Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Multimex]

    Kategoria: /Delikatesy

    Drożdże winne wznawiają zatrzymaną fermentację.

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne MALAGA EXTRA Multimex

  • [Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Multimex]

    Kategoria: /Delikatesy

    Drożdże winne aktywne wznawiają zatrzymaną fermentację. Pełen opis produktu 'Drożdże winne AKTYWNE Multimex' »

    Drożdże winne aktywne wznawiają zatrzymaną fermentację.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne AKTYWNE Multimex

  • [Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Multimex]

    Kategoria: /Delikatesy

    Drożdże winne wznawiają zatrzymaną fermentację.

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne TOKAY EXTRA Multimex

  • [Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Multimex]

    Kategoria: /Delikatesy

    Drożdże winne wznawiają zatrzymaną fermentację.

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne BURGUND EXTRA Multimex

  • [Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Multimex]

    Kategoria: /Delikatesy

    Drożdże winne wznawiają zatrzymaną fermentację.

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne SHERRY EXTRA Multimex

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: DROŻDŻE WINIARSKIE > ZESTAWY STARTOWEWysyłka: od ręki

    Uniwersalny zestaw do przeprowadzenia prawidłowej fermentacji domowego wina zarówno czerwonego, białego i różowego. Zestaw składa się z 4 saszetek: 1. drożdże z pożywką i odpowiednimi enzymam... Pełen opis produktu 'Drożdże winne, pożywka i TURBO KLAR -7 Dniowy ZESTAW NA 25 L WINA' »

    Uniwersalny zestaw do przeprowadzenia prawidłowej fermentacji domowego wina zarówno czerwonego, białego i różowego. Zestaw składa się z 4 saszetek: 1. drożdże z pożywką i odpowiednimi enzymami pektolitycznymi 2. stoper fermentacji 3. pierwszy składnik do klarowania 4. drugi składnik do klarowania   Ilość składników zawartych w zestawie jest odpowiednia do przeprowadzenia prawidłowej fermentacji 25 litrów wina. Stosujemy swój własny przepis na wino lub korzystamy z dostępnych przepisów na wina z fachowej literatury. INSTRUKCJA STOSOWANIA: Drożdze dodać bezpośrednio do 25 litrów moszczu. W trakcie fermetacji należy sprawdzić cukromierzem poziom Blg. Jeżeli cukromierz wskaże nam odpowiedni poziom zawartości cukru w nastawie, należy zastosować stoper fermentacji. Stoper fermentacji należy użyć, gdy chcemy mieć wino słodkie, półsłodkie lub półwytrawne. Po zastopowaniu fermentacji następnego dnia stosujemy środek do klarowania wina. I etap - dodajemy do nastawu saszetkę A i bardzo dokładnie mieszamy, a po 2 godzinach etap II. II etap - dodajemy do nastawu saszetkę B i należy delikanie zamieszać. W ciągu 24h nastaw będzie sklarowany. Następnie należy wszystko ściągnąć z nad osadu i rozlać do butelek.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne, pożywka i TURBO KLAR -7 Dniowy ZESTAW NA 25 L WINA

  • []

    Kategoria: Drożdże winne i pożywki > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne COOBRA UNIWERSALNE 10g Francuskie drożdże aktywne UNIWERSALNE Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win domowych, na 25 -... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne COOBRA UNIWERSALNE' »

    Drożdże winne aktywne COOBRA UNIWERSALNE 10g Francuskie drożdże aktywne UNIWERSALNE Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win domowych, na 25 - 30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-250C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin. Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka!
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne COOBRA UNIWERSALNE

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit     Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 20g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit     Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 16% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C. ü    Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir ü  Niskie pienienie się ü  Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina ü  Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L ü  Niska produkcja riboflavin   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 20g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 50g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 16% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C. ü    Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir ü  Niskie pienienie się ü  Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina ü  Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L ü  Niska produkcja riboflavin   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 50g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 500g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 16% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C. ü    Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir ü  Niskie pienienie się ü  Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina ü  Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L ü  Niska produkcja riboflavin   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 500g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces , selekcja... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 20g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu, aż 17% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C. ü  Bardzo szybki start fermentacji. ü  Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L ü  Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid) ü  Eksponują aromaty użytych owoców ü  Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością. ü  Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina) ü  Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 20g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces , selekcja... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 50g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu, aż 17% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C. ü  Bardzo szybki start fermentacji. ü  Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L ü  Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid) ü  Eksponują aromaty użytych owoców ü  Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością. ü  Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina) ü  Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 50g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces , selekcja... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 500g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu, aż 17% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C. ü  Bardzo szybki start fermentacji. ü  Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L ü  Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid) ü  Eksponują aromaty użytych owoców ü  Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością. ü  Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina) ü  Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 500g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25 litrów wina. Charakterystyka mikrobiologiczna Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 5g' »

    Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25 litrów wina. Charakterystyka mikrobiologiczna Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). Tolerancja alkoholu do 15%. Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C. Efekt ENOLOGICZNY Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L Niska produkcja riboflavin Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 5g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25litrów nastawu. Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 5g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25litrów nastawu. Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu, aż 17% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C. ü  Bardzo szybki start fermentacji. ü  Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L ü  Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid) ü  Eksponują aromaty użytych owoców ü  Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością. ü  Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina) ü  Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu   Sposób użycia 5g na 5-25litrów nastawu. Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 5g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna: Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis Dobra zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 5g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna: Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). Tolerancja alkoholu do 16% Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C. Efekt ENOLOGICZNY: Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir Niskie pienienie się Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L Niska produkcja riboflavin Sposób użycia:  20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 5g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Aroma White   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 50g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Aroma White   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 15%. ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem ü  Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L ü  Niska produkcja riboflavin ü  Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. ü  Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 50g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

      Aktywne drożdże winiarskie ENARTIS Aroma White   Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 20g' »

      Aktywne drożdże winiarskie ENARTIS Aroma White   Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 15%. ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem ü  Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L ü  Niska produkcja riboflavin ü  Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. ü  Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 20g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor).... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM ARMOA WHITE -- 500g' »

    Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 15%. ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem ü  Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L ü  Niska produkcja riboflavin ü  Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. ü  Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.  
    Ranking sklepy24.pl : 4

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM ARMOA WHITE -- 500g


WinoHobby

Akcesoria do wyrobu alkoholi domowych
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.11.2006
producent, zaprawki do alkoholu esencje strands, biowin, kilner, metalowe reklamy, tin sign, coobra, mangrove jack's, beczki i bańki stalowe, koncentraty winne, enartis
Produkty w ofercie: 1570
Promocje: 13
Wysyłka do 3 dni: 563
Opinie pozytywne: 71
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Destylacja.com

Akcesoria do domowego wyrobu alkoholu, nalewek i wina.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 30.07.2010
producent, importer starowar, perfect essence, professional, prestige, starowar, alcotec, turbo star, lafood, maxx turbo
Produkty w ofercie: 2056
Promocje: 21
Wysyłka do 3 dni: 2023
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

egarden24.pl

Artykuły ogrodnicze
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.03.2016
pozostali producenci, bros sp.j., agrecol, biovita, cellfast, biowin, substral, ramp sp. z o.o., fiskars polska sp. z o. o., exo-flora
Produkty w ofercie: 4102
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0