[COCOA]
Kategoria: Kategorie > ŻYWNOŚĆ BIO > Kakao, karob i czekolada > Czekolada
Czekolada surowa BIO (RAW) z jagodami Goji 50g
Ekologiczna, ciemna gorzka czekolada z surowego
(nieprażonego) ziarna kakao RAW z dodatkiem jagód Goji.
Czekolada...
Pełen opis produktu 'Czekolada gorzka BIO, surowa RAW z jagodami Goji 50g' »
Czekolada surowa BIO (RAW) z jagodami Goji 50g
Ekologiczna, ciemna gorzka czekolada z surowego (nieprażonego)
ziarna kakao RAW z dodatkiem jagód Goji. Czekolada robiona ręcznie
z ziaren kakaowca Criollo, intensywnie kakaowa.
Kakao to najlepsze na świecie źródło magnezu, chromu, dobrze
przyswajalnego przez organizm wapnia. Ziarna kakaowca są
największym naturalnym źródłem żelaza, najprawdopodobniej jest to
najlepsze źródło manganu, są jednym z najlepszych źródeł cynku,
miedzi. Ponadto ziarno kakaowca zawiera ogromną dawkę
antyoksydantów, a one chronią nas przed uszkodzeniem DNA, wirusami,
rakiem itp.
Jagody goji zawierają witaminy: C, E oraz z grupy B -B1, B2, B6,
związki mineralne: wapń, potas, cynk, selen i żelazo, zeaksantyny,
β-karoten, ryboflawiny, błonnik pokarmowy, antyoksydanty, luteinę,
flawonoidy oraz polisacharydy.
Skład: surowe ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*,
masło kakaowe*, jagody goji (5%)*, kruszone ziarna kakaowca*,
bourbon wanilia*. Zawartość kakao 65%
*Produkty rolnictwa ekologicznego
Certyfikat PL-EKO-09
Kraj producenta: Polska
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna - 2402 kJ / 579 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 43,75 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 27,7 g
węglowodany - 35,6 g
w tym cukry - 35,5 g
białko - 6,6 g
błonnik - 8,19g
sól - 0.2 g
potas - 822mg (41,1%)
fosfor - 287mg (41%)
magnez - 188mg (50,1%)
żelazo - 4,83mg (34,5%)