[rm]
Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: od ręki
2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy
dbają o zdrowie i sylwetkę.[Notka o Autorce – Polska
kuchnia dla diabetyków]Dorota Drozd, pielęgniarka
diabetologiczna,...
Pełen opis produktu 'Kuchnia polska dla diabetyków' »
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale
tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy
chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta
książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od
wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by
jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne,
urozmaicone i doskonale podane.W książce znajdziesz:•przepisy na
śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i
kolacje,•przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty,
wypieki, soki i koktajle,•propozycje dań prostych, łatwych do
zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na
przyjęcia,•wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny,
wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
•porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu
2,•wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność
potrawy.Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na
cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla
wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.[Notka o Autorce –
Polska kuchnia dla diabetyków]Dorota Drozd, pielęgniarka
diabetologiczna, ma piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy
z pacjentami chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego
Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w
Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek
Diabetologicznych (FEND) stale doskonali i rozwija swoje
umiejętności zarówno w kraju, jak i za granicą, m.in. co roku
bierze udział w konferencjach naukowych organizowanych przez FEND
....