[Perlo - jedzpij.pl]
Kategoria: KASZAWysyłka: od ręki
KASZA JAGLANA 1kg Kasza jaglana powstaje z prosa,
należy do najstarszych i najzdrowszych kasz. Posiada łatwo
przyswajane białka, ma najwyższą zawartość witamin z grupy B: B1,
B2, B6,...
Pełen opis produktu 'KASZA JAGLANA 1kg' »
KASZA JAGLANA 1kg Kasza jaglana powstaje z prosa, należy do
najstarszych i najzdrowszych kasz. Posiada łatwo przyswajane
białka, ma najwyższą zawartość witamin z grupy B: B1, B2, B6,
żelaza i miedzi. Kasza jaglana nie zawiera glutenu, nie uczula i
jest lekko strawna. Zmniejsza stany zapalne błony śluzowej, ma
właściwości antywirusowe, jest wspaniałym lekarstwem na katar.
pozytywnie wpływa na wygląd skóry, włosów i paznokci, reguluje
poziom cholesterolu we krwi, korzystnie wpływa na pamięć i
koncentrację. Posiada szerokie zastosowanie w kuchni zarówno dla
dań jaki deserów. Wspaniale komponuje się z warzywami oraz
przyprawami, często uęywana w kuchni wegańskiej.
Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1,
(tiaminy), B2 (ryboflawiny) i B6 (pirydoksyny) oraz żelaza i
miedzi
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kasza-jaglana-wlasciwosci-lecznicze-wartosci-odzywcze_41234.htm
Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1,
(tiaminy), B2 (ryboflawiny) i B6 (pirydoksyny) oraz żelaza i
miedzi
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kasza-jaglana-wlasciwosci-lecznicze-wartosci-odzywcze_41234.html
Skład: 100% kasza jaglana niemodyfikowana genetycznie, bez
konserwantów. Kraj pochodzenia
Polska Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna 350 kcal Tłuszcz 2,2g w tym kwasy tłuszczowe
nasycone 0,2g Węglowodany 70,3g w tym cukry 0,3g Białko 10,8g Sól
0,01g Witaminy i składniki mineralne w 100g Tiamina (witamina B1)
0,73mg Ryboflawina (witamina B2) 0,38mg Witamina B6 0,75mg Magnez
100mg Fosfor 240mg Cynk 3,4mg Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Informacja o alergenach W
naszym sklepie paczkujemy takie produkty jak orzechy, mąki, sezam.
Produkt może zawierać śladowe ilości wymienionych alergenów.