[Burbuliukas]
Kategoria: Kategorie > Zdrowie i Uroda > Jonizatory wody
substancje naładowane ujemnie. Ujemna elektroda gromadzi
wapń, sód, potas i magnez, które są również najważniejszymi
zasadowymi składnikami alkalizującej żywności. Dlaczego trzeba pić
wodę...
Pełen opis produktu 'Jonizator wody PTV-KL, 1,4 L + elektroda srebrna, nowy model 2015 książka' »
NOWY MODEL 2015
Jonizator wody PTV-KLdo
wytwarzania wody jonizowanej (alkaicznej i kwasowej) i wody
srebrnej z czasomierzem
Co to jest jonizator wody i w jakim celu się go stosuje?
Jonizator jest urządzeniem w którym za pomocą elektrolizy wody,
wytwarzana jest woda jonizowana (kwasowa i alkaliczna) lub woda
srebrna Typ jonizatora PTV-K lub PTV-KL (woda z jonami srebra).Woda
jonizowana jest wytwarzana za pomocą jonizatorów wody PTV.
Urządzenia te, w procesie elektrolizy, warunkowo podziela
cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której panują
negatywne jony hydroksylowe OH-, i kwaśną, w której panują
pozytywne jony wodorowe H +.H2O ←→ H+ + OH–W oddzielnych
naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której
panują negatywne jony hydroksylowe OH-, i woda kwasowa, w której
panują pozytywne jony wodorowe H +. Alkaliczne lub kwasowe
otoczenie charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby
ładunek – potencjałem utleniania-redukcji ORP. Wartości parametrów
zależą od czasu pracy urządzenia (patrz tabelę).
Średnie pomiary pH i ORP wykonane na jonizatorze PTV na
Wydziale Chemii UWCzas pracy (min)Woda alkalicznaWoda
kwaśnaORP (mv)pHORP
(mv)pH0117--7,225-8159,668115,0710-88610,0810512,5115-89610,1710852,3220-90510,2211032,2125-91110,3311122,1330-91410,3911202,07
Zobacz raport z testów Jonizatora PTV na Uniwersytecie Warszwskim w
Wydziale Chemii Raport >>>kliknij
Jak widać z tabeli, ORP wody alkalicznej jest negatywny, a
wartości pH sięgają od 7 do 14 (woda neutralna pH = 7). Te wartości
są podobne do wartości wewnętrznych płynów organizmu (krwi, limfy,
płynu międzykomórkowego). Woda alkaliczna o pH = 9,6 - 10,30 i ORP
= -815 ... -914 MV (wytwarza się uruchamiając urządzenie na 5-10
min) jest używana profilaktycznie. Dziennie zaleca się wypić co
najmniej 2-2,5 litra. (ORP wody kwasowej jest pozytywny, a
wartości pH sięgają od 1 do 7. To oznacza, że woda kwasowa nadaje
się do użytku na zewnątrz. Pozytywne ORP określa niedobór
elektronów. Woda kwasowa zabiera brakujące elektrony od mikrobów,
bakterii i tym samym niszczy ich. Zatem, woda kwasowa jest
doskonałym bakterycydem).
W dzisiejszych czasach coraz więcej młodych ludzi choruje na
dolegliwości wieku podeszłego, ludzie w różnym wieku cierpią na
różnego rodzaju schorzenia.
Większość z tych chorób mają wspólną przyczynę: naruszenie
równowagi kwasowo-alkalicznej organizmu człowieka, czego skutkiem
staje się zakwaszenie organizmu.
Zanieczyszczone środowisko, złe nawyki żywieniowe, życie w stresie
pogarszają przemianę i przyswajenie materii. Organizm stara się
zneutralizować i usunąć kwasy nagromadzone w procesie przemiany
materii, do tego celu musimy dostarczyć z jedzeniem i piciem
niezbędną ilość minerałów alkalicznych takich jak: potas, sód,
wapno i magnez.
Niedobór tych minerałów powoduje zakwaszanie organizmu i co za tym
idzie szybsze starzenie się organizmu i problemy zdrowodtne m.in:
-nadwaga będąca często wynikiem gormadzenia nieusuniętych
pozostałości kwasowych (utwardzone nieczystości
kwasowe- to cholesterol, kamienie nerkowe, siarczany,
fosforany)
- pozostałości kwasowe w naczyniach krwionośnych powodują
"oblepianie ścianek tętnic, utrudniając przepływ krwi,
wywołując choroby serca, miażdżycę
Jak zatrzymać zakwaszanie organizmu?
W celu zmiejszenia kumulacji nieczystości kwasowych należy pić
jonizowaną wodę alkaliczną, która ułatwia skraplanie pozostałości
kwasowych i wydalanie poprzez nerki.
Organizm ludzki składa się w 90% z wody, z upływem lat wody w
organizmie jest coraz mniej w następstwie czego człowiek się
starzeje.
Od tego ile i jakiej wody pijemy, bezpośrednio zależy nasze
zdrowie!
Woda jonizowana staje się podobna do płynów
ustrojowych, wytwarza ona siły witalne organizmu, działa
zapobiegawczo, oraz pomaga zwalczać różnego typu zachorowania.
ZALETY WODY ALKALICZNEJ
1. Przeciwutleniacz naturalny - WODA
KANGEN
NEGATYWNY ORP (-150 …- 250 mV) – oznacza, ze w
wodzie alkalicznej są wolne elektrony, tj. elektrony, które mogą
być przekazane. Ta właściwość jest szczególnie skuteczna przy
neutralizacji szkodliwych skutków wpływu wolnych rodników. Jak
wiadomo, rodniki wolne – to cząsteczki, którym brakuje jednego
elektronu. Są to nadtlenki, cząsteczki tlenu bez jednego elektronu,
etc. W organizmie wynikają one naturalnie, w procesie reakcji
metabolicznych. Pewna ilość wolnych rodników w organizmie jest
niezbędna. Chronią oni organizm od bakterii, wirusów, niszczy
komórki zwyrodniałe. Problemy zaczynają się wtedy, kiedy powstaje
nadmiar wolnych rodników. Wolne rodniki, w celu uzyskania
brakujących elektronów, nieustannie atakują zdrowe komórki
organizmu, a tym samym naruszają normalną działalność
poszczególnych komórek i naczyń oraz powoduje różne choroby. Mogą
rozpocząć się niekontrolowane reakcje chemiczne, które stymulują
rozwój patologicznego raka i innych chorób. Pijąc wodę
alkaliczną, organizm otrzymuje dodatkową ilość wolnych elektronów,
które są zabierane przez rodniki wolne. Ze względu na właściwości
antyoksydacyjne wody alkalicznej są chronione komórki zdrowe,
wzmacniany system odpornościowy organizmu. 2.
Alkalizuje organizm ALKALICZNE WARTOŚCI pH = 8,5 – 9,5
najbardziej odpowiada parametrom środowiska wewnętrznego organizmu.
Środowisko wewnętrzne organizmu i płyny wewnętrzne, z wyjątkiem
kwasu żołądka, są lekko alkaliczne. Najbardziej alkalicznymi są
organizmy i krew noworodków (pH = 7,45). Niestety, w procesie
rośnięcia i rozwoju organizmu, on kwaśnieje. Zasadowość krwi
zmniejsza się, zgromadzenia pozostałości kwasowych i związane z tym
ryzyko chorób, rośnie. Niezbędne do zmniejszenia kwasowości
minerały alkaliczne organizm może otrzymać tylko razem z żywnością
i płynami. W wodzie alkalicznej, jak mówi sama jej nazwa,
oprócz jonów hydroksylowych znajduje się także wymagane do
neutralizacji pozostałości kwasowych jony metali alkalicznych
(wapnia, magnezu, potasu, sodu), które organizm absorbuje
najlepiej. W wodzie nie ma jonów rozpuszczonych soli kwaśnych
(chloru, siarki, fosforu, etc.), które pozostają w wodzie kwaśnej.
Dlatego, codziennie pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje
wystarczającą ilości minerałów alkalicznych, utrzymywane jest
alkaliczne środowisko organizmu, zmniejsza się zakwaszenie
organizmu, a tym samym wzmacnia się odporność organizmu na
choroby.
3. Bezpośrednie absorbowanie MNIEJSZE FORMACJE
MOLEKULARNE. Cząsteczki wody alkalicznej są połączone w znacznie
mniejsze formacje (5-6 cząsteczek) niż zwykłej wody pitnej (10-13
cząsteczek). Dlatego, woda alkaliczna od razu przechodzi przez
błony komórkowe i jest bezpośrednio zaangażowana w procesy
metaboliczne (organizm nie potrzebuje energii dodatkowej!). Woda z
takimi właściwościami znacznie lepiej penetruje tkanki, usuwa z
jelita nagromadzone toksyny, nasyca komórki wodą, rozpuszcza
najtrudniej osiągalne toksyny. Woda alkaliczna bardzo skutecznie
neutralizuje i skrapla zakumulowane pozostałości kwasowe, które
potem są łatwo usuwane poprzez nerki.
4. Bardziej ciekła MNIEJSZE NAPIĘCIE POWIERZCHNIOWE.
Napięcie powierzchniowe wody alkalicznej jest prawie dwa razy
niższe niż wody z wodociągu. Oznacza to, że alkaliczna woda jest
bardziej ciekła, „mokra”. Pamiętając to, że krew – to nawet 90 %
wody, łatwo zrozumieć, że dostarczając wystarczającą ilość wody
alkalicznej, krew staje się bardziej ciekłą. Jest to bardzo ważne,
ponieważ organizmowi kwaśniejąc, krew zagęszcza się, zakłóca się
krążenie krwi, zwiększa się zagrożenie powstania skrzepów krwi.
Pijąc wodę alkaliczną, krew naturalnie staje się bardziej
ciekłą. 5. Więcej
tlenu ZWIĘKSZONA ZAWARTOŚĆ
TLENU. W wodzie alkalicznej dominują negatywne jony OH-, tj. w
wodzie jest jedyny atom tlenu cząsteczki wody. Dlatego, pijąc wodę
alkaliczną organizm otrzymuje dodatkową dawkę tlenu. A gdzie tlen,
tam i życie, energia. Proces przemiany materii w dużym stopniu
zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces. W
przypadku braku tlenu, węglowodany rozkładają się tylko częściowo,
zaczyna się proces fermentacji. To jest bardzo ważne wiedząc, ze
rak rozwija się w warunkach, w których proces przemiany materii
odbywają się w środowisku z niską zawartością tlenu. W
przebiegu jonizacji wody wytwarzana jest woda alkaliczna i kwaśna.
Cząsteczki wody kwaśnej mają 1 atom tlenu i 3 atomy wodoru
(H30+).Dla wody pozostającej po stronie alkalicznej zostaje 1 atom
tlenu i 1 atom wodoru (OH-). Tlen pozostający po stronie
alkalicznej wiąże tylko 1 atom wodoru i ma 1 wolny ładunek n. Jest
więc w stanie wiązać i unieszkodliwiać wolne rodniki (posiadające
niedobór ładunku) w organizmie. Kwaśna woda jonizowana nie nadaje
się do spożycia, ponieważ w przebiegu procesu jonizacji wody
ujemnie naładowane substancje są osadzane na dodatniej elektrodzie
(tj. po stronie kwaśnej); chlor, azot, jony azotanowe.
Rozkład wody zachodzi w zbiorniku wodnym pomiędzy dwoma
elektrodami, dodatnią i ujemną, anodą i katodą. Elektrody są
oddzielone specjalnymi membranami. Podobnie jak w procesach
zachodzących w naturze, w urządzeniu przeciwne ładunki wzajemnie
przyciągają się:
do ujemnie naładowanej elektrody wędrują substancje o ładunku
dodatnim, podczas gdy do dodatnio naładowanej elektrody podążają
substancje naładowane ujemnie. Ujemna elektroda gromadzi wapń, sód,
potas i magnez, które są również najważniejszymi zasadowymi
składnikami alkalizującej żywności.
Dlaczego trzeba pić wodę jonizowaną >>> czytaj więcej
Rekomendacja leczenia >>> czytaj więcej
Najczęściej zadawane pytania >>> czytaj więcej
Oferta jonizatorów uzupełniona jest broszurami opisującymi
zastosowanie wody alkalicznej, kwaśnej i srebrnej w różnych
sytuacjach zdrowotnych.
Dane techniczne:
Pojemność zbiornika jonizatora: 1,4 litra.
Zasilanie: 230 V.
Materiał elektrod: Katoda - medyczna stal nierdzewna, Anoda -
tytan
Zużycie energii w produkcji dejonizowanej wodzie: 100 W.
Dopuszczalna temperatura wody: +10 - +25 oC.
Wymiary: 190 x 160 x 200mm.
Jonizatora Waga: ~ 1.3 kg.
Automatyczny odmierzacz czasu: TAK
Made in UE
Certyfikat CE
Gwarancja 24 mc
Do każdego jonizatora zakupionego w naszej firmie Książka pt. "
Woda zjonizowana życie bez chorób" GRATIS !
Krótki filmik z udziałem dr Sibilskisa wyjaśnia kiedy i w jakich
okolicznościach powstała idea jonizacji wody oraz dlaczego tak
ważne są wszystkie elementy, z których składa się jonizator a w
szczególności elektrody.
Woda jonizowana wskaźnik OPR, jak zatrzymać zakwaszenie organizmu
Opowiada chemik Telesforas Laucevičius
Kolejny film prezentuje wyniki badań dr Aschbach, które
potwierdzają korzystne działanie wody zjonizowanej. Po używaniu
wody alkalicznej w ciągu 4-6 tygodni, konieczność wstrzykiwania
insuliny zmniejszyła się do 70 %, a poziom glukozy we krwi
zmniejszył się do 30%. Nawet po przestaniu używania wody
alkalicznej, wskaźniki te obniżały się jeszcze przez 4-5 miesięcy.
Dane te zostały potwierdzone badaniami naukowców Japońskich.