[Alpina]
Kategoria: WyposażenieWysyłka: od ręki
(nie dołączone) · Cyfrowy zakres temperatur: od 0°C do 120°C / od
32°F do 248°F · Wstępnie zaprogramowane ustawienia dla mięsa i
stopnia przyrządzenia · 2 wymienne sondy: widełki i
trzpień ·...
Pełen opis produktu 'Alpina - termometr kuchenny elektroniczny wymienne końcówki' »
Jeśli lubisz pracować w kuchni i przygotowywać smaczne potrawy,
przyda Ci się termometr kuchenny. Temperatura jedzenia mówi wiele o
tym, jak dobrze jest ono przyrządzone, podobnie jak temperatura
mięsa. Dzięki termometrowi kuchennemu można sprawdzić to bez
konieczności krojenia, a także w porę upewnić się, że mięso nie
jest rozgotowane. W ten sposób można cieszyć się najsmaczniejszym i
najbardziej delikatnym rezultatem.
Termometr ten wkłada się do mięsa podczas gotowania i mierzy
temperaturę w jego wnętrzu. Dlatego termometr kuchenny jest również
znany jako termometr rdzeniowy lub termometr do mięsa. Termometru
rdzeniowego używa się głównie do większych kawałków mięsa, takich
jak cały kurczak, indyk, wołowina lub pieczeń. Przydaje się również
podczas grillowania.Termometr cyfrowy ma szeroki zakres temperatur
od 0 do 120 stopni Celsjusza. Istnieje również możliwość mierzenia
stopni w zakresie od 32 do 248 stopni Fahrenheita. Zaletą cyfrowego
termometru kuchennego jest to, że dokładnie wyświetla
temperaturę.Ten cyfrowy termometr do mięsa ma różne zaprogramowane
ustawienia, dzięki czemu można łatwo sprawdzić, czy osiągnięto
właściwą temperaturę w zależności od rodzaju mięsa i metody
gotowania.
Można w nim przyrządzać wołowinę, cielęcinę, jagnięcinę,
wieprzowinę, kurczaka i indyka. Rodzaj mięsa wybiera się za pomocą
przycisku "MEAT" (MIĘSO). Następnie, za pomocą przycisku "TASTE",
można wybrać stopień gotowania spośród 4 poziomów: mocno krwisty,
średnio krwisty, średni, dobrze wysmażony.Termometr uwzględnia
również fakt, że na przykład kurczaka i indyka należy jeść tylko
dobrze przyrządzone, dlatego wyświetla tylko poziom "dobrze
przyrządzone".Po ustawieniu preferencji należy włożyć termometr do
mięsa. Aby uzyskać dobry odczyt, należy włożyć sondę do połowy w
najgrubszą część mięsa. Sondę należy trzymać z dala od kości i
tłustych części ciała. Gdy termometr zmierzy minimalną temperaturę
w żądanym zakresie, rozlegnie się alarm.Wartość można odczytać na
podświetlonym ekranie. Mała lampka LED świeci na mięso, dzięki
czemu nawet przy słabym oświetleniu można łatwo sprawdzić, czy
mięso jest gotowe. Jest to szczególnie przydatne podczas
wieczornego grillowania.
Cyfrowy termometr kuchenny jest wyposażony w 2 nasadki: szpilkę i
widelec. Są one wykonane ze stali nierdzewnej, materiału
doskonałego do kuchni. Stal nierdzewna jest długowieczna, odporna
na bakterie i korozję.
Specyfikacja:
· Baterie: 2x AAA (nie dołączone)
· Cyfrowy zakres temperatur: od 0°C do 120°C / od 32°F do
248°F
· Wstępnie zaprogramowane ustawienia dla mięsa i stopnia
przyrządzenia
· 2 wymienne sondy: widełki i trzpień
· Oświetlenie LED