[ebookpoint]
Kategoria: Poradniki. Informatory. SpisyWysyłka: od ręki
Życie smakosza obfituje we wspaniałe wrażenia... A fantastyczne
doznania kulinarne nie kończą się na jajkach i mleku!Alergie i
nietolerancje pokarmowe to jedne z najczęściej spotykanych
problemów naszej...
Pełen opis produktu 'Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem' »
Życie smakosza obfituje we wspaniałe wrażenia...
A fantastyczne doznania kulinarne nie kończą się na jajkach i
mleku!Alergie i nietolerancje pokarmowe to jedne z najczęściej
spotykanych problemów naszej cywilizacji. Mleko, jajka, gluten,
orzechy, owoce i przyprawy — wszystko to pewnego dnia może okazać
się zakazane dla Ciebie lub Twoich bliskich. Można się wówczas
załamać i skazać na życie w kulinarnej próżni. Można — ale nie
trzeba! Ba, to może być nawet początek fascynującej podróży po
nowych smakach i pysznych, niecodziennych ich połączeniach.
Wspaniałym przewodnikiem po tej krainie jest Weronika Madejska,
autorka nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestsellerowej książki
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Tym razem poprowadzi Cię przez świat
wegańskich deserów na każdą porę roku.
Jak przygotować bezjajeczne bezy i roślinny biszkopt? Czym różni
się mleko kokosowe od śmietany kokosowej? Z czego zrobić polewę
czekoladową dla alergika? Jak przyrządzić wegańskie naleśniki?
Czego potrzeba do zrobienia roślinnego jogurtu? To wszystko
znajdziesz we wprowadzeniu do książki. W dalszej części odkryjesz
fantazyjne, wyszukane sposoby łączenia składników, przepisy na
babeczki, kruche ciastka z owocami, kolorowe smoothie, lody,
owocowo-warzywne koktajle, bułeczki drożdżowe i mazurki, sorbety i
jagodzianki, pierogi i musy, gofry, konfitury, lemoniady, torty i
szarlotki... Słowem, wszystko dla prawdziwego łasucha. W dodatku
zdrowe, słodkie, choć bez cukru, i dające pole do popisu domowym
eksperymentatorom kulinarnym. Smacznego!Daj się ponieść
przyjemności smakowania — na co dzień i od święta!
Jeśli już masz ochotę przygotować pyszne, bezglutenowe
słodkości, zapraszamy na blog autorki.
Weronika Madejska — dwudziestoletnia, niezwykle
utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego,
nagradzanego bloga Bez glutenu, bez wyrzeczeń. Jej
pierwsze przepisy są efektem osobistych zmagań z nietolerancją
glutenu, ale Weronika odpowiada też na potrzeby swoich czytelników
i coraz częściej proponuje wyłącznie roślinne potrawy bez
alergenów. Autorka prowadzi też warsztaty i stara się tworzyć
przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe
umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami.
Marzy o własnej, zupełnie bezglutenowej, niepowtarzalnej
restauracji z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i najlepszą kawą.