[Diet - Food]
Kategoria: Zdrowa żywność > Nasiona na kiełkiWysyłka: do 7 dni
SOJA - ekologiczne nasiona na kiełki Zawierają dużo
żelaza, wapnia, magnezu oraz składników mineralnych. Są źródłem
witamin C, B1, B2, B6, A, PP. Są antyutleniaczem, dodają energii i
apetytu
Pełen opis produktu 'Nasiona na kiełki - soja 160g' »
SOJA - ekologiczne nasiona na kiełki
Zawierają dużo żelaza, wapnia, magnezu oraz składników mineralnych.
Są źródłem witamin C, B1, B2, B6, A, PP. Są antyutleniaczem, dodają
energii i apetytu. Działają uspokajająco na układ nerwowy.
Kiełki są najbardziej życiodajnym pożywieniem na świecie, ponieważ
spożywa się je wtedy, kiedy roślina jest tak żywotna jak nigdy
później. Spożywając je regularnie możemy doświadczyć owej
żywotności i przepływu energii. Od tysięcy lat stanowią element
zdrowej diety. Kiełki zawierają skoncentrowane ilości witamin,
związków mineralnych, białka, enzymów oraz wielu innych cennych
substancji. Wszystkie składniki są łatwo przyswajalne przez
organizm. Bezsprzecznie kiełki są doskonałym elementem zdrowej
diety.
SPOSÓB UŻYCIA:
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:
Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem
chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i
podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy
uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy
w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku
kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach. Przy
nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z
łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a
nasiona drobne używamy w całości.