[Read Me]
Kategoria: KulinariaWysyłka: od ręki
typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich,
którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.[Notka o Autorce – Polska
kuchnia dla diabetyków]Dorota Drozd, pielęgniarka
diabetologiczna,...
Pełen opis produktu 'Kuchnia polska dla diabetyków' »
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale
tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy
chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta
książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od
wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by
jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne,
urozmaicone i doskonale podane.W książce znajdziesz:• przepisy na
śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i
kolacje,• przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty,
wypieki, soki i koktajle,• propozycje dań prostych, łatwych do
zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,•
wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki
węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność, • porady
dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,•
wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.Książka
adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu
2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy
dbają o zdrowie i sylwetkę.[Notka o Autorce – Polska kuchnia dla
diabetyków]Dorota Drozd, pielęgniarka diabetologiczna, ma
piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami
chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego Towarzystwa
Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz
Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND) stale
doskonali i rozwija swoje umiejętności zarówno w kraju, jak i za
granicą, m.in. co roku bierze udział w konferencjach naukowych
organizowanych przez FEND .