[Arystoteles]
Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki
Podróż kulinarna z Małgorzatą Puzio w świat
kuchni żydowskiej. Przepisy zamieszczone w publikacji:
bajgle, chała purimowa, ciasto z marchwi, cymes z
marchwi...
Pełen opis produktu 'Kuchnia żydowska. Podróże kulinarne z Małgosią Puzio' »
Podróż kulinarna z Małgorzatą Puzio w świat kuchni żydowskiej.
Przepisy zamieszczone w publikacji: bajgle, chała purimowa, ciasto
z marchwi, cymes z marchwi i rodzynek, cymes z wołowiną, czulent z
gęsiną, czulent z kurczakiem, czulent z wołowiną, farelki,
faszerowany karp, forszmak ze śledzia, gałki z kury w galarecie,
gęsi pipek, holiszkes, jabłka w cieście, kaczka Rotshilda z
wiśniami, kapuśniak z rodzynkami, karp po żydowsku, kluski smażone,
kotlety rybne, krem z kukurydzy, kreplach, krupnik z grochem i
soczewicą, kugiel ziemniaczany z sosem, kulki mięsne, kulki rybne,
kurczak Ezechiela, kurczak z suszonymi owocami, lateks, letnia zupa
z zieleniny, mandelen, mefarka, mostek cielęcy, nadziewana gęsia
szyjka, nadziewane jaja, paschalne serowe kulki, pasta z pieczarek,
pasta z wątróbek kurzych, pesachowy charoset z jabłek, pieczona gęś
z brzoskwinią, polewka na wołowinie z kaszą, pręga z kwaszoną
kapustą, rosół wołowy, rosół z pulpetami, ryba słodko-kwaśna, ryba
w sosie cytrynowym, sałatka z awokado i kurczaka, sałatka z bobu i
kaparów, sałatka z jajek na twardo i cebuli, sałatka z ogórków, ser
marynowany, sernik, serowa maca, słodko-kwaśna wołowina, śledź
siekany, zapiekanka z plackami i zupa serowa z mandelen.