[Wydawnictwo RM]
Kategoria: KSIĄŻKI > poradniki i hobby > kuchniaWysyłka: od ręki
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella,
kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche,
masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe
produkty. ...
Pełen opis produktu 'DOMOWY WYRÓB NABIAŁU Farrell-Kingsley Kathy' »
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi,
śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło
mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty.
Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede
wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.
Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba
profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich
serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin,
z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym,
prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże
mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii.
W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli
głównej - przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami
z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz
niejednego łasucha. Produkt poekspozycyjny lub końcówka
magazynowa.
Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe,
przybrudzenia, zarysowania, zagięcia).