Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    312,79 zł
    340,69 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >40 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 400+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    223,19 zł
    243,09 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >25 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    113,69 zł
    123,89 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: do 3 dni

    OPIS Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >25 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    250,79 zł
    273,19 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: do 3 dni

    OPIS Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >55 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 550+250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    488,79 zł
    532,29 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: do 3 dni

    OPIS Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >55 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 550+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    172,19 zł
    187,59 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie.   Składniki: Miód z krzewu Manuka 100%.   Wartość odżywcza w 100 g w 15 g* Wartość energetyczna 1400 kJ / 334,4 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal  >10 mg >1,5 mg *15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna.   Spożywanie: Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.   Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 100+ 500g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    93,39 zł
    101,69 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >10 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 100+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    401,12 zł
    445,69 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >25 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 250+ 1000 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    32,09 zł
    34,99 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >10 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 100+ 50g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    161,69 zł
    176,09 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >40 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 400+ 250g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND w sklepie internetowym biogo.pl

    Powiększ zdjęcie

    90,99 zł
    99,09 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND LTD.]

    Kategoria: Zdrowa żywność i delikatesy > Miody i produkty pszczele > Miody manukaWysyłka: od ręki

    OPIS Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i... Pełen opis produktu 'Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND' »

    OPIS Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND - oryginalne miody z Nowej Zelandii - zawiera MGO - działanie prozdrowotne Miód Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzennie pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów rodzaju Leptospermum scoparium. Są to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy sak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to skrót od Methylgloxal - naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007 roku) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związana z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na świecie. SKŁADNIKImiód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%. Wartość odżywcza produktu w 100g: Wartość energetyczna - 1400 kJ / 334 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,1 g w tym cukry - 82,1 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0,04 g Methylglyoxal - >3 mg SPOSÓB UŻYCIAMiód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka 30+ 250 g MANUKA HEALTH NEW ZELAND

  • Miód Manuka MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH w sklepie internetowym jedzpij.pl

    Powiększ zdjęcie

    200,00 zł
    220,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 550+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 550+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 550+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 550 mg/kg (MGO® 550+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 550+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 550 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 250 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 550+ 250G MANUKA HEALTH

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGOWysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 30+ 500G MANUKA HEALTH Miód Manuka MGO® 30+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego zawartość methylglyoxalu jest na poziomie 30 mg/kg. Miód ten... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 30+ 500G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 30+ 500G MANUKA HEALTH Miód Manuka MGO® 30+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego zawartość methylglyoxalu jest na poziomie 30 mg/kg. Miód ten jest doby na spróbowanie dla osób które jeszcze nie spożywały miodów manuka MGO. W zwyczajnych miodach stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 30+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 30 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 30+ 500G MANUKA HEALTH

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 250+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 250+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 250+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 250+ 250G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 250+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 250+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO® 250+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 250+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 250 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 250 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 250+ 250G MANUKA HEALTH

  • Miód Manuka MGO 550+ 500G MANUKA HEALTH w sklepie internetowym jedzpij.pl

    Powiększ zdjęcie

    395,00 zł
    410,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 550+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 550+ 500G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 550+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 550+ 500G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 550+ 500G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 550+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 550 mg/kg (MGO® 550+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 550+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 550 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 500 g wystarcza na około 1 miesiąc, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 550+ 500G MANUKA HEALTH

  • Miód Manuka MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH - PROMOCJA w sklepie internetowym jedzpij.pl

    Powiększ zdjęcie

    215,00 zł
    260,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH - PROMOCJA' »

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 400+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 400 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry   Opakowanie 500 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 400+ 500G MANUKA HEALTH - PROMOCJA

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 400+ 250G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 250G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 250 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 400+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 400 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 250 g wystarcza na około dwa tygodnie, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 400+ 250G MANUKA HEALTH

  • Miód Manuka MGO 400+ 1KG MANUKA HEALTH w sklepie internetowym jedzpij.pl

    Powiększ zdjęcie

    460,00 zł
    498,00 zł

    [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 400+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 1000G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 1000 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka,... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 400+ 1KG MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 400+ 1000G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 400+ w 1000 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 400+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 400 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 1 kg wystarcza na około dwa miesiące, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 400+ 1KG MANUKA HEALTH

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: MIÓD > Miody Manuka MGO > Miód Manuka MGO 250+Wysyłka: od ręki

    MIÓD MANUKA MGO 250+ 500G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 250+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana... Pełen opis produktu 'Miód Manuka MGO 250+ 500G MANUKA HEALTH' »

    MIÓD MANUKA MGO 250+ 500G MANUKA HEALTH NOWA ZELANDIA     Miód Manuka MGO® 250+ w 500 gramowym słoiku pochodzący z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO® 250+). W zwyczajnych miodach owo stężenie wynosi od 1 do 10 mg/kg. Jak powstaje miód manuka? Oryginalny miód manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii. Krzew manuka można spotkać także w innych rejonach świata ale wystepuje on wtedy w towarzystwie takich krzewów jak: kanuka (Kunzea Ericoides), zielona herbata (Camellia sinensis), tantoon (Leptospermum polygalifolium) czy melaleuca, w związku z czym miody pozyskiwane poza Nową Zelandią są miodami mieszanymi a nie w 100%  miodami manuka. Miody Manuka MGO® produkowane przez firmę Manuka Health New Zealand Ltd.® (MHNZ) są 100% miodem manuka w rozumieniu przepisów jakości handlowej, oryginalności produktu oraz zawartości pyłku z kwiatu manuka w miodzie. Co oznacza symbol MGO®. Miód Manuka spośród innych miodów wyróżnia zawartość istotnych żywieniowo stężeń aktywnego składnika – methylglyoxalu (MGO®). Jego ilość w poszczególnych partiach definiuje certyfikacja MGO®. Metoda ta została opracowana przez prof. Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie przy udziale firmy Manuka Health New Zealand®. Zyskała akceptację innych naukowców, w tym prof. Petera Molana – autora wcześniejszych metod autoryzacji jakości miodów manuka. Certyfikacja MGO® jako jedyna uzyskała również aprobatę NZFSA (Nowozelandzkiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności) jako metoda mierzenia jakości miodu manuka. Właściwości Miodu Manuka: Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu. Certyfikat MGO® 250+ gwarantuje stężenie methylglyoxalu na poziomie co najmniej 250 mg/kg. wpływa korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego dobroczynne działanie dla układu immunologicznego pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry Opakowanie 500 g wystarcza na około 1 miesiąc, przy spożyciu trzech łyżeczek dziennie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką. W czasie leżakowania miodu methylglyoxal wytrąca się w naturalny sposób. Poniższa tabelka określa zawartość methylglyoxalu w mg/kg miodu:
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Miód Manuka MGO 250+ 500G MANUKA HEALTH

  • [MANUKA HEALTH NEW ZELAND]

    Kategoria: SŁODYCZE > Cukierki, LizakiWysyłka: od ręki

    Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+, Propolisem BIO30™ i witaminą C, suplement diety Substancje takie jak: Miód Manuka MGO™ 400+, Propolis BIO30™, witamina C zostały dodane w momencie... Pełen opis produktu 'CUKIERKI Z MIODEM MANUKA MGO 400+ i PROPOLISEM BIO30 20szt' »

    Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+, Propolisem BIO30™ i witaminą C, suplement diety Substancje takie jak: Miód Manuka MGO™ 400+, Propolis BIO30™, witamina C zostały dodane w momencie chłodzenia mieszaniny, aby zachować ich właściwości. Składniki: cukier, syrop glukozowy, Miód Manuka MGO™ 400+ 4,5%, woda, Propolis BIO30™ 2%, naturalny olejek cytrynowy 0,1%, witamina C  (askorbinian wapnia) 0,036% Składniki aktywne w 5 g (1 cukierek) w 50 g 10 (cukierków)* Miód Manuka MGO™ 400+ 225 mg 2250 mg Propolis BIO30™   0,1 g  1 g Olejek cytrynowy 5 mg 50 mg Witamina C  1,8 mg  (2,25% RWS**) 18 mg  (22,5% RWS**)  *zalecana dzienna porcja  produktu. W opakowaniu znajdują się 2 porcje.  **referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej Zalecane spożycie: spożywać do 10 cukierków dziennie. Spożywać powoli, aby jak najdłużej oddziaływać na błony śluzowe jamy ustnej i gardła. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut diety. Pamiętaj o zrównoważonym sposobie żywienia oraz o prowadzeniu zdrowego trybu życia. Masa netto: 100 g (20 cukierków) Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.  Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia  Olejek Cytrynowy Olejek cytrynowy wpływa pozytywnie na gardło oraz układ oddechowy. Witamina C Cukierki są źródłem witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Propolis BIO30™ W cukierkach znajduje się Propolis BIO30™ pochodzący z Nowej Zelandii, będącej krajem o najwyższej czystości ekologicznej, jest szczególnie bogaty we flawonoidy. Ich zawartość utrzymuje się na poziomie 30 mg na 1 g propolisu. Propolis znany jest także z zawartości ponad 250 zidentyfikowanych związków aktywnych biologicznie.   Miód Manuka MGO™ 400+ Znajdujący się w składzie cukierków miód Manuka MGO™ 400+ ma wysoką zawartość methylglyoxalu powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Dla porównania methylglyoxal w innych  miodach nie przekracza 10 mg/kg. Methylglyoxal jest składnikiem, który odpowiada za unikalne właściwości miodów Manuka.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o CUKIERKI Z MIODEM MANUKA MGO 400+ i PROPOLISEM BIO30 20szt


jedzpij.pl

Zdrowa żywność, wody mineralne i lecznicze, soki tłoczone, produkty pszczele, mąki prosto z młyna.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.06.2013
perlo - jedzpij.pl, tłocznia maurer, biowin, polska pasieka, ekamedica, ol'vita, ekogram, natura wita, gospodarstwo pasieczne Łysoń, greece company
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 10
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 0

biogo.pl

Zdrowa żywność
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.12.2015
biomus, dary natury, targroch, herbapol, now foods, yango, tar-groch-fil, natura wita, swanson health products, horeca - surowce (nr w nazwach = nr brygady pak.)
Produkty w ofercie: 17229
Promocje: 1053
Wysyłka do 3 dni: 17172
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0