[BEZGLUTEN]
Kategoria: PKU i BEZ LAKTOZY > PKU > Zupy instant
cytrynowy, aromaty), makaron niskobiałkowy /29%/ (skrobia
kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, woda, sól, substancja
zagęszczająca: E 464, emulgator: mono i diglicerydy kwasów
tłuszczowych,...
Pełen opis produktu 'Pomidorowa z makaronem niskobiałkowka PKU 17g Bezgluten' »
Składniki:
Zupa /71%/ (pomidory suszone 30%, skrobia
ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier, ekstrakty drożdżowe,
utwardzony tłuszcz roślinny, warzywa, przyprawy, regulator
kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty), makaron niskobiałkowy
/29%/ (skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa,
woda, sól, substancja zagęszczająca: E 464, emulgator: mono i
diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: E 575,
barwnik: beta karoten).
Wartość odżywcza produktu: w 100 g / w 17 g (1 porcja) /przed
przyrządzeniem/Wartość energetyczna: 1432 kJ / 338
kcal / 243,4 kJ / 57,5 kcal
- białko: 4,63 g / 0,79 g- węglowodany: 71,8 g / 12,21 g- tłuszcz:
3,64 g / 0,62 g
fenyloalanina: 137,36 mg / 100 g produktufenyloalanina:
23,35 mg / 17 g produktu
Masa netto: 17 g
Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy. Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzania:zawartość torebki wsypać do
kubka i zalać 200 ml wrzącej wody, dokładnie
wymieszać. Waga: 17 g
- BEZ KONSERWANTÓW- BEZ
GOTOWANIA