[Owocowe Smaki]
Kategoria: SYROPYWysyłka: od ręki
Tradycyjny, EKOLOGICZNY syrop z czarnych
porzeczek 250 ml Z TŁOCZNI "OWOCOWE SMAKI" Syrop, który
Państwu przedstawiamy powstał z ekologicznego soku tłoczonego
czarnych porzeczek...
Pełen opis produktu 'BIO SYROP Z CZARNEJ PORZECZKI EKO 250 ml OWOCOWE SMAKI' »
Tradycyjny, EKOLOGICZNY syrop z czarnych porzeczek 250 ml Z
TŁOCZNI "OWOCOWE SMAKI" Syrop, który Państwu przedstawiamy
powstał z ekologicznego soku tłoczonego czarnych
porzeczek (50%). Podczas przetwarzania, sok został lekko
podgrzany, dodano do niego ekologiczny cukier
trzcinowy (36%), który mieszany z czasem się rozpuścił.
Następnie, prawie gotowy syrop został poddany pasteryzacji
(podgrzany do odpowiedniej temperatury) i rozlany do butelek. W ten
sposób powstał zdrowy syrop z czarnych porzeczek.
Termin ważności od chwili pasteryzacji wynosi 12 miesięcy.
Nie ma w nim żadnych sztucznych dodatków, barwników, aromatów. Jest
to syrop na bazie staropolskiej receptury.
Syrop z czarnych porzeczek OWOCOWE SMAKI można
dodawać do ciepłych herbat zastępując cukier. Można też
dodać syrop do wody mineralnej, wówczas powstaje zdrowa,
orzeźwiająca woda smakowa. Syrop ten świetnie się sprawdza również,
jako dodatek do napoi alkoholowych, różnych dań, ciast, deserów i
lodów.
W ten sposób nadacie Państwo niepowtarzalny aromat i smak różnym
napojom oraz potrawom. Syrop z czarnych porzeczek ma właściwości
lecznicze, ponieważ powstał z tłoczonego soku, a sok ze świeżych
owoców skupowanych przez Tłocznię Maurer w łąckiej dolinie. Poniżej
opisujemy właściwości lecznicze owoców, z których powstał
syrop.
Czarna porzeczka Jest bardzo bogatym źródłem witaminy C, P, A,
biotyny, kwasu foliowego oraz witamin z grupy B. Zawiera również
dość spore ilości soli mineralnych tj.: potas, sód, wapń, fosfor i
magnez. Żaden inny owoc nie zawiera tak ogromnych ilości witaminy C
jaką posiada czarna porzeczka. Olejki eteryczne, kwasy organiczne,
pektyny i garbniki sprawiają, że porzeczka jest jednym z
najcenniejszych letnich owoców. Wpływ na zdrowie W
medycynie ludowej owoce czarnej porzeczki, soki i syropy stosowano
jako lek na trudno gojące się rany, wrzody i ukąszenia owadów, a
także stany zapalne jamy ustnej, anginę, reumatyzm, nadciśnienie,
arteriosklerozę, biegunkę i kamicę nerkową. Obecnie czarna
porzeczka jest używana pomocniczo w leczeniu miażdżycy oraz jako
środek wzmacniający dla dzieci, osób w podeszłym wieku i
rekonwalescentów. SKŁAD:
EKO sok tłoczony z czarnych porzeczek 50%, EKO cukier trzcinowy
50%.