[MEYBONA (czekolady)]
Kategoria: Słodycze BIO, przekąski BIO > Czekolady BIO
SKŁADNIKI cukier trzcinowy nierafinowany*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO
pełne w proszku* (22 %), miazga kakaowa*, granulki jabłkowe* (4 %)
(koncentrat przecieru jabłkowego*, przeciwutleniacz: kwas
askorbinowy),...
Pełen opis produktu 'CZEKOLADA MLECZNA "PIECZONE JABŁKO" BIO 100 g - MEYBONA (PRODUKT SEZONOWY)' »
SKŁADNIKI
cukier trzcinowy nierafinowany*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w
proszku* (22 %), miazga kakaowa*, granulki jabłkowe* (4 %)
(koncentrat przecieru jabłkowego*, przeciwutleniacz: kwas
askorbinowy), karmelizowane MIGDAŁY krojone* (3 %) (MIGDAŁY*,
cukier trzcinowy*), prażone MIGDAŁY krojone* (3 %), mieszanka
przypraw do piernika* (1,2 %) (cynamon*, gałka muszkatołowa*,
goździki*, kardamon*, ziele angielskie*, buzdyganek*, imbir*),
wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa
kakaowa min. 35 %, masa mleczna min. 26 %.
OPIS
Czekolada mleczna z karmelizowanymi migdałami (3 %), prażonymi
migdałami (3 %), granulkami jabłka (4 %) i przyprawą do piernika
(1,2 %).
Charakterystyczny smak i aromat przypadnie do gustu każdemu
miłośnikowi czekolady.
Idealna na spotkania ze znajomymi. Sprawdzi się także wieczorem,
kiedy chcemy się wyciszyć i spędzić miło czas.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2354 kJ/567 kcal
Tłuszcz: 38 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
Węglowodany: 48 g
w tym cukry: 47 g
Białko: 8,4 g
Sól: 0,21 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA) i ORZECHY
LASKOWE.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić
przed ciepłem.