[LUND]
Kategoria: AGD
do smażenia, stojak na pokrywę, stojak na chleb, patelnia z
powłoką, aluminiowy parowar, 4 metalowe patyczki do szaszłyków
Wymiary kombiwaru z pierścieniem: 44,5 x 33,5 x 41cm
(długość x szerokość...
Pełen opis produktu 'KOMBIWAR HALOGENOWY 17L, CZARNY, 9 AKCESORIÓW' »
Dane techniczne:
Moc: 1400W, 220-240V 50/60HZ
Od 3 do 5 razy szybsze pieczenie w porównaniu z tradycyjnymi
piekarnikami
Pojemność: 12 l, z zamontowanym pierścieniem: 17 l (12l + 5l)
Beztłuszczowe gotowanie
Równomierne pieczenie dzięki obiegowi powietrza (termoobieg)
Intuicyjna regulacja temperatury (65-250C) i czasu pracy (0-60
min)
Odporna na wysokie temperatury misa z hartowanego szkła z
możliwością autoczyszczenia
Niskie zużycie energii elektrycznej
Wygodny uchwyt do przenoszenia, który pełni również funkcję
włącznika
Akcesoria: dolny ruszt, górny ruszt, szczypce, pierścień ze stali
nierdzewnej z siatką do smażenia, stojak na pokrywę, stojak na
chleb, patelnia z powłoką, aluminiowy parowar, 4 metalowe patyczki
do szaszłyków
Wymiary kombiwaru z pierścieniem: 44,5 x 33,5 x 41cm (długość x
szerokość x wysokość)
Urządzenie wielofunkcyjne, które piecze, grilluje, opieka, gotuje,
gotuje na parze, odmraża i podgrzewa. Dzięki zastosowaniu halogenów
piecze o kilka razy szybciej w porównaniu do tradycyjnego
piekarnika. W odróżnieniu od innych, dostępnych na rynku kombiwarów
halogenowych posiada również pierścień ze stali nierdzewnej z
siatką do smażenia tuż pod źródłem ciepła – lampy halogenowej.
Polecane temperatury i czas gotowania:
Kurczak - 30-40min, 180-200 stopni C
Ryba - 15-20min, 130-150 stopni C
Wieprzowina - 15-20min, 180-200 stopni C
Ciasto - 10-12min, 140-160 stopni C
Homar - 12-15min, 140-160 stopni C
Krewetki - 10-12min, 150-180 stopni C
Krab - 10-13min, 140-160 stopni C
Kiełbasa - 10-13min, 120-150 stopni C
Orzechy - 10-15min, 140-160 stopni C
Ziemniaki - 30-40min, 180-200 stopni C
Grzanki, pieczony chleb - 8-10min, 120-140 stopni C
Akcesoria:
Dolny i górny ruszt umożliwia ułożenie 2 warstw jedzenia
Szczypce ułatwią wyciąganie gotowych, gorących potraw
Pierścień ze stali nierdzewnej umożliwia powiększenie litrażu
piekarnika z 12 do 17 litrów
Siatka umieszczona na pierścieniu umożliwia smażenie pod wpływem
wysokiej
temperatury. Idealna np. do frytek, mięsa itd.
Stojak na pokrywę umożliwia bezpieczne odłożenie nagrzanej
pokrywy
Stojak na chleb jest niezbędny do przygotowaniu chrupiących
grzanek
Patelnia z nieprzywierającą powłoką sprawdzi się przy przygotowaniu
smażonych potraw
Aluminiowa taca umożliwi przygotowanie potraw na parze. Zaleca się
zawinięcie
produktów np. w aluminium spożywcze
Patyczki do szaszłyków i mięs do grillowania
**
Zdjęcia poglądowe.