[PRYMAT]
Kategoria: PrzyprawyWysyłka: od ręki
Przyprawa do kebabu i gyrosa Pośród najpopularniejszych
potraw tureckich, szczególną popularność poza granicami samej
Turcji zyskał sobie kebab – baranina grillowana z
pomidorami i...
Pełen opis produktu 'Przyprawa do kebabu i gyrosa 30g PRYMAT' »
Przyprawa do kebabu i gyrosa
Pośród najpopularniejszych potraw tureckich, szczególną
popularność poza granicami samej Turcji zyskał sobie kebab –
baranina grillowana z pomidorami i papryka. Odpowiada on greckiemu
gyros. Na pionowym rożnie, nad otwartym ogniem grilluje się sztuki
baraniego mięsa. Następnie ścina zewnętrzną, opieczoną warstwę
mięsa i serwuje.
Przyprawa kebab-gyros Prymat to kompozycja uwydatniająca walory
smakowe i zapachowe dań kuchni tureckiej. Do sporządzania potrawy
kebab lub gyros stosuje się mięso wołowe, jagnięcinę, baraninę bądź
drób. W skład mieszanki wchodzą: papryka słodka, gorczyca,
kolendra, majeranek, jałowiec, rozmaryn, pieprz czarny, chili,
ziele angielskie, gałka muszkatołowa, sól, warzywa suszone:
czosnek, marchew, cebula, substancja wzmacniająca smak i zapach
oraz cukier.
Przyprawa do kurczaka klasyczna
Dania z mięsem kurczaka należą do najpopularniejszych dań w
Polsce. Amatorów dobrze przyrządzonego mięsa drobiowego znaleźć
można praktycznie w każdym polskim domu. Kurczak obecny jest na
naszych codziennych stołach od wielu stuleci. Różnorodność
przyrządzanych potraw z kurczaka jest ogromna.
Mięso drobiowe cenione jest jako źródło białka pochodzenia
zwierzęcego o dużej wartości odżywczej. Niewątpliwe walory
dietetyczne i smakowe mięsa drobiowego zdecydowały, że jest ono
cennym produktem w codziennej diecie nowoczesnych społeczeństw.
Przyprawa do kurczaka Prymat nadaje potrawom wyśmienity smak i
aromat. Znakomicie przyprawia zwłaszcza kurczaka z rożna i grilla,
ponieważ delikatny drób jest wręcz stworzony do grillowania. W
skład mieszanki Prymatu wchodzą: sól, imbir, curry, majeranek,
cukier, pieprz czarny wzmacniacz smaku, papryka słodka, papryka
ostra, czosnek, , kolendra, kminek, goździk, ziele angielskie.
Przyprawa do kurczaka pikantna (25g)
Dania z mięsem kurczaka należą do najpopularniejszych dań w
Polsce. Amatorów dobrze przyrządzonego mięsa drobiowego znaleźć
można praktycznie w każdym polskim domu. Kurczak obecny jest na
naszych codziennych stołach od wielu stuleci. Różnorodność potraw z
kurczaka jest ogromna.
Mięso drobiowe cenione jest jako źródło białka pochodzenia
zwierzęcego o dużej wartości odżywczej. Niewątpliwe walory
dietetyczne i smakowe mięsa drobiowego zdecydowały, że jest ono
cennym produktem w codziennej diecie.
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat to znakomita kompozycja ziół
i przypraw, nadaje potrawom z kurczaka charakterystyczny pikantny
smak i wyśmienity aromat. W jej skład wchodzą sól, papryka słodka,
chili, gorczyca biała, imbir, majeranek, rozmaryn, czosnek oraz
olej roślinny.
Przyprawa do kurczaka ziołowa
Dania z mięsem kurczaka należą do najpopularniejszych dań w
Polsce. Amatorów dobrze przyrządzonego mięsa drobiowego znaleźć
można praktycznie w każdym polskim domu. Kurczak obecny jest na
naszych codziennych stołach od wielu stuleci. Różnorodność
przyrządzanych potraw z kurczaka jest ogromna.
Mięso drobiowe cenione jest jako źródło białka pochodzenia
zwierzęcego o dużej wartości odżywczej. Niewątpliwe walory
dietetyczne i smakowe mięsa drobiowego zdecydowały, że jest ono
cennym produktem w codziennej diecie nowoczesnych społeczeństw.
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat to znakomita kompozycja ziół i
przypraw, nadaje potrawom z kurczaka wyśmienity ziołowy smak i
aromat. W jej skład wchodzą: sól, oregano, rozmaryn, tymianek,
majeranek, bazylia, cząber, gorczyca biała, imbir, pieprz
czarny, kminek oraz czosnek i cebula.
Przyprawa do ziemniaków (25g)
Ziemniaki to najpopularniejsze warzywo w Polsce. Ziemniak,
kartofel, gwarowo „grula” bądź „pyra” to gatunek z rodziny
psiankowatych, powszechnie uprawiany nie tylko w Polsce, ale
również i na świecie, głównie w klimacie umiarkowanym, rzadziej w
ciepłym.
Do Polski przywiózł je prawdopodobnie z wiedeńskiej wyprawy (1683
roku) Jan III Sobieski dla „najdroższej sercu Marysieńki”.
Początkowo ziemniak uprawiany był jako roślina ozdobna lub
ciekawostka botaniczna. Dziś jest podstawowym źródłem skrobi,
wykorzystywany powszechnie nie tylko w kuchni ale także w przemyśle
(zwłaszcza w produkcji alkoholu oraz krochmalu) i hodowli
zwierząt.
Dla wzbogacenia walorów smakowych ziemniaków Prymat przygotował
specjalną kompozycję oryginalnych ziół, przypraw i suszonych
warzyw, która nadaje przygotowywanym z nich potrawom osobliwy smak
i aromat. W skład mieszanki wchodzą najwyższej jakości składniki:
sól, kolendra, czosnek, kminek, papryka słodka, koper, cząber,
majeranek, papryka ostra, pieprz czarny oraz koncentrat czosnku.