[Arystoteles]
Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki
Podróż kulinarna z Małgorzatą Puzio w świat kuchni
włoskiej. Przepisy zamieszczone w publikacji: bruschetta,
cannelloni nadziewane mielonym mięsem, cannelloni z sosem
beszamelowym, cannoli
Pełen opis produktu 'Kuchnia włoska. Podróże kulinarne z Małgosią Puzio' »
Podróż kulinarna z Małgorzatą Puzio w świat kuchni włoskiej.
Przepisy zamieszczone w publikacji: bruschetta, cannelloni
nadziewane mielonym mięsem, cannelloni z sosem beszamelowym,
cannoli, caponata, caprese, carpaccio z cielęciny, carpaccio z
łososia, conchiglioni, focaccia, gnocchi z sosem pomidorowym,
granita, grissini, groszek po florencku, kanapka z mozzarellą,
klasyczna sałatka nicejska, krupnik po trydencku, lasagne
bolognese, lasagne napoli, mozzarella di bufala z rukolą w duecie,
mule w białym winie, Pandoro, panettone, panna cotta, penne
arabista, penne carbonara, pianina, pizza bianca, pizza Lazio,
pizza Margherita, pizza marinara, pizza neapolitańska, pizza
sycylijska, placek z Ligurii, polenta, prosciutto e melone,
przystawka z mozzarellą i awokado, przystawka z mozzarellą i szynką
parmeńską, przystawka z mozzarellą i truskawkami, ravioli z serem
risotta, risotto z porem, risotto z szafranem, saltimboca à la
romana z łososiem, sałatka z tuńczykiem, spaghetti aglio olio,
spaghetti bolognes, spaghetti carbonara, spremuta, tiramisu,
tortellini grzybowe, tortellini serowe, zabagnione, zielone pesto
bazyliowe, zupa minestrone, zupa toscana, zupa z białą fasolą, zupa
z ciecierzycy, zupa z grzybami i z olejem z dyni, zupa z kapusty
włoskiej i zupa z orzechami i ze szczypiorkiem.