2.3. Niektóre elementy produktu a zaspokojenie potrzeb klienta2.3.1. Potrzeba zamieszkania2.3.2. Potrzeba posiłku2.3.3. Potrzeba bezpieczeństwa2.3.4. Potrzeba komunikacji2.3.5. Potrzeba pracy2.3.6. Potrzeba rekreacji2.3.7. Potrzeba rozrywki2.3.8. Potrzeby podróżnych niepełnosprawnychOsoby poruszające się za pomocą wózków inwalidzkichOsoby poruszające się za pomocą kul, protez, lasek i balkonikówOsoby głuche, głuchonieme i niedosłysząceOsoby niedowidzące2.3.9. Potrzeba opieki nad dziećmi2.3.10. Elastyczność oferty - jej uwarunkowania2.3.11. Potrzeby wyższych rzędów2.4. Usługa hotelarska a użyteczność produktu2.4.1. Cykl życia produktu2.4.2. Pojęcie nowego produktu2.4.3. Przedłużanie cyklu życia produktu2.4.4. Zmiany warunków zamieszkania a rozwój usług hotelarskich2.4.5. Postęp techniczno-ekonomiczny2.5. Segmentacja rynku2.5.1. Indywidualni goście przybywający na wypoczynek2.5.2. Indywidualni goście podróżujący służbowo2.5.3. Konferencje pobytowe2.5.4. Grupy turystyczne2.5.5. Konferencje miejscowe2.5.6. Klienci przejezdni2.5.7. Klienci miejscowi2.5.8. Bankiety i inne imprezy gastronomiczne2.6. Niektóre kierunki rozwoju produktu2.6.1. Aktywny wypoczynek2.6.2. Wypoczynek na wsi2.6.3. Komfort w wiejskim otoczeniu2.6.4. Hotel-leśniczówka2.6.5. Hotele trzeciego wieku2.6.6. Hotelarstwo sanatoryjne2.6.7. SPA w hotelu2.6.8. Usługi hotelarskie jako działalność uzupełniająca2.6.9. Automatyzacja usług2.6.10. Outsourcing2.6.11. Posiłki w systemie bufetu2.6.12. Businesswomen w hotelu2.6.13. Hotel-igloo2.6.14. Hotel w zamku2.6.15. Hotel w fabryceRozdział 3. Jakość usług hotelarskich3.1. Marketingowe znaczenie opinii klienta3.1.1. Zależność między jakością a popytem3.1.2. Przepływ informacji od klientów3.1.3. Skargi klientów jako źródło inspiracji3.1.4. Pozyskiwanie opinii klientaUłatwienie wyrażania opinii przez klientaSkłanianie klienta do wyrażania opinii3.1.5. Znaczenie właściwego reagowania na reklamacje3.1.6. Jakość - pojęcie subiektywne czy obiektywne?3.1.7. Aspekty oceny jakości usługZakres obserwacjiStopień usystematyzowania obserwacjiCzęstotliwość obserwacjiPunkt odniesienia oceny3.2. Jakość usług a kategoryzacja3.2.1. Kategoryzacja zakładów hotelarskich w Polsce3.2.2. Kategoryzacja zakładów hotelarskich we Francji3.2.3. Kategoryzacja zakładów hotelarskich w Niemczech3.2.4. Porównanie norm kategoryzacyjnych w niektórych krajach3.2.5. Marketingowe znaczenie kategoryzacji3.3. Zarządzanie przez jakość (TQM)3.3.1. Znaczenie klienta w systemie jakości3.3.2. Proces tworzenia jakości i jego ocena3.4. Jakość usług hotelarskich a normy ISO3.4.1. Jakość według norm ISO3.4.2. Cechy usługi i cechy procesów usługi3.4.3. Aspekty systemu jakości3.4.4. Elementy operacyjne systemu jakości3.4.5. Normy ISO a hotelarstwo3.5. Systemy jakości usług w niektórych łańcuchach hoteli3.5.1. System jakości w hotelach grupy Accor3.5.2. Audyty jakości usług w łańcuchach hoteli3.6. Inne systemy oceny jakości usług3.6.1. Rekomendacja zakładów3.6.2. Konkurs Złoty Klucz3.6.3. Inne konkursy3.6.4. Porównanie różnych systemów oceny jakości usług3.6.5. Jakość jako pojęcie obiektywne3.7. Zakłócenia jakości usług hotelarskich i sposoby przeciwdziałania .3.7.1. Zakłócenia jakości usług3.7.2. Przeciwdziałanie obniżce jakości3.7.3. Przeciwdziałanie przejściowemu obniżeniu jakości usług3.7.4. Załatwianie reklamacji3.8. Ekonomiczne aspekty jakości usług hotelarskich3.8.1. Jakość usług hotelarskich a koszty z tytułu amortyzacji3.8.2. Jakość usług hotelarskich a koszty osobowe3.8.3. Jakość usług hotelarskich a koszty materiałów i surowców3.8.4. Jakość usług hotelarskich a koszty remontów i wyposażenia3.8.5. Jakość usług hotelarskich a usługi obceRozdział 4. Ceny w hotelarstwie4.1. Uwagi wstępne4.2. Cena - nieodłączny element produktu4.3. Związek cen z różnymi parametrami ekonomicznymi4.3.1. Związek cen z popytemRegulowanie popytu za pomocą cenRegulowanie cen na podstawie popytuSegmentacja rynku w aspekcie cen4.3.2. Ceny a koszty4.3.3. Ceny a działalność przedsiębiorstw konkurencyjnych4.3.4. Cena a ryzyko zapłaty4.3.5. Ceny usług a rynek pieniężny4.3.6. Ceny a jakość usług. Ceny sprawiedliwe4.4. Podwyżki cen4.4.1. Nieuchronność podwyżek cen4.4.2. Wybór terminu podwyżki cen4.4.3. Wielkość podwyżek cen4.5. Obniżki cen4.5.1. Zagadnienie zmienności kosztów w hotelarstwieKoszty stałeKoszty zmienneKoszty względnie stałe4.5.2. Granice obniżek cen4.5.3. Obniżki cen dla turystyki grupowejTurystyka grupowa a działalność gastronomicznaCeny noclegów dla grup turystycznych4.5.4. Pozasezonowe obniżki cen4.5.5. Obniżki cen a pogorszenie się jakości usługTrwałe i nieodwracalne pogorszenie jakości usługDługotrwałe pogorszenie jakości usługKrótkotrwałe pogorszenie jakości usług4.5.6. Zastosowanie strategii zróżnicowania cen do celów obniżki cen4.6. Równowaga cen na rynku usług hotelarskich4.6.1. Cena równowagi4.6.2. Równowaga cen wobec produktów konkurencyjnych4.6.3. Równowaga cen wewnątrz przedsiębiorstwa4.7. Ceny usług dodatkowych4.7.1. Usługi komplementarne4.7.2. Usługi fakultatywne4.7.3. Usługi towarzyszące4.8. Techniki tworzenia cen4.8.1. Usługi hotelarskie a kosztowa kalkulacja cen4.8.2. Kalkulacja cen oparta na parametrach jakościowych4.8.3. Pierwsza cena w nowym hotelu4.8.4. Kalkulacja cen w gastronomii4.9. Inne zagadnienia związane z cenami4.9.1. Elastyczność polityki cen4.9.2. Ekspozycja cen - cenniki, jadłospisy, ofertyRozdział 5. Promocja usług hotelarskich5.1. Promocja jako strategia marketingowa5.2. Funkcje i środki reklamy5.2.1. Funkcje reklamy5.2.2. Środki reklamyReklama prasowaReklama radiowaReklama telewizyjnaTablice drogoweZnaki drogoweWydawnictwa specjalistyczneInternetTelefonia komórkowaKsiążki telefoniczneInne wydawnictwaUpominki i drukiInne środki reklamy5.2.3. Adresaci reklamy5.2.4. Pomysły reklamowe5.3. Public relations5.4. Sponsoring5.5. Sprzedaż osobista jako środek promocji5.6. Telemarketing5.7. Programy lojalnościowe5.7.1. ACCOR Favourite Guest Card5.7.2. Orbis Gold Club5.8. Grupa hoteli jako ułatwienie promocji5.8.1. Minotel5.8.2. Polskie grupy hoteli5.8.3. Inne rozwiązania5.9. Inne formy promocji5.10. Znak towarowy w hotelarstwie5.11. Planowanie działań promocyjnychRozdział 6. Sprzedaż usług hotelarskich6.1. Rynek usług hotelarskich6.1.1. Charakterystyka nabywców6.1.2. Strategia dystrybucji6.1.3. Jedność polityki handlowej przedsiębiorstwa hotelarskiego6.2. Proces sprzedaży6.2.1. Znaczenie baz danych6.2.2. Rola ludzi w sprzedaży usług6.2.3. Cechy sprzedawcy6.2.4. Efekt pierwszego wrażenia6.2.5. Rozmowa telefoniczna6.2.6. Znaczenie sprzedaży osobistej6.2.7. Cross-selling6.3. Sprzedaż a internet6.4. Sprzedaż dla klientów indywidualnych6.4.1. Rezerwacja usług noclegowych6.4.2. Termin ważności rezerwacji6.4.3. Przedpłaty6.4.4. Zaplata z góry6.4.5. Ograniczenie kredytowania6.5. Sprzedaż dla biur podróży6.5.1. Umowa z biurem podróży6.5.2. Umowa alotmentu6.6. Sprzedaż usług obcych przez zakład hotelarskiRozdział 7. Miejsce marketingu w przedsiębiorstwie hotelarskim7.1. Organizacja działań marketingowych7.2. Elementy planowania marketingowego7.2.1. Marketing-mixWybór między produktami o różnym zespole właściwościWybór miejsca, gdzie produkt jest dostępnyWybór właściwego poziomu cenWybór form i środków promocji7.2.2. Plan marketingowyStreszczenie (wprowadzenie)Analiza sytuacji marketingowejAnaliza SWOTCele planuStrategia marketingowaInne elementy planu7.3. Tworzenie oferty7.4. Badania rynku7.4.1. Cel i organizacja badań7.4.2. Badania zbiorowości klientów7.4.3. Badania ankietowe7.4.4. Baza danych o klientach7.4.5. KonkurencjaBibliografiaIndeks rzeczowy...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich

  • [WSiP]

    Kategoria: Sport>Marketing i zarządzanieWysyłka: do 3 dni

    1.5.PotrzebyRozdział 2. Marketing i rynek2.1.Co to jest marketing? 2.2.Orientacje przedsiębiorstw 2.3.Geneza marketingu2.4.Rynek 2.5.Rynek usług hotelarskich... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich WSiP' »

    Wrocław 2010, wyd. 1, format 165 x 235, objętość 220 str., oprawa miękka W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.: • podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja, • badania marketingowe, zarządzanie i planowanie, • mierniki stosowane w działalności hotelarskiej. Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przykładami i ćwiczeniami.Spis treściRozdział 1. Podstawowe pojęcia 1.1.Usługi hotelarskie 1.2.Synergia i integracja usług hotelarskich 1.3.Hotelarstwo a wynajem 1.4.Obiekty hotelarskie 1.5.PotrzebyRozdział 2. Marketing i rynek2.1.Co to jest marketing? 2.2.Orientacje przedsiębiorstw 2.3.Geneza marketingu2.4.Rynek 2.5.Rynek usług hotelarskich 2.6.Marketing mixRozdział 3. Produkt 3.1.Dobro 3.2.Produkt3.3.Produkt hotelarski3.4.Jakość usług hotelarskich Rozdział 4. Cena 4.1.Metody ustalania ceny podstawowej 4.2.Termin płatności4.3.Formy płatności4.4.Różnicowanie cen4.5.Strategie cenowe4.6.Ceny usług gastronomicznych i uzupełniających Rozdział 5. Dystrybucja 5.1.Etap zawierania kontraktu (rezerwacji) 5.2.Etap przybliżania produktu5.3.Proces dystrybucji bezpośredniej5.4.Kanał dystrybucji 5.5.Kanały dystrybucji produktu hotelarskiego 5.6.Szerokość kanału i strategie dystrybucji Rozdział 6. Promocja 6.1.Rodzaje decyzji nabywczych 6.2.Targetowanie promocji 6.3.Ocena promocji 6.4.Promotion mix 6.5.Reklama 6.6.Public relations6.7.Promocja sprzedaży6.8.Promocja bezpośredniaRozdział 7. Ludzie 7.1.Personel obiektu hotelarskiego 7.2.Inni goście7.3.Klient Rozdział 8. Badania marketingowe i mierniki oceny działalności hotelarskiej 8.1.Charakter badań8.2.Dobór jednostek badanych 8.3.Liczebność próby i błąd wyniku badania 8.4.Metody badań 8.5.Mierniki oceny świadczenia usług noclegowych 8.6.Mierniki oceny świadczenia usług gastronomicznych i uzupełniającychRozdział 9. Zarządzanie i planowanie marketingowe w hotelarstwie 9.1.Funkcje zarządzania 9.2.Horyzont decyzji menedżerskich9.3.Misja przedsiębiorstwa hotelarskiego9.4.Otoczenie przedsiębiorstwa hotelarskiego9.5.Analiza SWOT9.6.Plan marketingowy Literatura...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich WSiP

  • [PWE]

    Kategoria: BiznesWysyłka: do 3 dni

    Książka zawiera kompletne studium usługi hotelarskiej jako produktu, a także zagadnień związanych z jakością, ceną i promocją usług hotelarskich. Za szczególną zaletę... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich' »

    Książka zawiera kompletne studium usługi hotelarskiej jako produktu, a także zagadnień związanych z jakością, ceną i promocją usług hotelarskich. Za szczególną zaletę książki można uznać liczne przykłady z praktyki hotelarskiej w kraju i za granicą, których w niniejszym, uaktualnionym i rozszerzonym III wydaniu znajdzie Czytelnik około 160. Zmiany w obecnym wydaniu polegają na uwzględnieniu najnowszej wiedzy na temat nowych form produktu, globalizacji, łańcuchów hotelarskich, nowych narzędzi promocji i dystrybucji (Internet, sprzedaż bezpośrednia, telefonia komórkowa). Autor podaje też nowe dane statystyczne. Książka jest przeznaczona dla uczniów oraz studentów kierunków związanych z turystyką i hotelarstwem. Hotelarzom ksiażka pomoże zaś usystematyzować oraz uzupełnić wiedzę praktyczną.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich

  • [REA]

    Kategoria: Podręczniki i lekturyWysyłka: do 3 dni

    Książka kierowana jest do osób związanych lub zainteresowanych skutecznym marketingiem usług hotelarskich w aspekcie praktycznym ? czyli wszystkim hotelarzom, jak również uczniom/studentom... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich Podręcznik' »

    Książka kierowana jest do osób związanych lub zainteresowanych skutecznym marketingiem usług hotelarskich w aspekcie praktycznym ? czyli wszystkim hotelarzom, jak również uczniom/studentom szkół i uczelni hotelarskich.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich Podręcznik

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Liceum i technikumWysyłka: od ręki

    W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.:? podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja,?... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich' »

    W podręczniku scharakteryzowano rynek usług hotelarskich. Wyjaśniono i omówiono m.in.:? podstawowe pojęcia z dziedziny marketingu: rynek, produkt, cena, dystrybucja, promocja,? badania marketingowe, zarządzanie i planowanie,? mierniki stosowane w działalności hotelarskiej.Prezentowane zagadnienia zilustrowano licznymi przykładami i ćwiczeniami.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich

  • [Rea]

    Kategoria: Turystyka. HotelarstwoWysyłka: od ręki

    Książka kierowana jest do osób związanych lub zainteresowanych skutecznym marketingiem usług hotelarskich w aspekcie praktycznym ? czyli wszystkim hotelarzom, jak również uczniom/studentom... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich - podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa' »

    Książka kierowana jest do osób związanych lub zainteresowanych skutecznym marketingiem usług hotelarskich w aspekcie praktycznym ? czyli wszystkim hotelarzom, jak również uczniom/studentom szkół i uczelni hotelarskich.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich - podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa

  • [Rea]

    Kategoria: Turystyka. HotelarstwoWysyłka: od ręki

    Niniejsza pozycja przeznaczona jest dla nauczycieli przedmiotu marketing usług hotelarskich w technikum hotelarskim. Poradnik został opracowany na podstawie podręcznika... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich Poradnik metodyczny' »

    Niniejsza pozycja przeznaczona jest dla nauczycieli przedmiotu marketing usług hotelarskich w technikum hotelarskim. Poradnik został opracowany na podstawie podręcznika Marketing usług hotelarskich, zgodnie z nowym programem nauczania.W poradniku przedstawiono plan wynikowy, wskazano materiały przydatne do realizacji poszczególnych zagadnień, propozycje ćwiczeń, które mają na celu wykształcenie u uczniów umiejętności praktycznych oraz przykładowe scenariusze wybranych lekcji i przykładowe testy z rozwiązaniami.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich Poradnik metodyczny

  • [PWE]

    Kategoria: Turystyka. HotelarstwoWysyłka: od ręki

    Książka zawiera kompletne studium usługi hotelarskiej jako produktu, a także zagadnień związanych z jakością, ceną i promocją usług hotelarskich. Za szczególną zaletę... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich' »

    Książka zawiera kompletne studium usługi hotelarskiej jako produktu, a także zagadnień związanych z jakością, ceną i promocją usług hotelarskich. Za szczególną zaletę książki można uznać liczne przykłady z praktyki hotelarskiej w kraju i za granicą, których w niniejszym, uaktualnionym i rozszerzonym III wydaniu znajdzie Czytelnik około 160. Zmiany w obecnym wydaniu polegają na uwzględnieniu najnowszej wiedzy na temat nowych form produktu, globalizacji, łańcuchów hotelarskich, nowych narzędzi promocji i dystrybucji (Internet, sprzedaż bezpośrednia, telefonia komórkowa). Autor podaje też nowe dane statystyczne.Książka jest przeznaczona dla uczniów oraz studentów kierunków związanych z turystyką i hotelarstwem. Hotelarzom książka pomoże zaś usystematyzować oraz uzupełnić wiedzę praktyczną.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich

  • [WSiP]

    Kategoria: Nauki przyrodnicze > Geografia

    Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie: technik hotelarstwa. Kwalifikacja: T.11 Planowanie i realizacja usług w recepcji. Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich t.1 Kwalifikacja T.11 Podręcznik' »

    Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie: technik hotelarstwa. Kwalifikacja: T.11 Planowanie i realizacja usług w recepcji.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich t.1 Kwalifikacja T.11 Podręcznik

  • [DIFIN]

    Kategoria: Podręczniki i lekturyWysyłka: do 3 dni

    związane z istotą marketingu, pokazuje kierunki ewolucji tej dziedziny nauki oraz obrazuje specyfikę rynku usług hotelarskich. Najbardziej rozbudowany rozdział drugi poświęcony... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich' »

    Podręcznik został napisany zgodnie z obowiązującą podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa i szkół policealnych kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Treści zawarte w podręczniku oraz pytania i ćwiczenia umożliwiające uczniom sprawdzanie stopnia opanowania wiedzy są zgodne ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa. Rozdział pierwszy zawiera zagadnienia związane z istotą marketingu, pokazuje kierunki ewolucji tej dziedziny nauki oraz obrazuje specyfikę rynku usług hotelarskich. Najbardziej rozbudowany rozdział drugi poświęcony jest elementom marketingu. Zostały one omówione szerzej niż przewiduje program nauczania ? technik hotelarstwa nr 34 [04]/MEN/2008.02.07. Czynimy to z przekonaniem, że kompleksowe ujęcie problematyki marketingu najpełniej odpowiada współczesnym potrzebom poznawczym i praktycznym. Szczególną uwagę w tym rozdziale poświęcono czynnikowi ludzkiemu ze względu na usługowy charakter działalności hotelarskiej i ważną w niej rolę personelu. Rozdział trzeci uczy sporządzania kwestionariusza ankiety oraz prezentuje zagadnienia związane z badaniami marketingowymi. W rozdziale czwartym zawarto problematykę oceny działalności hotelu w oparciu o zastosowanie mierników ilościowych, wartościowych i jakościowych. Rozdział piąty prezentuje tematykę dotyczącą zarządzania w przedsiębiorstwie hotelarskim.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich

  • [WSiP]

    Kategoria: Książki / Podręczniki. Ćwiczenia i zadania

    .

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich Tom 1 Podręcznik. Kwalifikacja T.11

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    Opis - Hotelarstwo cz. VI Marketing usług hotelarskich jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik hotelarstwa 422402. Publikacja... Pełen opis produktu 'Hotelarstwo Marketing usług hotelarskich cz.6 - Sawicka Beata , Górska-Warsewicz Hanna' »

    Opis - Hotelarstwo cz. VI Marketing usług hotelarskich jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik hotelarstwa 422402. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 7 lutego 2012 r. w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach (DzU z 17.02.2012 r. poz. 184) oraz ze stanem prawnym obowiązującym w kwietniu 2015 roku. Nazwa - Hotelarstwo Marketing usług hotelarskich cz.6 Autor - Sawicka Beata, Górska-Warsewicz Hanna Oprawa - Miękka Wydawca - Format-AB Numer dopuszczenia - 60/2015 Kod ISBN - 9788389184634 Kod EAN - 9788389184634 Rok wydania - 2015 Język - polski Format - 16.5x24.0cm Ilość stron - 272 Szkoła - Zasadnicza szkoła zawodowa Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5% Premiera - 2015-11-17
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Hotelarstwo Marketing usług hotelarskich cz.6 - Sawicka Beata , Górska-Warsewicz Hanna

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    marketingu, koncentrując się szczególnie na rynku usług hotelarskich. Przeprowadza dokładną analizę strategii sprzedaży realizowanych w konkretnych hotelach. Zawiera załącznik,... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich Technik hotelarstwa Kwalifikacja T.11 Hotelarstwo tom 1 podręcznik - Adam Stefański' »

    Opis - Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji). Omawia podstawowe pojęcia z zakresu marketingu, koncentrując się szczególnie na rynku usług hotelarskich. Przeprowadza dokładną analizę strategii sprzedaży realizowanych w konkretnych hotelach.Zawiera załącznik, w którym przedstawiony jest szczegółowy plan sprzedażowy. Nazwa - Marketing usług hotelarskich Technik hotelarstwa Kwalifikacja T.11 Hotelarstwo tom 1 podręcznik Autor - Adam Stefański Oprawa - Miękka Wydawca - WSiP Kod ISBN - 9788302146954 Kod EAN - 9788302146954 Wydanie - 1 Rok wydania - 2014 Język - polski Format - 17.0x24.0cm Ilość stron - 200 Szkoła - Zasadnicza szkoła zawodowa Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5% Premiera - 2014-05-21
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich Technik hotelarstwa Kwalifikacja T.11 Hotelarstwo tom 1 podręcznik - Adam Stefański

  • []

    Kategoria: /Książki/Nauki społeczne, humanistyczne, ekonomiczne/Ekonomia/Marketing. Badania marketingowe
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich t.1 Kwalifikacja T.11 Podręcznik

  • [Format-AB]

    Kategoria: /Książki/Nauki społeczne, humanistyczne, ekonomiczne/Ekonomia/Gospodarka/Handel. Usługi
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Hotelarstwo Część 6 Marketing usług hotelarskich

  • [DIFIN]

    Kategoria: PozostałeWysyłka: do 3 dni

    związane z istotą marketingu, pokazuje kierunki ewolucji tej dziedziny nauki oraz obrazuje specyfikę rynku usług hotelarskich. Najbardziej rozbudowany rozdział drugi poświęcony... Pełen opis produktu 'Marketing usług hotelarskich [Kozłecka Barbara, Osowska Krystyna]' »

    Podręcznik został napisany zgodnie z obowiązującą podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa i szkół policealnych kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Treści zawarte w podręczniku oraz pytania i ćwiczenia umożliwiające uczniom sprawdzanie stopnia opanowania wiedzy są zgodne ze standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa. Rozdział pierwszy zawiera zagadnienia związane z istotą marketingu, pokazuje kierunki ewolucji tej dziedziny nauki oraz obrazuje specyfikę rynku usług hotelarskich. Najbardziej rozbudowany rozdział drugi poświęcony jest elementom marketingu. Zostały one omówione szerzej niż przewiduje program nauczania – technik hotelarstwa nr 34 [04]/MEN/2008.02.07. Czynimy to z przekonaniem, że kompleksowe ujęcie problematyki marketingu najpełniej odpowiada współczesnym potrzebom poznawczym i praktycznym. Szczególną uwagę w tym rozdziale poświęcono czynnikowi ludzkiemu ze względu na usługowy charakter działalności hotelarskiej i ważną w niej rolę personelu. Rozdział trzeci uczy sporządzania kwestionariusza ankiety oraz prezentuje zagadnienia związane z badaniami marketingowymi. W rozdziale czwartym zawarto problematykę oceny działalności hotelu w oparciu o zastosowanie mierników ilościowych, wartościowych i jakościowych. Rozdział piąty prezentuje tematykę dotyczącą zarządzania w przedsiębiorstwie hotelarskim. Podtytuł: Technikum, Szkoła policealna ISBN: 9788376411767 Kod paskowy: 9788376411767 Autorzy: Kozłecka Barbara, Osowska Krystyna Rok wydania: 2010 Kod wydawcy: 20629 Miejscowość: Warszawa Liczba stron: 152 Oprawa: Miękka PKWiU: 58.11.1 Format: 15.8x23.0cm Głębokość (mm): 9 Waga: 0.24 Języki: polski Grupa towarowa: Książka
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Marketing usług hotelarskich [Kozłecka Barbara, Osowska Krystyna]


Kumiko.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 12.10.2009
wydawnictwo naukowe pwn, cambridge university press, olesiejuk, zielona sowa, helion, egmont, pzwl, clementoni, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego, trefl
Produkty w ofercie: 78500
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Księgarnia Techniczna

Książki naukowo-techniczne oraz podręczniki akademickie jak również literatura fachowa.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.11.2006
politechnika białostocka, uniwersytet warmińsko-mazurski w olsztynie, politechnika gdańska, politechnika warszawska, uniwersytet zielonogórski, uniwersytet adama mickiewicza w poznaniu, uniwersytet technologiczno - humanistyczny w radomiu
Produkty w ofercie: 1354
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 16
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
egmont, helion, wydawnictwo naukowe pwn, zielona sowa, wolters kluwer, c.h. beck, pwn, oficyna wydawnicza impuls, skrzat, novae res
Produkty w ofercie: 107512
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 107161
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 5

ksiegarnia-marki.pl

Książki, artykuły szkolne, gry i zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.02.2018
egmont, olesiejuk sp. z o.o., storybox, wolters kluwer, skrzat, muza, novae res, wsip, pearson, znak
Produkty w ofercie: 69998
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 69998
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
wydawnictwo naukowe pwn, egmont, cambridge university press, helion, zielona sowa, penguin books, znak, -, harmonia, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 132354
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 132354
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Sportowo-Medyczna.pl

Podręczniki akademickie i naukowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 05.01.2007
wydawnictwo lekarskie pzwl, edra urban & partner, harmonia, impuls, pwn, vital, medipage, medpharm polska, difin, galaktyka
Produkty w ofercie: 6166
Promocje: 128
Wysyłka do 3 dni: 6165
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Ksiazki-medyczne.eu

Książki oraz podręczniki medyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 26.02.2012
wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo lekarskie pzwl, elsevier urban & partner, helion, pascal, wydawnictwo uniwersytetu jagiellońskiego, impuls, galaktyka, illuminatio, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego
Produkty w ofercie: 11145
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Polishbookstore.pl

Książki, multimedia oraz zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.06.2015
wydawnictwo naukowe pwn, egmont, zielona sowa, cambridge university press, helion, c.h. beck, wolters kluwer, olesiejuk, znak, lektorklett
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Albertus.pl

Poradniki oraz encyklopedie i słowniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 28.09.2005
wydawnictwo naukowe pwn, zysk i s-ka, adam marszałek, lonely planet publications, pwn, rebis, wnt, muza, penguin, wydawnictwo literackie
Produkty w ofercie: 30292
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 30292
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 163450
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163450
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
cambridge university press, egmont, zielona sowa, olesiejuk, harmonia, helion, c.h. beck, wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, polesie poland
Produkty w ofercie: 109951
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

Booksnet.pl

Książki, podręczniki oraz literatura piękna i popularnonaukowa.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 28.03.2010
olesiejuk sp. z o.o., egmont, zielona sowa, trefl, mega creative, wsip, wolters kluwer, wilga, edycja Świętego pawła, skrzat
Produkty w ofercie: 116826
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1