[]
Kategoria: Literatura popularnonaukowa>PozostałeWysyłka: do 7 dni
włoskiej wspomnianej na początku – na miarę wykwintnej
restauracji. Jak przygotować apetyczny i oryginalny sos do
spaghetti, co należy wiedzieć, gdy pieczemy kurczaka, jak
wyfiletować rybę, jak...
Pełen opis produktu 'ILUSTROWANA SZKOŁA GOTOWANIA KUCHNIA WŁOSKA KROK PO KROKU TW' »
Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej
polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze
podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine
con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się
pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone
filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a
co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach. Pragniemy podzielić
się z Wami wspaniałą informacją: te smakołyki są w zasięgu ręki. Co
więcej, mogą być przygotowane przez Was samych!Oddajemy bowiem do
Waszych rąk jedyną w swoim rodzaju Szkołę Gotowania, prawdziwy
skarbiec wiedzy kulinarnej w jednym tomie, z którego poznacie
podstawowe i najważniejsze sekrety i techniki przyrządzania potraw
– nie tylko tych z kuchni włoskiej wspomnianej na początku – na
miarę wykwintnej restauracji. Jak przygotować apetyczny i
oryginalny sos do spaghetti, co należy wiedzieć, gdy pieczemy
kurczaka, jak wyfiletować rybę, jak radzić sobie z owocami morza,
czy w końcu jak zaskoczyć gości podając smakowite tiramis?? Te i
inne problemy sztuki kulinarnej rozwiąże Wam właśnie nasza Szkoła.
Ta książka jest po prostu piękna i … apetyczna. Każda technika
przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i
zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które
pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w
każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso,
ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych
specjałów. Dodatkowo każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne
wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.