[ALCE NERO]
Kategoria: Słodzące, Słodycze i Przekąski > ciastka. wafleWysyłka: do 7 dni
Kto powiedział, że ciastka muszą być niezdrowe? Nie muszą. Pod
warunkiem, że zawierają wyłącznie ekologiczne składniki.
Herbatniki orkiszowe z gorzką czekoladą mogą być spożywane
bez wyrzutów
Pełen opis produktu 'HERBATNIKI ORKISZOWE Z GORZKĄ CZEKOLADĄ FAIR TRADE BIO 28 g - ALCE NERO' »
Kto powiedział, że ciastka muszą być niezdrowe? Nie muszą. Pod
warunkiem, że zawierają wyłącznie ekologiczne składniki. Herbatniki
orkiszowe z gorzką czekoladą mogą być spożywane bez wyrzutów
sumienia przez wszystkich smakoszy ciasteczek. Głównym składnikiem
herbatników jest orkisz (około 60 %) - należy on do jednej z
najzdrowszych odmian pszenicy. Dodatkowo herbatniki zawierają
gorzką czekoladę, która jest bogata m.in. w magnez. Pozostałe
składniki to m.in. mąka owsiana czy cukier trzcinowy. Ciastka
stanowią zdrową i bogatą w wartości odżywcze przekąskę idealną na
drugie śniadanie. Herbatniki dodadzą nam energii i wprawią w dobre
samopoczucie. Właściwości medyczne Produkty
bogate w orkisz powinny spożywać osoby, które borykają się z
problemami żołądkowymi. Pszenica orkisz jest idealna dla osób
osłabionych, niedożywionych i wyczerpanych. Włączając produkty
orkiszowe do swojej diety, możemy przyczynić się do obniżenia
poziomu cholesterolu we krwi. Warto wspomnieć, że orkisz zawiera
rodanid. Jest to substancja, której przypisuje się właściwości
przeciwbakteryjne. Kwas linolenowy oraz kwas krzemowy to kolejne
powody, dla których warto sięgać po produkty wytworzone z orkiszu.
Kwas linolenowy ma korzystny wpływ na wiele funkcji w naszym
organizmie a kwas krzemowy wzmacnia włosy, paznokcie oraz skórę.
Orkisz powinny spożywać osoby, które przeszły zawał serca oraz Ci,
którzy powracają do zdrowia po przebytej operacji. Wartości
odżywcze
Witaminy A, E, D
Witaminy z grupy B
fosfor
żelazo
cynk
miedź
mangan
kobalt
magnez
Skład: Skład herbatnika: orkisz*(60,1%),
cukier trzcinowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, mąka owsiana*,
miód*, puree z orzechów laskowych*, syrop glukozowy kukurydziany*,
środek spulchniający (węglan amonu, węglan sodu), sól. Skład
czekolady: kakao min. 55%, pasta kakaowa*, cukier trzcinowy*, masło
kakaowe*, wanilia*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych,
objęte certyfikatem kontroli IT BIO 009. Wartość odżywcza w
100g: wartość energetyczna - 487 kcal/2039 kJ białko
- 8 g węglowodany - 60 g, w tym cukry - 32 g tłuszcz
- 23 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 11 g błonnik
- 4 g sód - 0,1 g