Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 50g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 16% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C. ü    Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir ü  Niskie pienienie się ü  Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina ü  Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L ü  Niska produkcja riboflavin   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 50g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 500g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 16% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C. ü    Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir ü  Niskie pienienie się ü  Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina ü  Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L ü  Niska produkcja riboflavin   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 500g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces , selekcja... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 50g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu, aż 17% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C. ü  Bardzo szybki start fermentacji. ü  Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L ü  Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid) ü  Eksponują aromaty użytych owoców ü  Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością. ü  Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina) ü  Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 50g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces , selekcja... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 500g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu, aż 17% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C. ü  Bardzo szybki start fermentacji. ü  Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L ü  Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid) ü  Eksponują aromaty użytych owoców ü  Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością. ü  Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina) ü  Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 500g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Aroma White   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 50g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Aroma White   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 15%. ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem ü  Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L ü  Niska produkcja riboflavin ü  Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. ü  Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 50g

  • []

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Drożdże winne i pożywki > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne COOBRA UNIWERSALNE 10g Francuskie drożdże aktywne UNIWERSALNE Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win domowych, na 25 -... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne COOBRA UNIWERSALNE' »

    Drożdże winne aktywne COOBRA UNIWERSALNE 10g Francuskie drożdże aktywne UNIWERSALNE Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji wszystkich rodzajów win domowych, na 25 - 30 litrów wina. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-250C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin. Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka!
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne COOBRA UNIWERSALNE

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit     Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 20g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM Red Fruit     Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 16% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C. ü    Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir ü  Niskie pienienie się ü  Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina ü  Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L ü  Niska produkcja riboflavin   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 20g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces , selekcja... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 20g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu, aż 17% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C. ü  Bardzo szybki start fermentacji. ü  Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L ü  Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid) ü  Eksponują aromaty użytych owoców ü  Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością. ü  Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina) ü  Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 20g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25 litrów wina. Charakterystyka mikrobiologiczna Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 5g' »

    Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25 litrów wina. Charakterystyka mikrobiologiczna Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). Tolerancja alkoholu do 15%. Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C. Efekt ENOLOGICZNY Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L Niska produkcja riboflavin Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 5g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25litrów nastawu. Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 5g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM   Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25litrów nastawu. Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu, aż 17% ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C. ü  Bardzo szybki start fermentacji. ü  Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S ü  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L ü  Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid) ü  Eksponują aromaty użytych owoców ü  Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością. ü  Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina) ü  Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu   Sposób użycia 5g na 5-25litrów nastawu. Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM -- 5g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna: Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis Dobra zdolność... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 5g' »

    Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT   Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna: Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis Dobra zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). Tolerancja alkoholu do 16% Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 14 do 34 ° C. Efekt ENOLOGICZNY: Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win czerwonych oraz win jakościowych jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir Niskie pienienie się Wzmacnia czerwony kolor oraz bukiet wina Dodatkowo wprowadza fermentację malolactic Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L Produkcja Glycerolu, aż 8 g / L Niska produkcja riboflavin Sposób użycia:  20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM RED FRUIT -- 5g

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

      Aktywne drożdże winiarskie ENARTIS Aroma White   Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 20g' »

      Aktywne drożdże winiarskie ENARTIS Aroma White   Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 15%. ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem ü  Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L ü  Niska produkcja riboflavin ü  Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. ü  Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM AROMA WHITE -- 20g

  • [PRODUCENT]

    Kategoria: WINIARSTWO > DROŻDŻE WINIARSKIEWysyłka: od ręki

    Uniwersalny zestaw do przeprowadzenia prawidłowej fermentacji domowego wina zarówno czerwonego, białego i różowego. Zestaw składa się z 4 saszetek: 1. drożdże z pożywką i odpowiednimi enzymam... Pełen opis produktu 'Drożdże winne, pożywka i TURBO KLAR -7 Dniowy ZESTAW NA 25 L WINA' »

    Uniwersalny zestaw do przeprowadzenia prawidłowej fermentacji domowego wina zarówno czerwonego, białego i różowego. Zestaw składa się z 4 saszetek: 1. drożdże z pożywką i odpowiednimi enzymami pektolitycznymi 2. stoper fermentacji 3. pierwszy składnik do klarowania 4. drugi składnik do klarowania   Ilość składników zawartych w zestawie jest odpowiednia do przeprowadzenia prawidłowej fermentacji 25 litrów wina. Stosujemy swój własny przepis na wino lub korzystamy z dostępnych przepisów na wina z fachowej literatury. INSTRUKCJA STOSOWANIA: Drożdze dodać bezpośrednio do 25 litrów moszczu. W trakcie fermetacji należy sprawdzić cukromierzem poziom Blg. Jeżeli cukromierz wskaże nam odpowiedni poziom zawartości cukru w nastawie, należy zastosować stoper fermentacji. Stoper fermentacji należy użyć, gdy chcemy mieć wino słodkie, półsłodkie lub półwytrawne. Po zastopowaniu fermentacji następnego dnia stosujemy środek do klarowania wina. I etap - dodajemy do nastawu saszetkę A i bardzo dokładnie mieszamy, a po 2 godzinach etap II. II etap - dodajemy do nastawu saszetkę B i należy delikanie zamieszać. W ciągu 24h nastaw będzie sklarowany. Następnie należy wszystko ściągnąć z nad osadu i rozlać do butelek.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne, pożywka i TURBO KLAR -7 Dniowy ZESTAW NA 25 L WINA

  • [Multimex]

    Kategoria: Drożdże winiarskie

    Drożdże winiarskie  TOKAY  do win białych. UWAGA! Wszystkie drożdże marki "MULTIMEX" (niezależnie, czy dedykowane do win średnich - stołowych czy mocnych - deserowych) mają zbliżoną,... Pełen opis produktu 'Drożdże winne białe TOKAY MULTIMEX' »

    Drożdże winiarskie TOKAY do win białych. UWAGA! Wszystkie drożdże marki "MULTIMEX" (niezależnie, czy dedykowane do win średnich - stołowych czy mocnych - deserowych) mają zbliżoną, wysoką tzw. moc odfermentowania, sięgającą 15-16, a nawet 17 (Tokay) procent alkoholu. Drożdże oferujemy w stanie suchym - gwarantuje to największą ich trwałość. Dzięki temu wyroby marki "MULTIMEX" posiadają długi (ponad 18 miesięcy) okres przydatności. Dla zapewnienia właściwego przebiegu fermentacji zaleca się stosowanie specjalnej, uniwersalnej pożywki do drożdży, dostępnej w klasie Extra 7 g netto, wzbogacona, wystarcza na 25 litrów nastawu.  <<< TUTAJ ZNAJDZIESZ PRZEPISY I PORADY >>>
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne białe TOKAY MULTIMEX

  • [Multimex]

    Kategoria: Drożdże winiarskie

    Drożdże winiarskie SHERRY do win białych. UWAGA! Wszystkie drożdże marki "MULTIMEX" (niezależnie, czy dedykowane do win średnich - stołowych czy mocnych - deserowych) mają zbliżoną, wysoką... Pełen opis produktu 'Drożdże winne białe SHERRY MULTIMEX' »

    Drożdże winiarskie SHERRY do win białych. UWAGA! Wszystkie drożdże marki "MULTIMEX" (niezależnie, czy dedykowane do win średnich - stołowych czy mocnych - deserowych) mają zbliżoną, wysoką tzw. moc odfermentowania, sięgającą 15-16, a nawet 17 (Tokay) procent alkoholu. Drożdże oferujemy w stanie suchym - gwarantuje to największą ich trwałość. Dzięki temu wyroby marki "MULTIMEX" posiadają długi (ponad 18 miesięcy) okres przydatności. Dla zapewnienia właściwego przebiegu fermentacji zaleca się stosowanie specjalnej, uniwersalnej pożywki do drożdży, dostępnej w klasie Extra 7 g netto, wzbogacona, wystarcza na 25 litrów nastawu.  <<< TUTAJ ZNAJDZIESZ PRZEPISY I PORADY >>>
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne białe SHERRY MULTIMEX

  • [Multimex]

    Kategoria: Drożdże winiarskie

    BURGUND - do win czerwonych.  UWAGA! Wszystkie drożdże marki "MULTIMEX" (niezależnie, czy dedykowane do win średnich - stołowych czy mocnych - deserowych) mają zbliżoną, wysoką tzw. moc Pełen opis produktu 'Drożdże winne czerwone BURGUND MULTIMEX' »

    BURGUND - do win czerwonych.  UWAGA! Wszystkie drożdże marki "MULTIMEX" (niezależnie, czy dedykowane do win średnich - stołowych czy mocnych - deserowych) mają zbliżoną, wysoką tzw. moc odfermentowania, sięgającą 15-16, a nawet 17 (Tokay) procent alkoholu. Drożdże oferujemy w stanie suchym - gwarantuje to największą ich trwałość. Dzięki temu wyroby marki "MULTIMEX" posiadają długi (ponad 18 miesięcy) okres przydatności. Dla zapewnienia właściwego przebiegu fermentacji zaleca się stosowanie specjalnej, uniwersalnej pożywki do drożdży, dostępnej w klasie Extra 7 g netto, wzbogacona, wystarcza na 25 litrów nastawu.  <<< TUTAJ ZNAJDZIESZ PRZEPISY I PORADY >>>
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne czerwone BURGUND MULTIMEX

  • [Multimex]

    Kategoria: Drożdże winiarskie

    MALAGA - do win czerwonych.  UWAGA! Wszystkie drożdże marki "MULTIMEX" (niezależnie, czy dedykowane do win średnich - stołowych czy mocnych - deserowych) mają zbliżoną, wysoką tzw. moc Pełen opis produktu 'Drożdże winne czerwone MALAGA MULTIMEX' »

    MALAGA - do win czerwonych.  UWAGA! Wszystkie drożdże marki "MULTIMEX" (niezależnie, czy dedykowane do win średnich - stołowych czy mocnych - deserowych) mają zbliżoną, wysoką tzw. moc odfermentowania, sięgającą 15-16, a nawet 17 (Tokay) procent alkoholu. Drożdże oferujemy w stanie suchym - gwarantuje to największą ich trwałość. Dzięki temu wyroby marki "MULTIMEX" posiadają długi (ponad 18 miesięcy) okres przydatności. Dla zapewnienia właściwego przebiegu fermentacji zaleca się stosowanie specjalnej, uniwersalnej pożywki do drożdży, dostępnej w klasie Extra 7 g netto, wzbogacona, wystarcza na 25 litrów nastawu.  <<< TUTAJ ZNAJDZIESZ PRZEPISY I PORADY >>>
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne czerwone MALAGA MULTIMEX

  • [Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Multimex]

    Kategoria: /Delikatesy

    Drożdże winne wznawiają zatrzymaną fermentację.

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne MALAGA EXTRA Multimex

  • [Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Multimex]

    Kategoria: /Delikatesy

    Drożdże winne aktywne wznawiają zatrzymaną fermentację. Pełen opis produktu 'Drożdże winne AKTYWNE Multimex' »

    Drożdże winne aktywne wznawiają zatrzymaną fermentację.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Drożdże winne AKTYWNE Multimex

  • [ENARTIS]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Produkty włoskiej firmy - ENARTIS > Drożdże aktywne

    Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor).... Pełen opis produktu 'Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM ARMOA WHITE -- 500g' »

    Aktywne drożdże winiarskie Charakterystyka mikrobiologiczna ü  Szczep: Cerevisiae Saccharomyces, selekcja Enartis ü  Duża zdolność do dominacji nad naturalną florę mikrobiologiczną (Killer factor). ü  Tolerancja alkoholu do 15%. ü  Optymalny zasięg temperatury fermentacji: 15 do 24 ° C.   Efekt ENOLOGICZNY ü  Dedykowane do produkcji świeżych i owocowych win białych oraz różowych win z intensywnym owocowym charakterem ü  Lotna produkcja kwaśności 0.15 do 0.25 g / L ü  Produkcja Glycerolu, aż 7.5 g / L ü  Niska produkcja riboflavin ü  Z odpowiednią pożywką ( np.: Arom Nutriferm), drożdże produkują wysoką ilość estrów, które poprawiają aromatyczną złożoność i intensywność wina z aromatami tropikalnych owoców, kwiatów etc. ü  Podniesienie aromatycznej jakości win, produkowanych z niskiej jakości owoców   Sposób użycia 20-40 g / 100L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu „obcej” flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie). Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.  
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM ARMOA WHITE -- 500g


Destylacja.com

Akcesoria do domowego wyrobu alkoholu, nalewek i wina.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 30.07.2010
importer starowar, producent, perfect essence, professional, prestige, starowar, turbo star, alcotec, maxx turbo, polska
Produkty w ofercie: 1905
Promocje: 101
Wysyłka do 3 dni: 1874
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

sklepwiesiolek.pl

Artykuły zielarskie oraz medyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.12.2013
swanson, now food's, farmvit, kawon, bonimed, farm-vix, multimex, fagron, kottas pharma gmbh
Produkty w ofercie: 772
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 3
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

WinoHobby

Akcesoria do wyrobu alkoholi domowych
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.11.2006
producent, zaprawki do alkoholu esencje strands, biowin, coobra, słody viking malt, kilner, słody weyermann, metalowe reklamy, tin sign, mangrove jack's, koncentraty winne
Produkty w ofercie: 1821
Promocje: 21
Wysyłka do 3 dni: 826
Opinie pozytywne: 71
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Drożdże Turbo

Sprzęt i akcesoria dla koneserów nalewek
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.02.2016
importer starowar, producent, perfect essence, professional, prestige, starowar, turbo star, alcotec, lafood, coopers
Produkty w ofercie: 1736
Promocje: 5
Wysyłka do 3 dni: 609
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

egarden24.pl

Artykuły ogrodnicze
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.03.2016
pozostali producenci, bros sp.j., agrecol, biovita, cellfast, biowin, substral, ramp sp. z o.o., fiskars polska sp. z o. o., exo-flora
Produkty w ofercie: 2094
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0