[Haldiram]
Kategoria: Dania gotowe
panir 18%, śmietanka, olej bawełniany, cebula, papryka,
świeży imbir i czosnek, orzechy nerkowca 3%, zielone
i sproszkowane chili, sól, cukier, czarny pieprz,
goździki, liście...
Pełen opis produktu 'Kadhai paneer - ser, pomidory, cebula i papryka [280 g]' »
Jeszcze jedno danie, którego podstawą jest już znany nam
indyjski ser panir. Tym razem proponujemy spróbować go w kompozycji
ze średnio ostrym sosem pomidorowym.
Skład: puree pomidorowe 40%, ser panir 18%, śmietanka, olej
bawełniany, cebula, papryka, świeży imbir i czosnek, orzechy
nerkowca 3%, zielone i sproszkowane chili, sól, cukier, czarny
pieprz, goździki, liście laurowe, kardamon w proszku, cynamon,
suszone liście kozieradki.
Zawartość torebki przełożyć do naczynia stosownego dla kuchenki
mikrofalowej, podgrzewać przy maksymalnej mocy przez 1 do 2 minut,
albo w zamkniętej torebce podgrzewać we wrzącej wodzie przez 3 do 5
minut. Podawać na gorąco z ryżem, najlepiej przyprawionym kuminem,
lub indyjskim pieczywem.