[BRUNBESTE]
Kategoria: Akcesoria silikonoweWysyłka: od ręki
Forma silikonowa do pieczenia chleba, keksu,
pasztetu Wykonane z 100% silikonu przeznaczonego do kontaktu z
Ã
¼ywnoÃ
ÂciÃÂ
, dziÃÂki czemu formy sÃÂ
bardziej
stabilne...
Pełen opis produktu 'FORMA SILIKONOWA DO PIECZENIA CHLEBA KEKSU 1531' »
Forma silikonowa do pieczenia chleba, keksu,
pasztetu
Wykonane z 100% silikonu przeznaczonego do kontaktu z
żywnoÅciÄ
, dziÄki czemu formy sÄ
bardziej stabilne i
trwalsze.
Ekonomiczna:
Umożliwia lepszÄ
cyrkulacjÄ ciepÅa i
zimna
Do 20% krótszy czas pieczenia
MateriaÅ zapewnia równomierne pieczenie Åatwe
odchodzenie wypieku od Åcianek
Praktyczna:
Nie wymaga natÅuszczania
Åatwe przechowywanie
Daje siÄ zwijaÄ i rolowaÄ
Odporna na zabrudzenia
Nie odbrawia siÄ
Nie chÅonie zapachów
Åatwa w czyszczeniu i pielÄgnacji
Przystosowana do mycia w zmywarce
TrwaÅa:
Nie odksztaÅca siÄ
Pod wpÅywem temperatury wraca do pierwotnego
ksztaÅtu
Temperatura stosowania od -40°C do 250°C
Bezpieczna:
Posiada atest inspektora sanitarnego
Neutralna dla jedzenia
Nadaje siÄ do:
Piekarnika
Kuchenki mikrofalowej
Lodówki
Zamrażalnika
Zmywarki
Wymiary: 25 x
13 cm
Cechy form silikonowych:
1. Formy silikonowe sÄ
uniwersalne, doskonale nadajÄ
siÄ do niskich jak i wysokich temperatur. Standardowo formy
wytrzymujÄ
temperaturÄ od -40oC do +250oC .
- Temperatura górna wynosi nawet do 250oC ( w
zależnoÅci od producenta) Nie ma znaczenia, czy bÄdziemy piec w
piecyku elektrycznym z termoobiegiem lub bez, czy w gazowym, choÄ
warto pamiÄtaÄ, aby nie stawiaÄ form tuż nad palÄ
cym siÄ
pÅomieniem.
- W formach można przyrzÄ
dzaÄ także dania
wymagajÄ
ce chÅodzenia, a nawet mrożenia. Niskie czy
wysokie temperatury nie powodujÄ
odksztaÅcania siÄ form, ani ich
roztapiania.
2. Formy silikonowe sÄ
odporne na tzw. szok termiczny.
WytrzymujÄ
gwaÅtowne zmiany temperatur i tak po wyjÄciu z
zamrażalnika można wÅożyÄ formÄ od razu do
piekarnika.
3. Można ich używaÄ do piekarników, zamrażarek,
lodówek, kuchenek mikrofalowych jak również myÄ w
zmywarkach.
4. DziÄki elastycznoÅci, formy zajmujÄ
maÅo
miejsca przy przechowywaniu, co równa siÄ z oszczÄdnoÅciÄ
miejsca w Twojej kuchni.
5. Silikon bardzo szybko stygnie, dziÄki czemu
już po upÅywie 2 min od wyjÄcia z gorÄ
cego urzÄ
dzenia, można
bezpiecznie dotykaÄ formÄ.
6. Ich zaletÄ
jest również oszczÄdnoÅÄ energii.
Silikon dobrze przewodzi ciepÅo, co sprawia, że czas pieczenia w
tych formach jest krótszy niż w innych o 10-20%.
7. Potrawy nie przywierajÄ
, a co najważniejsze form
silikonowych (oprócz pierwszego razu po zakupie) nie trzeba ich
natÅuszczaÄ przed pieczeniem, co czyni TwojÄ
kuchniÄ
zdrowszÄ
. WyjÄcie produktów z formy nie sprawi
kÅopotów, ciasta lub potrawy nie tracÄ
c ksztaÅtu przy
wyjmowaniu.
8. Formy bardzo Åatwo umyÄ pod bieżÄ
cÄ
wodÄ
lub w zmywarce. Nie trzeba ich szorowaÄ, wystarczy przetrzeÄ
miÄkkim zmywakiem. Silikon szybko schnie.