[Krajowy]
Kategoria: ART. SPOŻYWCZE / PRODUKTY SYPKIE / MIESZANKI CHLEBOWE I MĄKA
Mąka doskonała do placków i naleśników. stosowana do
zagęszczania zup i sosów nadaje wyśmienity smak. Mąkę z
cieciorki stosuje się przede wszystkim do zagęszczania zup
i sosów....
Pełen opis produktu 'Mąka z cieciorki 500g - bezglutenowa' »
Mąka doskonała do placków i naleśników. stosowana do zagęszczania
zup i sosów nadaje wyśmienity smak.Mąkę z cieciorki stosuje się
przede wszystkim do zagęszczania zup i sosów. Można ją także
mieszać z innymi mąkami i z takich mieszanek przygotować makaron
lub upiec chleb.Mąka z cieciorki zawiera łatwo przyswajalne biało,
fosfor, potas, żelazo, błonnik oraz witaminy z grupy B. Dobrze
wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi.Mąka ta nie
zawiera glutenu i może zastępować mąkę pszenną u osób na diecie
bezglutenowej.Ciecierzyca dobrze komponuje się z oliwą, olejem
orzechowym, sezamowym i z awokado, masłem, rozmarynem, tymiankiem,
listkami laurowymi, szałwią, pietruszką, kolendrą, kminem, kurkumą,
gałką muszkatołową, cynamonem, ricottą, parmezanem, boczkiem,
cytryną, limonką, skórką pomarańczową, rukolą, rzeżuchą,
pomidorami, groszkiem, cukinią, oberżyną, ziemniakami, makaronem,
owocami morza oraz rybami o białym mięsie.