[]
Kategoria: Literatura popularnonaukowa>PozostałeWysyłka: do 7 dni
siku kuu z Kenii i ognistego cooch behar z Indii, by wymienić tylko
kilka z nich. Przewodnik „Koktajle świata”
zawiera ponad 200 łatwych do wykonania przepisów i prezentuje
czytelnikom...
Pełen opis produktu 'KOKTAJLE ŚWIATA' »
Koktajl to bez wątpienia zjawisko o charakterze międzynarodowym. Od
Singapuru po Hawanę, Wenecję, Moskwę, koktajl jest popularny
wszędzie tam, gdzie ludzie cieszą się swoim towarzystwem, spędzają
razem czas i doskonale się bawią. Na całym świecie zróżnicowanie
kultur, mieszanka smaków i lokalnych produktów doprowadziły do
powstania szerokiej gamy wyjątkowych napojów, z których każdy jest
charakterystyczny dla miejsca, w którym został opracowany. Jest
wśród nich miejsce i dla eleganckiego manhattanu z USA, owocowego
szaleństwa el diablo z Ameryki Południowej, stylowego bellini z
Włoch, pełnego energii siku kuu z Kenii i ognistego cooch behar z
Indii, by wymienić tylko kilka z nich.Przewodnik „Koktajle świata”
zawiera ponad 200 łatwych do wykonania przepisów i prezentuje
czytelnikom najlepsze koktajle z całego globu. Napoje zostały
podzielone według ich miejsca pochodzenia, a więc geograficznie –
Ameryka Północna, Ameryka Łacińska i Karaiby, Europa, Afryka, Azja,
Australia i Oceania – wśród przepisów każdy znajdzie zarówno
wypróbowane, doskonale znane i klasyczne drinki, takie jak cuba
libre i martini, jak i bardziej egzotyczne, oryginalne
koktajle.Dzięki pomocnym wskazówkom dotyczącym właściwego łączenia
składników, doboru sprzętu, sposobów ozdabiania i serwowania
drinków, dla wszystkich miłośników koktajli ten przewodnik to
nieocenione źródło praktycznych informacji i twórczych inspiracji
do zorganizowania naprawdę doskonałych przyjęć i imprez.David Biggs
urodził się i wychował się na farmie owiec, w suchym regionie Karoo
w Południowej Afryce. Jak sam twierdzi, to właśnie z powodu
wiecznej suszy towarzyszącej mu od najmłodszych lat, wykazuje tak
wielkie zainteresowanie wszelkiego rodzaju napojami. David jest
znakomitym pisarzem i dziennikarzem specjalizującym się w tematyce
win, alkoholi i koktajli. Regularnie wygłasza odczyty dotyczące
degustacji win, jest również autorem przewodników Legendary
Coctails, Classic Coctails, Sharp Shooters, Coctails and After
Dinner Drinks i Mocktails – wszystkie ukazały się nakładem
wydawnictwa New Holland.