[Elena]
Kategoria: Zdrowa żywność > Produkty Liofilizowane > OwoceWysyłka: do 7 dni
Owoce liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie
tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę,
witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być
surowe...
Pełen opis produktu 'Liofilizowana porzeczka czerwona 30g' »
Owoce liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie
tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę,
witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe
lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą
a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą
być przechowywane nawet przez kilka lat.
„Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne
chipsy, jak również po uwodnieniu.
Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.”
Zastosowanie owoców liofilizowanych jako dodatek do:
musli śniadaniowe,
galaretki, kisiele, budynie,
zupy owocowe, zupy instant,
kompoty,
dania owocowe jarskie,
kuchnia turystyczna,
mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki
smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki
smakowe, kefiry,
w cukiernictwie - ciasta smakowe, kremowe,
puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym
smaku, przyjemnym zapachu,
kaszki owocowe dla dzieci,
chipsy,
herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze,
smalec (gruszka i jabłko),
produkty dietetyczne,
Produkty liofilizowane wykorzystywane są przez największych
producentów branży spożywczej, szczególnie przetwórstwa: mlecznego
cukierniczego, mięsnego, rybnego, kuchni turystycznej i gastronomii
a także branży suplementów diety i kosmetycznej.