[BAUCK HOF (mieszanki do wypieków)]
Kategoria: DIETY > Bez glutenu > Mąki bezglutenoweWysyłka: do 3 dni
SKŁADNIKI mielona ciecierzyca*, mąka z ciecierzycy*, mąka kokosowa*
(13 %), wiórki kokosowe* (4 %), curry w proszku* (3,5 %)
(kolendra*, kurkuma*, mąka ryżowa*, kozieradka*, kminek*, imbir*,
goździki*),...
Pełen opis produktu 'MIESZANKA NA FALAFEL KOKOS - CURRY BEZGLUTENOWA BIO 160 g - BAUCK HOF' »
SKŁADNIKI
mielona ciecierzyca*, mąka z ciecierzycy*, mąka kokosowa* (13 %),
wiórki kokosowe* (4 %), curry w proszku* (3,5 %) (kolendra*,
kurkuma*, mąka ryżowa*, kozieradka*, kminek*, imbir*, goździki*),
sól morska, liofilizowany granulat bananowy* (przecier bananowy*),
kawałki cebuli*, pietruszka*, czosnek w proszku*, kolendra*, chili
w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszankę przygotowuje się błyskawicznie, wystarczy dodać wodę.
Mieszankę można uszlachetnić nasionami SEZAMU lub suszonymi
owocami.
Opakowanie wystarczy na około 14 kulek falafelowych, co daje 2-3
sugerowane porcje do spożycia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszankę wymieszać w 275 ml wrzącej wody i pozostawić na 15 minut
do napęcznienia. Masę dobrze wymieszać i wilgotnymi dłońmi formować
kuleczki wielkości łyżeczki do herbaty. Smażyć na gorącym oleju na
patelni lub we frytkownicy, aż do uzyskania złotego koloru.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1446 kJ/345 kcal
Tłuszcz: 8,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 7,2 g
Błonnik: 18 g
Białko: 17 g
Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY i NASIONA SEZAMU
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKICERTYFIKAT BIO:CERTYFIKAT BIOBEZ GLUTENU
(deklaracja):BEZ GLUTENU (deklaracja)WEGAŃSKI:WEGAŃSKIBEZ GLUTENU
(w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)BEZ CUKRU (w
składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)