[FLORENTIN (humusy, falafel, pita, pasty bio)]
Kategoria: ZDROWA ŻYWNOŚĆ > Na zamówienie > Nabiał i garmażeria > Tofu, Falafel
SKŁADNIKI namoczona ciecierzyca*(72%), cebula*(12%),
pietruszka*(10%), woda, sól morska, czosnek*, kmin rzymski*, oliwa
z oliwek*,substancje zagęszczające: guma ksantanowa,guma guar,
regulato...
Pełen opis produktu 'FALAFLE Z CIECIERZYCY Z CEBULĄ I PIETRUSZKĄ BIO 285 g - FLORENTIN' »
SKŁADNIKInamoczona ciecierzyca*(72%),
cebula*(12%), pietruszka*(10%), woda, sól morska, czosnek*, kmin
rzymski*, oliwa z oliwek*,substancje zagęszczające: guma
ksantanowa,guma guar, regulator kwasowości: kwas
mlekowy(pozyskiwany z trzciny cukrowej) (*składniki
ekologiczne) OPIS
Jedna z najbardziej popularnych przekąsek Bliskiego Wschodu.
Falafel Florentin produkowany jest zgodnie z tradycyjnymi
recepturami. Główne składniki to ciecierzyca, cebula, natka
pietruszki, czosnek. Produkty wykonane są według tradycyjnych
śródziemnomorskich receptur. Do produkcji wykorzystywane są
wyłącznie certyfikowane składniki ekologiczne, dzięki czemu
otrzymujemy produkty zdrowe, bogate oraz pełne smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1048 kJ / 250 kcal
Tłuszcz: 16,40 g;
w tym kwasy nasycone: 3,80 g;
Węglowodany: 14,30 g;
w tym cukry: 1,00 g;
Białko: 6,70 g;
Sól: 1,30 g ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6