[Książka - DRUK]
Kategoria: Książki > Poradniki
powyżej przytoczonych faktów przez dekady było opisywanych w
publikacjach naukowych i książkach, ale
propagatorzy koncepcji „Dieta–serce nigdy ich nie podawali do
wiadomości opinii ...
Pełen opis produktu 'Cholesterol Naukowe Kłamstwo książka' »
Książka ta została napisana po to, by przekazać czytelnikowi i jego
lekarzowi wiele faktów dotyczących cholesterolu i choroby
wieńcowej.Są to fakty, których być może nawet Twój lekarz nie zna,
ponieważ wielu naukowców, organizacji rządowych odpowiedzialnych za
opiekę zdrowotną i reprezentantów firm farmaceutycznych nie
dopuściło do ich szerszej publikacji.Książka ta zawiera
naprawdę szokujące informacje, ukrywane przed środowiskiem
medycznym. Lekarz, który nie zna wszystkich faktów dotyczących
cholesterolu błądzi i co najgorsze, zupełnie niechcący : wyrządza
krzywdę pacjentowi.Poznanie UKRYTYCH przed lekarzami faktów jest
konieczne do podejmowania właściwego postępowania terapeutycznego.
Dr. Uffe Ravnskov te fakty opisał uzasadniając je w sposób
niezwykle solidny.Przeciętny człowiek, niemający wykształcenia
medycznego, natomiast doszczętnie zmanipulowany czy wręcz ogłupiony
tym, co słyszy na temat cholesterolu nie wie na przykład, że
:
Cholesterol nie jest śmiercionośną trucizną, ale substancją
niezbędną dla wszystkich komórek organizmu ssaków?
Sztuczne obniżanie poziomu cholesterolu jest bardzo groźne dla
Zdrowia człowieka?
Zbyt niski poziom cholesterolu jest bardziej groźny niż zbyt
wysoki?
Taka sama ilość osób umiera na zawał mając NISKI poziom
cholesterolu jak i osób z wysokim poziomem?
Produkcja cholesterolu przez Twój organizm wzrasta, kiedy
spożywasz go mało, zmniejsza się, kiedy spożywasz go więcej?
Propagowana dieta o niskiej zawartości tłuszczu zwierzęcego
(nasyconego) i cholesterolu nie może obniżyć poziomu cholesterolu
więcej niż zaledwie o kilka procent?
Wiele środków farmakologicznych obniżających poziom
cholesterolu jest niebezpiecznych dla Zdrowia i może przyspieszyć
zgon?
Nowe lekarstwa obniżające cholesterol, nazwane „statynami,
obniżają śmiertelność spowodowaną chorobami serca, jednak nie
dlatego, że obniżają cholesterol, równocześnie statyny – niestety –
stymulują również powstawanie komórek rakowych?
Człowiek może stać się agresywny lub mogą się pojawić u niego
tendencje samobójcze, jeśli jego poziom cholesterolu zostanie
nadmiernie obniżony?
Zbyt duży udział w diecie wielonienasyconych kwasów
tłuszczowych (pochodzących z roślin) może wywołać miażdżycę?
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które jakoby miały
zapobiegać chorobom serca, wywołują infekcje i raka u
szczurów?
Jeśli spożywa się zbyt dużo tłuszczów roślinnych, organizm
starzeje się przedwcześnie, czego objawem zewnętrznym jest
pomarszczona skóra, a wewnątrz ciała podobne niekorzystne zmiany w
narządach wewnętrznych?
Ludzie z niskim poziomem cholesterolu mają podobną ilość
blaszek miażdżycowych w naczyniach krwionośnych co ci, którzy mają
wysoki poziom cholesterolu?
Ponad trzydzieści badań naukowych przeprowadzonych na ponad
150000 osób wykazało, że osoby, które miały zawał serca, nie
spożywały więcej tłuszczów nasyconych ani mniej wielonienasyconych
kwasów tłuszczowych niżinni ludzie?
Starsze kobiety, które mają wysoki poziom cholesterolu żyją
dłużej niż kobiety z niskim poziomem cholesterolu?
Wiele z powyżej przytoczonych faktów przez dekady było
opisywanych w publikacjach naukowych i książkach, ale propagatorzy
koncepcji „Dieta–serce nigdy ich nie podawali do wiadomości opinii
publicznej?