Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywneWysyłka: do 3 dni

    Drożdże aktywne Wina białe Francuskie drożdże aktywne Wina białe Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win białych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia:... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Wina białe' »

    Drożdże aktywne Wina białe Francuskie drożdże aktywne Wina białe Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win białych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Wina białe

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywneWysyłka: do 3 dni

    Drożdże aktywne Uniwersalne Francuskie drożdże aktywne Uniwersalne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win domowych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia:... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Uniwersalne' »

    Drożdże aktywne Uniwersalne Francuskie drożdże aktywne Uniwersalne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win domowych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Uniwersalne

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywneWysyłka: do 3 dni

    Drożdże aktywne Coobra Toky Francuskie drożdże aktywne Toky (tokaj) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji słodkich i półsłodkich win białych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia:... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Coobra Toky' »

    Drożdże aktywne Coobra Toky Francuskie drożdże aktywne Toky (tokaj) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji słodkich i półsłodkich win białych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Coobra Toky

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywneWysyłka: do 3 dni

    Drożdże aktywne Coobra PORTERO Francuskie drożdże aktywne PORTERO (porto) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji ciężkich i mocnych win, słodkich i półsłodkich na 25-30 litrów... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Portero' »

    Drożdże aktywne Coobra PORTERO Francuskie drożdże aktywne PORTERO (porto) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji ciężkich i mocnych win, słodkich i półsłodkich na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Portero

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywneWysyłka: do 3 dni

    Drożdże aktywne Jerry Francuskie drożdże aktywne Jerry (sherry) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji ciężkich i mocnych win białych, słodkich, półsłodkich i wytrawnych na... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Jerry' »

    Drożdże aktywne Jerry Francuskie drożdże aktywne Jerry (sherry) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji ciężkich i mocnych win białych, słodkich, półsłodkich i wytrawnych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Jerry

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywneWysyłka: do 3 dni

    Drożdże aktywne Coobra Bergurion Francuskie drożdże aktywne Bergurion (burgund) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji świeżych i owocowych win czerwonych i różowych na 25-30... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Coobra Bergurion' »

    Drożdże aktywne Coobra Bergurion Francuskie drożdże aktywne Bergurion (burgund) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji świeżych i owocowych win czerwonych i różowych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Coobra Bergurion

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywneWysyłka: do 3 dni

    Drożdże aktywne Coobra MADRAS Francuskie drożdże aktywne MADRAS (madera) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji aromatycznych, słodkich, półsłodkich i mocnych win czerwonych... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Coobra Madras' »

    Drożdże aktywne Coobra MADRAS Francuskie drożdże aktywne MADRAS (madera) Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji aromatycznych, słodkich, półsłodkich i mocnych win czerwonych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Coobra Madras

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywneWysyłka: do 3 dni

    Drożdże aktywne Coobra BRENDOX Francuskie drożdże aktywne BRENDOX BORDEAUX Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji świeżych i owocowych win czerwonych na 25-30 litrów wina. Sposób... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Coobra Brendox' »

    Drożdże aktywne Coobra BRENDOX Francuskie drożdże aktywne BRENDOX BORDEAUX Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji świeżych i owocowych win czerwonych na 25-30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować i się widocznie namnożą, możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować w ciągu 10 godzin. Do nastawu konieczne jest dodanie pożywki winiarskiej.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Coobra Brendox

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże aktywne do cydruWysyłka: do 3 dni

    Drożdże Coobra do cydru na 25-30L wina Francuskie drożdże aktywne do przygotowania Cydru, Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji cydrów i win musujących, na 25 - 30 litrów wina.... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Coobra do Cydru' »

    Drożdże Coobra do cydru na 25-30L wina Francuskie drożdże aktywne do przygotowania Cydru, Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji cydrów i win musujących, na 25 - 30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25*C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin. Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka!
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Coobra do Cydru

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze CoobraWysyłka: od ręki

    Drożdże gorzelnicze AlcoPro T48 MegaPack Jedno opakowanie jest przeznaczone do odfermentowania 100L nastawu zawierającego: -25kg cukru białego lub -28kg glukozy Skład: 360g netto, drożdże,... Pełen opis produktu 'Drożdże gorzelnicze AlcoPro T48 MegaPack' »

    Drożdże gorzelnicze AlcoPro T48 MegaPack Jedno opakowanie jest przeznaczone do odfermentowania 100L nastawu zawierającego: -25kg cukru białego lub -28kg glukozy Skład: 360g netto, drożdże, pożywka i mikroelementy. Cukier lub glukozę należy rozpuścić w 40L gorącej wody. Po dokładnym wymieszaniu dopełniamy fermentator letnią wodą do całkowitej objętości 100L. Do nastawu o temperaturze 25°C wsypujemy całą zawartość saszetki i dokładnie mieszamy. Optymalny zakres temperatur fermentacji: 22-28°C. Tolerancja alkoholu do 21,5%. Czas fermentacji uzależniony od temperatury otoczenia: 10-16 dni.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże gorzelnicze AlcoPro T48 MegaPack

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze CoobraWysyłka: do 3 dni

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 8 Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni... Pełen opis produktu 'Drożdże gorzelnicze COOBRA 8' »

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 8 Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże gorzelnicze COOBRA 8

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze CoobraWysyłka: do 3 dni

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA WHISKY YEAST Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową.... Pełen opis produktu 'Drożdże gorzelnicze COOBRA WHISKY' »

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA WHISKY YEAST Szczep stosowany przez wiele szkockich gorzelni do produkcji whisky. Drożdże tworzą typową dla whisky czy bourbona charakterystykę smakowo-zapachową. Stosuje się je z zacierami ze zboża, kukurydzy, skrobi, mąki etc. Zawierają dodatek enzymu amyloglukozydazy który ma ułatwić fermentację skrobi podczas fermentacji. Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożową. Podczas fermentacji drożdże zachowują aromat składników użytych do przygotowania zacieru, niezbędny by otrzymać własną whisky czy wódki gatunkowe. Instrukcja: zawartość saszetki należy rozsypać na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekać 20 minut, a następnie całość dokładnie wymieszać fermentacja trwa przez 3-6 dni (w zależności od użytego surowca i temperatury otoczenia).
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże gorzelnicze COOBRA WHISKY

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze TurboWysyłka: do 3 dni

    DROŻDŻE GORZELNICZE SAMOGON TURBO 6kg Produkt enologiczny. Drożdże typu turbo przeznaczone do nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych. Instrukcja: 6kg cukru należy rozpuścić w... Pełen opis produktu 'Drożdże gorzelnicze SAMOGON TURBO' »

    DROŻDŻE GORZELNICZE SAMOGON TURBO 6kg Produkt enologiczny. Drożdże typu turbo przeznaczone do nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych. Instrukcja: 6kg cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie i przelać do fermentatora. Dopełnić wodą do objętości 25L. Do nastawu o temperaturze około 300C dodać zawartość saszetki z drożdżami i dobrze wymieszać. Pozostawić do fermentacji na 5-6 dni. Optymalna temperatura fermentacji 22-250C.  Saszetki można łączyć w duże nastawy. Zawartość: waga netto 80g, drożdże, pożywka, mikroelementy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże gorzelnicze SAMOGON TURBO

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze CoobraWysyłka: do 3 dni

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA PURE Drożdże Coobra to bezkompromisowo najwyższa jakość oferowana na rynku. Selekcjonowane i produkowane z najwyższą starannością by sprostać najbardziej w... Pełen opis produktu 'Drożdże gorzelnicze COOBRA PURE' »

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA PURE Drożdże Coobra to bezkompromisowo najwyższa jakość oferowana na rynku. Selekcjonowane i produkowane z najwyższą starannością by sprostać najbardziej wygórowanym oczekiwaniom naszych Klientów. W Coobra Pure używany jest specjalny rodzaj drożdży, który daje wysoką zawartość alkoholu natomiast zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji, w porównaniu do innych drożdży. Zawartość: 100g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 3-4 dni.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże gorzelnicze COOBRA PURE

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze CoobraWysyłka: do 3 dni

    Drożdże gorzelnicze COOBRA MegaPack Jedno opakowanie jest przeznaczone do odfermentowania 100L nastawu zawierającego: -25kg cukru białego lub -28kg glukozy Skład: 390g netto, drożdże,... Pełen opis produktu 'Drożdże gorzelnicze COOBRA MEGA PACK' »

    Drożdże gorzelnicze COOBRA MegaPack Jedno opakowanie jest przeznaczone do odfermentowania 100L nastawu zawierającego: -25kg cukru białego lub -28kg glukozy Skład: 390g netto, drożdże, pożywka i mikroelementy. Cukier lub glukozę należy rozpuścić w 40L gorącej wody. Po dokładnym wymieszaniu dopełniamy fermentator letnią wodą do całkowitej objętości 100L. Do nastawu o temperaturze 250C wsypujemy całą zawartość saszetki i dokładnie mieszamy. Optymalny zakres temperatur fermentacji: 22-280C. Tolerancja alkoholu do 18%. Czas fermentacji uzależniony od temperatury otoczenia: 4-6 dni.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże gorzelnicze COOBRA MEGA PACK

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze CoobraWysyłka: do 3 dni

    DROŻDŻE COOBRA 6 MAGNUM - Do dużych nastawów Zawartość: 90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy... Pełen opis produktu 'Drożdże gorzelnicze COOBRA 6 MAGNUM' »

    DROŻDŻE COOBRA 6 MAGNUM - Do dużych nastawów Zawartość: 90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy utrzymaniu optymalnej temperatury otoczenia czas fermentacji 2 – 3 dni.   Objętość całkowita fermentacji Ilość wody - Temperatura przy starcie fermentacji Ilość cukru Ilość torebek Coobra 6 Optymalna temp. otoczenia Dopuszczalna temp.otoczenia 25 litrów 21l - 30*C 6kg 1 25*C 20*C - 30*C 200 litrów 170l - 20*C 48kg 8 20*C 10*C - 25*C 500 litrów 425l - 20*C 120kg 15 15*C 10*C - 20*C   !!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży Coobra!!! - Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka. - Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć). - Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie - dla 21L wody min. 30L fermentator. - Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35*C - drożdże przestaną pracować.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże gorzelnicze COOBRA 6 MAGNUM

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze CoobraWysyłka: do 3 dni

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 7 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni, 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni   Instrukcja: Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawa... Pełen opis produktu 'Drożdże gorzelnicze COOBRA 7' »

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 7 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni, 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni  Instrukcja: Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C. Zawartość: 124g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże gorzelnicze COOBRA 7

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże Gorzelnicze > Drożdże Gorzelnicze CoobraWysyłka: do 3 dni

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 24 Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz. Zawartość: 205g netto - drożdże, pożywka,... Pełen opis produktu 'Drożdże gorzelnicze COOBRA 24' »

    DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 24 Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz. Zawartość: 205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy. Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 24 godziny. !!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży Coobra!!! - Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka. - Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć). - Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie - dla 21L wody min.30L fermentator. - Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35*C -drożdże przestaną pracować.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże gorzelnicze COOBRA 24

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże do miodu pitnegoWysyłka: do 3 dni

    Drożdże aktywne COOBRA do miodów pitnych Francuskie drożdże aktywne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji miodów pitnych. Charakteryzują się wysoką aromatycznością, niską ... Pełen opis produktu 'Drożdże aktywne Coobra do miodu' »

    Drożdże aktywne COOBRA do miodów pitnych Francuskie drożdże aktywne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji miodów pitnych. Charakteryzują się wysoką aromatycznością, niską produkcją kwasowości i niskim pienieniem się podczas fermentacji. Posiadają zdolność do fermentacji w niskich temperaturach, w wysokim stężeniu cukru i alkoholu. Posiadają czynnik KILLER FACTOR. Opakowanie 10g na 25L nastawu.  Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-25°C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin.  Należy pamiętać, że do przygotowania miodu pitnego konieczne jest dodanie pożywki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże aktywne Coobra do miodu

  • [Coobra]

    Kategoria: Drożdże winiarskie i pożywki > Drożdże do restartuWysyłka: do 3 dni

    Aktywne drożdże winiarskie Coobra do restartu Waga netto: 21g . Coobra Restart to specjalnie wyselekcjonowane rasy drożdży o podwyższonej tolerancji na alkohol, przeznaczone do restartu win i... Pełen opis produktu 'Drożdże winiarskie do restartu Coobra' »

    Aktywne drożdże winiarskie Coobra do restartu Waga netto: 21g. Coobra Restart to specjalnie wyselekcjonowane rasy drożdży o podwyższonej tolerancji na alkohol, przeznaczone do restartu win i innych nastawów, w których stwierdziliśmy zatrzymanie fermentacji. Drożdże Coobra Restart przed dodaniem zaleca się uwodnić. W tym celu nalewamy do naczynia około 200ml wody o temperaturze 22-25°C, wsypujemy zawartość opakowania drożdży i dokładnie mieszamy. Naczynie odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie drożdże powinny się uaktywnić co można zaobserwować pienieniem się. Całość dodajemy do nastawu który chcemy restartować i dokładnie mieszamy. Kolejny sposób to uwodnienie drożdży z hartowaniem. Procedura hartowania jest  niezbędna w przypadku gdy drożdże zatrzymały się po paru dniach fermentacji  i trzeba je „przygotować” do warunków podwyższonego alkoholu w zatrzymanym nastawie. Drożdże wsypujemy do około 100ml wody o temperaturze około 25°C, dokładnie mieszamy i zostawiamy na 20 minut. Po 20 minutach do uwodnionych drożdży dodajemy po łyżce zatrzymanego nastawu co 15min. przez ok. 2 godziny. Tak przygotowane drożdże są gotowe do użycia.  Należy pamiętać, że do restartu konieczne jest dodanie pożywki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winiarskie do restartu Coobra


SpiritFerm

Artykuły do domowego wyrobu alkoholi.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.12.2011
strands, coobra, spiritferm, ares, mangrove jack's, dary natury, inny, coopers, browin, profimator belfood
Produkty w ofercie: 1558
Promocje: 38
Wysyłka do 3 dni: 1558
Opinie pozytywne: 12
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

BACHUS

Akcesoria do wyrobu domowych alkoholi
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 02.12.2014
sklep bachus, strands, biowin, gozdawa, dary natury, spiritferm, coobra, arobois, wytwórnia ekstraktów słodowych, omac
Produkty w ofercie: 556
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 554
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

WinoHobby

Akcesoria do wyrobu alkoholi domowych
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.11.2006
producent, zaprawki do alkoholu esencje strands, biowin, coobra, mangrove jack's, koncentraty winne, spiritferm, beczki i bańki stalowe, kilner, metalowe reklamy, tin sign
Produkty w ofercie: 1770
Promocje: 44
Wysyłka do 3 dni: 837
Opinie pozytywne: 75
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1