[BUKOWY LAS]
Kategoria: Powieść zagranicznaWysyłka: od ręki
Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy z
przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na
twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej
potrawy!Kalendarz aż...
Pełen opis produktu 'Piękni głupcy' »
Kontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy z
przepisami na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Dzięki tej książce na
twoim bezglutenowym stole nie zabraknie żadnej świątecznej
potrawy!Kalendarz aż puchnie od rozmaitych wyjątkowych okazji.
Niektóre mają w naszym kraju długą tradycję, inne dopiero znajdują
zwolenników. Autorki skupiły się na dwóch świętach, które z różnych
względów są dla Polaków najważniejsze, a jednocześnie mają
najbogatszą kulturę kulinarną.Uszka i pierogi, makowce, pierniki i
serniki, baby, paschy, żurki i mazurki wszystkie te smakołyki, i
wiele innych obecnych na polskich świątecznych stołach, znajdziesz
w niniejszej publikacji. Łącznie ponad 250 receptur na pyszne zupy,
dania główne, przekąski, dodatki, chleby i bułki, ciasteczka,
babeczki i desery, a także przydatne przepisy podstawowe, np. na
ciasta pierogowe i naleśnikowe, majonezy, aromatyczne ekstrakty i
polewy. Wszystko bez glutenu, cukru i szkodliwych E-dodatków, a
często także bez nabiału lub w wersji wegańskiej. Z wykorzystaniem
nowych zdrowych produktów, urozmaicających bezglutenową dietę, a
także z ograniczeniem mało wartościowych, wysokowęglowodanowych
oczyszczonych mąk oraz skrobi. Niektóre z zamieszczonych w książce
potraw przyrządza się zazwyczaj tylko raz w roku (np. kutię, kompot
wigilijny, paschę czy wielkanocnego baranka), ale większość
doskonale wpasowuje się w menu całoroczne. Pieczywo, barszcze,
pasztety, kluski, pierogi czy cała gama słodkości to propozycje
uniwersalne. Z tych przepisów możesz z powodzeniem korzystać przez
cały rok, nie tylko od święta!Ponad 250 starannie przygotowanych i
wypróbowanych przepisów na dania tradycyjnie kojarzone z polskimi
świętami i uroczystościami oraz mnóstwo ciekawych nowych przepisów,
do wykorzystania w codziennej kuchni domowejKolejna książka dwóch
polskich propagatorek bezglutenowego, zdrowego gotowania i
odżywiania