[RM]
Kategoria: Medycyna>Dietetyka, żywienie>Dietetyka ogólnaWysyłka: do 3 dni
poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to
zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera
niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne
objawy...
Pełen opis produktu 'Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa' »
Warszawa 2014, wydanie 2, format 165 x 240, objętość 232 str.,
oprawa miękka Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba
zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe
przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy
wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa
chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań
zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych
przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej
codziennej diety.Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne
pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by
kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była
urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym,
jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji
pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej
główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w
których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i
gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki,
dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i
dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie,
słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe
wypieki - herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty - na
Wielkanoc oraz Boże Narodzenie.W książce znajdziesz:200 przepisów
na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu.Informacje na temat
żywienia dzieci i niemowląt.Rady, jak postępować na co dzień oraz
listę produktów, których należy unikać.Analizę składu i
kaloryczność każdego proponowanego dania....