[Asia Home Gourmet]
Kategoria: Kuchnia Indyjska > Pasta Curry
, konserwantów ani sztucznych barwników. Sposób przygotowania (4
porcje) Potrzebne składniki: -1 opakowanie mieszanki przypraw do
kormy -450g. piersi z kurczaka, pokrojonej w ok. 2cm.
kawałki -1...
Pełen opis produktu 'Mieszanka przypraw w paście do Kormy' »
Korma to dość łagodne danie, pochodzące z południowych Indii. Smak
potrawy często wzbogacany jest orzechami nerkowca, migdałami lub
innymi orzechami oraz mlekiem kokosowym.
Skład: olej sojowy, kolendra, czosnek, imbir, sól, cebula, przecier
pomidorowy, czerwona papryka chilli, kurkuma, pieprz czarny, anyż
gwiazdkowy, kmin rzymski, przyprawy i zioła, tamaryndowiec.
Nie zawiera glutaminianu sodu, konserwantów ani sztucznych
barwników.
Sposób przygotowania (4 porcje)
Potrzebne składniki:
-1 opakowanie mieszanki przypraw do kormy
-450g. piersi z kurczaka, pokrojonej w ok. 2cm. kawałki
-1 łyżka oleju roślinnego
-1 duża cebula, posiekana
-220ml. wody
-2 łyżki tłustej śmietany lub kremu kokosowego lub jogurtu
-2 łyżki płatków migdałowych lub pokruszonych orzechów nerkowca
1. Na nieprzywieralnej patelni podgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i mieszankę przypraw do kormy i podsmażaj, mieszając,
przez 2 minuty.
2. Dodaj kurczaka, smaż, mieszając, przez 3 minuty. Dodaj wodę,
doprowadź do wrzenia.3. Zmniejsz ogień, przykryj i duś przez 15
minut (lub do czasu kiedy mięso będzie miękkie) od czasu do czasu
mieszając. Zdejmij z ognia i dodaj śmietankę lub jogurt tak, aby
się nie zważyła. Udekoruj migdałami/orzechami nerkowca. Podawaj
gorące.
Zamiast kurczaka można użyć innego mięsa, ryb, owoców morza lub
warzyw, dostosowując czas gotowania do użytych składników.Waga
netto: 50g
Wyprodukowano w Tajlandii.